Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Табула (або табули, кому як більше подобається) - холодна закуска родом з арабських країн, за європейською класифікацією що проходить по категорії салатів. Та й чому, скажіть, не салат - крупа пшенична булгур з зеленню та свіжими овочами, заправлена оливковою олією та соком лимона? В базовий рецепт огірки не входять, але я не бачу причин їх не додати - вони в табула виявляються дуже вже до місця. За відсутністю булгура його можна замінити кускусом, який спочатку необхідно приготувати і остудити.
    2 порції
    1/2 ст. булгура
    2 помідори
    1 огірок
    1 великий пучок петрушки
    2 пір'я зеленої цибулі
    3 ст.л. маслинові масла
    сік 1/2 лимона
    чорний перець
    сіль
    Для приготування булгура залийте його 1 склянкою кип ’ ятку, накрийте кришкою і відставте - на 8-10 хвилин (якщо на вашій упаковці булгура не вказаний інший спосіб приготування). Потім розмішайте булгур і дайте йому охолонути перед тим, як додати овочі.
    За той час, поки готується булгур, ви встигнете їх нарізати: нарубати не надто дрібно помідори і огірки, і ще дрібніше - зелень петрушки (тільки листи) і зелену цибулю. Помістіть трохи охолов булгур з овочами і зеленню в миску, додайте оливкова олія і сік лимона, приправте сіллю і свіжомеленим перцем, як слід розмішайте і подавайте до столу.
    Відмінне страву, особливо для спекотних літніх днів, коли його освіжаючий смак як не можна до речі, але не менш смачне і в інший час року.