Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    6-8 білих грибів,
    100 г булгура,
    1 цибулина,
    1 морква,
    рослинна олія,
    зелень кропу,
    сіль, перець.
    Приготування:
    Гриби почистити і нарізати кубиками.
    Дрібно нашинковану цибулю обсмажити на рослинній олії, додати гриби. Обсмажувати 3-5 хвилин.
    Додати моркву нарізану соломкою.
    &Додати frac12; склянки води і добре промиті булгур. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою ще 30-35 хвилин Посолити і поперчити. Додаючи води по необхідності.
    Викласти на тарілку і посипати дрібно нашаткувати кропом.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    гарбуз (м) - 600г;
    картопля - 300г;
    пшеничне борошно - 150г;
    пармезан - 80г;
    яйце - 1 шт.;
    мускатний горіх,
    сіль, перець - за смаком;
    для соусу: масло вершкове - 100г; зелень петрушки, шавлії, кінзи (на вибір) - 1 великий пучок
    Гарбуз нарізати шматочками і разом з шкіркою запекти в духовці або відварити під кришкою в невеликій кількості води (води має бути мінімум, тільки щоб не підгоряло дно).
    Картопля вимити, очистити, зварити в підсоленій воді. Злити воду і зробити пюре.
    Якщо гарбуз отваривалась, відкинути на друшляк і дати воді стекти. Гарбуз протерти через сито, видалити шкіру і, якщо є, великі волокна.
    Змішати гарбуз з картопляним пюре. Додати борошно, подрібнений сир та спеції за смаком, перемішати.
    Додати яйце і замісити тісто. Вимішувати до однорідного стану, після чого поставити миску з тістом в холодильник приблизно на годину.
    Тісто буде м'яким, ліпити з нього щось складно, але додавати більшу кількість борошна не варто, оскільки це вплине на смак.
    Приготувати чайну ложку і миску з холодною водою. Ложку опустити у воду, потім зачерпнути тісто, другий ложечкою можна допомогти собі сформувати кульку.
    Відварити ньокі в киплячій підсоленій воді. Як тільки вони спливуть на поверхню, вийняти їх шумівкою. Варяться вони дуже швидко, тому постарайтеся отримати ньокі з води швидко, щоб вони не встигли розкиснути.
    Для соусу розігріти в сковороді масло, додати дрібно нарізану зелень і прогріти, помішуючи, кілька хвилин.
    Готові ньокі викласти в змащену маслом тарілку, полити соусом і за бажанням посипати тертим пармезаном.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    * помідори - 1 кг;
    * морква - 200 г;
    * цибуля червоний (даниловський) - 1 шт;
    * часник - 2 зубчики;
    * перець солодкий - 1 шт;
    * гострий перець - 1 стручок;
    * корінь імбиру - 15 г;
    * оливкова олія - 5 столових ложок;
    * винний оцет - 3 столові ложки;
    * цукровий пісок - 3 чайні ложки;
    * сіль, перець мелений за смаком.
    Овочі помити. Помідори нарізати на чверті. Моркву очистити і нарізати кільцями. Цибулю обчистити і нарізати великими півкільцями.
    Зубчики часнику почистити і нарізати на кілька частин. Корінь імбиру обчистити і порізати крупно. Перець солодкий і гострий очистити від насіння і дрібно посікти.
    В каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, додати цибулю, моркву, імбир, часник, перець гострий і солодкий. Приправити сіллю і перцем. Згасити овочі 15 хвилин на слабкому вогні.
    Додати нарізані помідори і 1 склянку води. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 1 годину 30 хвилин, поки соус у два рази не увариться.
    Остудити овочі і з допомогою заглибного блендера подрібнити, потім протерти через сито. Перелити соус в чисту каструлю, додати цукор і оцет. Поставити на вогонь.
    Довести до кипіння і на слабкому вогні тримати 3-5 хвилин. Виправити на сіль і перець.
    Розлити соус по пляшках, щільно закупорити і поставити в холодильник на зберігання. На виході вийшло 0,5 л овочевого соусу.

  • Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    * кабачки 250 г
    * сир типу Гауда 50 г
    * в'ялені томати в маслі 3-4 шт.
    * вершкове масло 20г
    * тертий сир 20 г
    * вівсяні пластівці 20 г
    * оливкова олія
    * перець
    Спосіб приготування:
    Вогнетривкі форми змастити маслом. Очищені кабачки нарізати невеликими кубиками. Викласти кабачки у форми.
    Сир нарізати кубиками і викласти у форми.
    Томати нарізати і викласти у форми, поперчити. Натерти вершкове масло і 20 г сиру. Викласти до масла і сиру пластівці, перемішати.
    Вийшла суміш викласти поверх кабачків, сиру і томатів. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 15-20 хвилин.
    Подавати з зеленим салатом і м'яким хлібом. Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    1 батон
    3 помідори
    2 червоних цибулини
    6 ст.л. маслинового масла
    150 г печериць
    50 г оливок (фаршированих червоним перцем)
    1 ст.л. кедрових горішків
    150 г консервованого тунця
    2 ст.л. білого сухого вина
    1 ст.л. лимонного соку
    2 зуб. часнику
    сіль, перець
    мелений мускат
    зелень
    Часник очистити. пропустити через прес, змішати з 4 ст.л. маслинові масла.
    Хліб нарізати на порційні шматки, полити часникової заправкою.
    Викласти на змащене деко і запікати в духовці протягом 5-7 хвилин при 180С.
    Фарш 1: помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, видалити насіння, подрібнити і змішати з кедровими горішками. 1 цибулину обчистити, дрібно нарізати.
    Зелень (базилік, чебрець і інші) промити, обсушити, подрібнити. Змішати з помідорами і горішками.
    Фарш 2: печериці очистити, нарізати шматочками. У сковороді на розігрітій олії (2 ст.л.) обсмажити гриби протягом 3-5 хвилин.
    Посолити і поперчити за смаком, додати мускат, вино, нарізані оливки, перемішати.
    Фарш 3: решту цибулину обчистити, нарізати. З консервованого тунця видалити надлишки масла, змішати з нарізаною цибулею, посолити і поперчити за смаком, заправити лимонним соком.
    На готові тости викласти підготовлені інгредієнти.

  • Інгредієнти:
    картопля - 4 шт.; копчена свинина - 300г; сир - 70г; яйце - 2-3 шт.; вершки (20%-ва жирність) - 100 мл; сіль, мелений чорний перець - за смаком; рослинна олія
    Картоплю промити, очистити і нарізати крупною соломкою. М ’ ясо нарізати шматочками, того ж розміру, що і картоплю.
    У великій мисці з'єднати картопля, м'ясо, приправити сіллю і меленим перцем. В іншому посуді трохи збити яйця, додати вершки і частина тертого сиру.
    Формочки для кексів змазати олією і наповнити картопляної сумішшю. Потім у кожну форму додати яично-вершкову суміш, зверху посипати сиром.
    Запікати при 180С близько 30 хвилин до готовності картоплі. Готові запіканки залишити у формі, попередньо розмістивши форми на вологої серветки, а зверху накрити сухою серветкою.
    Перекласти запіканки на тарілку і прикрасити свіжими овочами.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    2 авокадо
    1 червона цибулини
    2 гілочки базиліка
    3-4 томати (можна черрі)
    5 ст.л. винного оцту
    2 ст.л. води
    1 ч.л. цукру
    3 ст.л. рослинного масла
    сіль
    перець
    листя салату
    Зробити соус: змішати оцет, олію і воду, додати сіль, перець, цукор.
    Все ретельно збити з допомогою віночка.
    Цибулину обчистити, нарізати дрібними кубиками. Базилік промити, очистити листочки.
    Помідори промити, нарізати кубиками (черрі - половинками).
    Овочі і базилік залити підготовленим соусом. Авокадо промити, розрізати і видалити кісточки.
    Потім за допомогою столової ложки відокремити м'якоть від шкірки, нарізати кубиками.
    Додати до овочів і перемішати. Подавати на листя салату.

  • Інгредієнти:
    * 300 г сиру
    * 5-6 помідорів
    * 4 зубчики часнику
    * 0,5 червоного гострого перцю
    * 3 ст. л. оливкової олії
    * 1 ч. л. нарізаного кропу і кінзи
    * 0,5 ч. л. насіння коріандру
    * 0,5 ч. л. кмину
    * сіль, перець чорний мелений
    Рецепт:
    Часник обчистити і розчавити. Сир протерти через сито, змішати з оливковою олією, часником, половиною коріандру і кмину, сіллю і меленим перцем.
    З гострого перцю видалити насіння, м'якоть нарізати дуже маленькими кубиками. З'єднати сирну масу з гострим перцем і зеленню.
    Помідори вимити, обсушити і нарізати кружками. Покласти на кожен гурток з 1 ст. л. сирною суміші, посипати іншими прянощами.
    Можна подати на скибочках житнього хліба.

  • Інгредієнти:
    картопля - 350 гр.
    борошно пшеничне - 1 ст. ложка
    яйце - 1 шт.
    олія рослинна - 2 ст. ложки
    цибуля ріпчаста - 1\\2 головки
    сметана - 2 ст. ложки
    зелений лук і зелень кропу рубані - 2 ст. ложки
    перець чорний мелений
    сіль
    Приготування:
    Картопля натріть і перемішайте з борошном, маслом, яйцем, посоліть і поперчіть.
    З картопляної маси розберіть кульки, викладіть їх на змащений маслом лист і запечіть до золотистого кольору.
    Цибулю наріжте соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору.
    Викладіть на картопляні кульки, полити сметаною і запікайте ще 5 хвилин.
    При подачі посипте рубаною зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти на 4 порції:
    1 велика гарбуз баттернат (горіхова)
    3 ст. л. соняшникової олії
    3 ст л прозорого рідкого меду
    1 ст л апельсинового соку
    2 ч л зернистою гірчиці
    2 ст л кунжутного насіння
    Інструкції:
    1. Розігріти духовку до 200 ° С. Гарбуз очистити і порізати на шматочки 4 см, очищаючи від насіння. Покласти гарбуз в каструлю з киплячою водою, знову довести до кипіння і варити 4 хвилини до м'якості зовні, але збереження щільності всередині. Злити і протерти насухо.
    2. Налити соняшникову олію в форму і розігрівати 5 хвилин.
    3. Акуратно додати гарбуз в масло і перемішати з усіх боків. Запікати 35 хвилин до м'якості і золотистої скориночки.
    4. Злити зайве масло. Змішати мед, апельсиновий сік і гірчицю з кунжутним насінням і побризкати гарбуз. Готувати ще 5 хвилин.