Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Від пельменів вареники відрізняються тим, що можуть бути не тільки солоними, але і солодкими. В якості начинки можна використовувати будь-які фрукти і ягоди прямо з городу. Одержали поширення вишневі вареники як чудова закуска в літній час. Та й готується страва значно швидше, якщо в ньому немає м'яса.
    Для вареників найбільше підходить борошно тонкого помелу. Щоб вареники вийшли ніжними, рекомендується просіяти борошно.
    Вареники можуть бути як некалорийным пісним стравою, так і «скоромним» святковим - все залежить від того, що додати борошно, і з чого приготувати начинку.[ред.] Рецепти від кулінарного порталу Povarenok.ru[ред.] Ліниві вареники
    Інгредієнти
    * Борошно - 3 ст. л.* Сир - 250 г* Яйце - 1 шт.* Цукор - 2 ч. л.* Сіль за смаком
    Приготування
    Викласти сир у миску, вбити яйце, додати сіль і цукор. Насипати 3 ложки борошна і добре вимісити. З тіста розкачати ковбаску, нарізати шматочками, кожен шматок скачати в кульку.
    Поставити каструлю на вогонь, закип'ятити воду, додати пол ложки цукру, сіль на кінчику ножа. По одному опустити вареники у воду. Варити 5 хвилин. Подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту![ред.] Вареники з вишнею
    Інгредієнти
    * Борошно - 2 склянки* Яйце - 2 шт.* Цукор - 300 г* Вишня (можна заморожена ) - 0,5 кг* Сіль (щіпка)* Вода
    Приготування
    Змішати вишню з цукром, розім'яти. Перекласти в сито, щоб стекла вода, дати постояти 2-3 години (краще залишити на ніч в прохолодному місці).
    Потім можна приступати до ліплення вареників. Зручніше не розгортати з тіста великий пласт, а зробити ковбаску, порізати її на шматочки, а вже шматочки розкачати. Наліпити вареників і поставити увариваться отриманий сік. Варити на малому вогні, доки не загусне і не зменшиться в обсязі вдвічі.
    Вареники варити в підсоленій воді. Після спливання варити 2 хвилини і діставати. Краще покласти їх обсохнути на дошку, щоб вони не злиплися.
    Перед тим як подавати, викласти на тарілку в один шар і полити соусом (або подати соус окремо).[ред.] Вареники з картоплею
    Інгредієнти
    * Картопля (сира) - 4-6 шт.* Борошно (скільки візьме)* Яйце - 1 шт.* Цибуля ріпчаста - 1 шт.* Масло вершкове (кількість масла вказано на 3 картоплини середнього розміру) - 50 г* Вода - 500 мл* Перець чорний* Сіль
    Приготування
    Замісити тісто, розкачати, вирізати кружальця. В цьому рецепті не потрібно окремо варити картопля, робити пюре і охолоджувати. Картоплю почистити, дрібно нарізати або натерти на терці, посолити, віджати і поперчити. Взяти шматочок масла, розтерти з картоплею, скріпити начинку в кульку. Начинка готова. Зліпити вареники, відварити. У цей час дрібно нарізати цибулю і підсмажити. Готові вареники відкинути на друшляк, скласти в каструлю і зверху злити олію з обсмаженою цибулею. Перемішати і подати із сметаною.[ред]