Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Уявіть собі, ще нещодавно, взимку, короткоплодные огірки, хрусткі, з пухирцями - словом, ті самі огірки, які представляє кожен з нас, коли чує слово “огірок” - так ось, ці огірки продавалися на ринках за ціною м'яса.
    Природно, після такого мисливців покуштувати свіжих огірків залишалося небагато - але зараз ситуація виправляється, а значить, потрібно терміново надолужувати згаяне. Відмінний спосіб це зробити - приготувати салат з огірків, пікантний і свіжий. Трохи спростивши рецепт, можна швидко нарізати салат з огірків навіть на пікніку - а можна приготувати його будинку і взяти з собою. Вирішувати вам!
    Салат з огірків (2 порції):
    3-4 короткоплодных огірка
    1 невелика червона цибулина
    кілька гілочок кропу
    1 ст.л. солі
    чорний перець
    для оцтової заправки:
    1,5 ст.л. оцту
    1/2 ч.л. цукру
    для йогуртовою заправки:
    1 ст.л. йогурту (можна замінити гарною сметаною)
    1-2 ст.л. оливкової олії
    1 зубчік часнику
    Розріжте огірки уздовж навпіл і чайною ложкою выскребите водянисті серцевину з насінням. Тонко наріжте огірки (звичайно, не товщиною в аркуш паперу, але все ж тонше, ніж зазвичай ви огірки нарізати для салату) і цибулю, перекладіть в сито, приправте сіллю, розмішайте і залиште хвилин на 20, щоб пішла зайва волога.
    Цього часу вистачить, щоб приготувати заправку на ваш смак, або навіть обидві. Для оцтової заправки візьміть білий винний оцет (добре також підійде рисовий оцет - у цьому випадку в нього можна капнути трохи кунжутного масла для більшої “азиатскости”) і розмішайте в ньому цукор до повного розчинення. Для йогуртовою заправки розбавте йогурт оливковою олією до бажаної консистенції, і додайте роздавлений часник і трохи подрібненого кропу.
    Промийте огірки і цибулю під холодною проточною водою, перекладіть в миску, додайте дрібно нарізаний кріп і заправте, потім розкладіть по тарілках і перед самою подачею приправте чорним перцем, який так корисний для нашого травлення. А якщо хочете, можете подати окремо салат і заправки, щоб за столом кожен самостійно вирішував, до чого лежить душа сьогодні.