Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Весняний салат
    2 порції
    300 р. зеленої спаржі
    2 пір'я зеленої цибулі
    2 жмені руколи
    1 жменя помідорів чері
    70 р. сиру брі
    для заправки:
    1 ст.л. соєвого соусу
    1 ст.л. бальзамічного оцту
    3 ст.л. маслинові масла
    Відрізати товсті кінці у спаржі і відварити її протягом 5 хвилин до стану “аль денте“. Зелену цибулю нарізати “з косою”, руколу порвати руками подрібніше, брі нарізати невеликими кубиками. Трохи остиглу спаржу теж нарізати невеликими, см. 3-4, шматочками “з косою”, помідори - кружечками. Все перемішати і заправити, є з задоволенням, поки спаржа не встигла остаточно охолонути.
    Коли я готував цей салат, я вніс до нього кілька змін. Не заради користі.
    * Замість звичайного зеленого лука взяв цибуля-резанец, дрібно нарізав і додав до заправки.
    * Разом з руколою використовував мангольд, це корисно для серця і не дозволяє пряною руколе перетягнути ковдру на себе, перекриваючи ніжний смак спаржі.
    * До спаржі додав брокколі - підійдуть і інші зелені овочі.
    * Черрі замінив звичайними ґрунтовими помідорами.
    * Сир брі замінив горгонзолой.
    Приємного апетиту!
    Ви можете випробувати цей салат як у варіанті Наталії Титової, так і в моєму виконанні.