Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Іспанська кухня часто будується на контрастах - солоного і солодкого, ніжного і терпкого. Ось і кавун тут нерідко поєднують з такими пікантними продуктами, як козячий сир і каперси. Звичайно, кавуновий салат не так популярний в іспанській Валенсії, як паеля, але якщо ви опинитеся, цілком імовірно, що Ви зустрінете в одному з місцевих ресторанів.
    Я використовувала:
    350 г креветок
    100 г винограду
    400 г кавуна м'якоті
    100 г козячого сиру
    50 г каперсів
    оливкова олія для смаження
    Нарізаємо арбузную м'якоть великими кубиками.
    Виноград моєму, знімаємо з гілки, великі виноградини ріжемо навпіл і, якщо необхідно, видаляємо кісточки.
    Додаємо виноград до арбузу.
    Дрібно січемо каперси.
    Креветки чистимо.
    Обсмажуємо їх на слабкому вогні на оливковій олії до золотистого кольору.
    Додаємо ще теплі креветки до арбузу і винограду.
    Зверху посипаємо нарізаними каперсами.
    Розминаємо м'який козячий сир.
    Заправляємо сиром салат.
    А тепер за стіл!
    З особистого досвіду:
    * В ідеалі кісточки краще акуратно отримати не тільки з винограду, але і з кавуна.
    * Якщо каперси дрібні, їх можна не нарізати, поклавши в салат цілком.
    * Якщо Вам не подобається різко виражений смак креветок, їх можна зварити.