Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Такі гострі зелені помідори в радянський час продавалися в овочевих магазинах. На полицях стояли три - і п ’ ятилітрові банки з великими зеленими плодами. Крім помідорів в банках плавало кілька горошин перцю, лавровий листок і великий стручок яскраво-червоного гострого перцю.
    Я просто обожнювала ті помідори. Наїсися, а потім ходиш з розпухлими палаючими губами. Але довоооольная...
    А потім вони як в один момент зникли з продажу. Іноді можна було купити консервовані зелені помідори, але у них був вже зовсім інший смак - у яких-відверто солодкий, у яких-то непропорційно кислий.
    Саме по дитячих спогадів я намагалася відтворити той старий смак.
    Вийшло начебто не погано і я вже років десять закатують помідори саме по цьому рецепту.
    Помідори виходять міцними і терпке-гострими. З сильним запашним ароматом перцю і лаврушки. Особливо смачними виходять помідори, які ще зелені зовні, а всередині вже почали трішки розоветь.
    Склад на 1,5 літрову банку:
    ~1кг зелених помідорів, 1/4~1/2 невеликого стручки гострого перцю, 1 лавровий лист, 6 горошин запашного перцю, 10 горошин чорного перцю
    РОЗСІЛ
    ~0,5л води, 30г солі, 30г цукру, 2,5мл 70% оцту
    Банку вимити з харчовою содою і сполоснути окропом. На дно банки покласти перець горошком, лавровий лист і частина стручки гострого перцю.
    Помідори добре вимити. Якщо є забиті або подмороженные місця зрізати. Заповнити банку до країв.
    Залити банку до верху окропом і прикрити простерилизованной кришкою. Залишити помідори на 3~4 хвилини. Злити воду в каструлю.
    Заміряти кількість злитої води. Покласти сіль і цукор з розрахунку на 1 літр води по 60г солі та цукру.
    Банку з помідорами знову прикрити кришкою, а каструльку з водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння і залити кип ’ ячим розсолом помідори.
    Влити оцет, закрити кришкою і герметично укупорить.Положить банку в теплу ковдру і залишити на 2~3 дні до охолодження.