Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    масло вершкове (розтопити і остудити) - 125г;
    яйце - 2 шт;
    цукор - 1 стакан;
    кефір - 1 стакан;
    борошно - 1,5 склянки;
    розпушувач тесту - 1 ч.л.;
    сіль (щіпка);
    курага (нарізати кубиками) - 100г;
    цедра апельсина - 1шт.
    Приготування:
    Збиваємо масло з цукром. Додаємо по одному яйця, не перестаючи збивати.
    Вливаємо кефір, розмішуємо. Додаємо просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, розмішуємо. Наприкінці додаємо курагу і цедру.
    Виливаємо тісто в вистелену папером для випічки форму й випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 гр духовці 40-50 хвилин (до сухої палички).
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Дуже частий "гість" в моєму будинку вранці у вихідні. Тому як встав, швиденько посмажив і вже смачно-привкусно снідаєш в колі улюбленої родини! Я підібрала для себе ідеальне співвідношення інгредієнтів (дуже вже часто готувала оладики і була можливість експериментувати) - саме кефір+сметана. Не претендую на панацею, але, як мінімум, рекомендую спробувати.
    Інгредієнти:
    кефір (у мене 2,5 %) - 250 мл;
    сметана (у мене 20 %) - 250 мл;
    яйця - 2 шт;
    цукор - 4 ч.л.;
    сіль - щіпка;
    сода - 1/2 ч.л.;
    оцет (лимонний сік) - 1ч.л.;
    борошно - 6 ст.л. з гіркою;
    сметана для подачі (у мене 30 %), варення (у мене малинове).
    Розбиваємо яйця в миску і перемішуємо їх до однорідності віночком, з хвилину.
    Потім вливаємо кефір, сметану і знову перемішуємо. Потім гасимо соду оцтом або лимонним соком і знову ж перемішаємо. Додаємо сіль і цукор і перемішуємо знову.
    Далі всипаємо відразу всю борошно (в ідеалі її просіяти) і перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тісто повинно вийти, як густа сметана.
    Розігріваємо сковорідку (краще важку, чавунну) з рослинним маслом і викладаємо туди оладки столовою ложкою.
    Смажимо хвилину-півтори на середньому вогні до появи знизу золотистої кайомочки: тоді акуратно перевертаємо.
    Якщо вогонь буде дуже сильним, то "сирий" верх оладка буде дуже рідкий і перевертати їх буде складно, вони будуть розтікатися. Страшного в цьому немає нічого, просто незручно.
    А ось якщо вогонь зробити середнім, то, коли золотинки внизу з'являться, верх злегка загусне і ви швидко перевернете оладок без деформації оного.
    І з другої сторони смажимо 2 хвилини.
    Складуємо готові "вироби" в миску. Раджу накривати кришкою, щоб вони не охолонули, поки ви смажите наступну партію (та не перед виборами буде сказано).
    Подаємо зі сметаною або вашим улюбленим варенням. А ще смачно зі згущеним молоком. Дивіться, щоб не з ’ їли разом з мискою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 220-250 р
    Дріжджі (сухі; ложка з верхи) - 1 ч. л.
    Молоко (тепле) - 80 мл
    Цукор - 1 ч. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Олія (тісто - 1 ст.л; для смаження - 2 ст.л) - 3 ст. л.
    Сметана (10 % жирності) - 50 г
    Приготування:
    В теплому молоці дріжджі розвести і цукор. Залишити на 10 хв. Додати просіяне борошно, потім сметану, сіль і масло. Замісити еластичне, не круте тісто.
    Краще не додавати всю борошно відразу, дивитися по консистенции.Убрать для підйому в тепло.
    Тісто розділити на п'ять частин. Я використовувала ваги, щоб коржі вийшли однакові.
    Розкачати качалкою коржі, не тонко. Залишити на 15-20 хв.
    Смажити млинці на середньому вогні або випікати в духовці (температура 220*, 10-15 хв.).
    Подавати гарячими.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Марія По

  • Ці традиційні пироги з Карелії, які тепер стали національним блюдом у Фінляндії. І це зрозуміло, адже раніше Карелія була частиною Фінляндії. Спочатку це були чисто житні пироги з начинкою з ячменю, пізніше картоплю і гречка, а зараз найпопулярніша начинка це рис.
    Інгредієнти:
    * Борошно житнє (тісто) - 170 г
    * Борошно пшеничне (тісто) - 80 г
    * Вода (тісто) - 100-150 мл
    * Сіль (тісто) - 0,5 ч. л.
    * Рис круглозерний (начинка) - 1 склянка.
    * Молоко (начинка) - 750-1000 мл
    * Масло вершкове - 100 г
    * варене Яйце - 3 шт
    * Масло вершкове м'яке - 100 г
    Рецепт:
    насамперед поставимо варити рисову кашу. Вона повинна вийти дуже соковитий, тому будемо стежити, чи достатньо молока і за необхідності будемо додавати.
    Рис промити, посолити, залити склянкою води, поставити на вогонь.
    Коли вода закипить, зменшимо вогонь і почекаємо, поки рис вбере всю воду. Тепер додамо молоко, перемішаємо, доведемо до кипіння, зменшимо вогонь, закриємо кришкою (не щільно) і залишимо на 30 хвилин.
    Періодично дивимося, чи вистачає молока. Якщо каша суха, підливаємо по півсклянки.
    З тестом все дуже просто. Замісити всі інгредієнти, загорнути в плівку і залишити відпочивати, поки вариться каша.
    А тепер найцікавіше. Катаємо з тіста ковбаску і режим її на шматочки, не ножем, а за допомогою тонкої дошки (в моєму випадку дерев'яна лінійка). Це нам потрібно, щоб заготовки тесту придбали овальну форму, тоді з них простіше розкачати заготовки потрібної форми.
    Тепер, вмочаючи кожен раз ложку в холодну воду, розкладаємо начинку і защипываем краю.
    Спочатку натиснемо вказівними пальцями, по центру, потім защипываем спочатку в один бік, потім в іншу.
    Традиційно пиріжки печуть в печі на вугіллі, а ми ставимо в розігріту до максимуму духовку на 10 хвилин.
    Після випічки можна зробити двома способами. Рясно змастити розтопленим маслом, краще топленим або обмокнути в суміш молока та масла.
    Скласти в каструлю або глибоке деко, накрити серветкою, поверх ще кришкою або фольгою і дати відпочити хвилин 15. Цей процес дозволяє пом'якшити житні коржі.
    До пирогів подають соус, приготовлений з рубленого вареного яйця і теплого вершкового масла, можна збити блендером. Запивати молоком.
    Зберігатися вони можуть два-три дні, щоразу перед подачею занурте їх в кипляче молоко.
    Якщо говорити про експерименти і варіаціях, мої діти обожнюють це тісто з яблучним карамельним варенням - все точно так само, тільки в центр кладемо варення, зварене міцними шматочками.
    Чоловік любить начинку з картоплею, а якщо з рисом, то в прикуску з солоним огірком. Розігрівати можна в духовці, налив у піддон трохи молока, а зверху покласти скибочки солоного огірка і шматочок сиру.
    Ось, мабуть, і все. Приємного вам творчості на кухні і приємного апетиту.
    Фото і рецепт: Катуша

  • Листопад дарує нам не тільки опале листя і перший сніг з морозами. Зараз сезон груш, і вони ніжні, будуть ситі та неймовірно ароматні. Будь-яке яблуко стоїть в тіні цієї стиглої груші. Фрукти готуються в карамелі, потім викладаються поверх тіста для пирога. Метод приготування гранично простий і адаптуємо під інші ваші улюблені фрукти, ті ж яблука, наприклад, або банани. Однак, рецепт нижче, на мій погляд, краще всього вихваляє саме грушу і змусить будь-якої людини її полюбити.
    Інгредієнти:
    4 груші
    100 г цукру
    50 г вершкового масла
    50 мл води
    жменю волоських горіхів (при бажанні)
    300 г вершкового масла
    250 г цукру
    4 яйця
    200 г борошна
    щіпка солі
    2 ч. л. з верхом розпушувача для тіста
    Очистіть груші від шкірки, розріжте уздовж на 4 частини і видалити серцевину.
    У сковороду на середньому вогні додайте 100 г цукру, 50 мл води і 50 г вершкового масла. Як тільки цукор розчиниться, додайте груші і перемішайте, злегка струшуючи сковороду.
    Фрукти дадуть сік, і він перетворить карамель в найнеймовірніший грушевий карамельний соус.
    Головне, дочекатися світло-золотистого кольору карамелі, а потім відразу ж зняти з вогню. Відставте сковороду у бік остигати.
    Якщо у вас є електричний міксер, то це значно прискорює процес, проте, з тим же успіхом можна приготувати цей пиріг, використовуючи віночок.
    Спочатку, розм'якшіть 300 г вершкового масла, збиваючи його у великій мисці. Коли воно досить розтане, і стане світлішим і легше, додайте цукор і добре збийте.
    Потім поступово додайте яйця по одному, змішуючи їх до однорідності з тістом.
    Додайте щіпку солі, розпушувач і борошно. Вмішайте борошно в тісто лопаткою, поки суміш не стане однорідною.
    Викладіть тісто у форму для запікання. Зверху покладіть груші в будь-якому стилі, який вам здасться декоративним, полийте зверху грушевої карамеллю і посипте розколотими волоськими горіхами, якщо у вас є бажання.
    Випікайте пиріг в розігрітій до 180°C духовці, 40 хвилин.
    У результаті буде чудовий десерт, легкий бісквіт, просочений карамеллю і ніжна, соковита груша.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Такий відкритий рибник - не просто виріб з тіста, а спосіб приготування риби, завдяки якому вона виходить на подив соковитою і смачною, схоже на те, як зберігає всі свої соки риба запечена в солі.
    Як і у випадку з сіллю, тісто тут грає роль утилітарну, і кожен сам може вирішувати, яке увагу приділяти скоринці житнього тіста: хто-то відкладе її в сторону, а кому-то це хрустке тісто, просочене ароматним бульйоном, здасться мало не смачніше самої рибки.
    Я вже не вперше роблю такий рибний пиріг, так що цього разу вирішив трохи поекспериментувати зі спеціями - але й звичайних солі з перцем теж цілком вистачить.
    Відкритий рибний пиріг
    2 порції
    2 сига вагою 350 р. кожен (можна замінити фореллю або інший не надто костистою рибою)
    сіль
    чорний перець
    при бажанні - рожевий перець і насіння фенхеля
    пучок зелені петрушки, кропу, зеленого лука
    пшеничне борошно
    житнє борошно
    вода
    Рибу очистіть і випатрайте, видаливши зябра і вычистив кров уздовж хребта. Роздушіть або змели спеції і натріть ними рибу зовні і зсередини; в черевце риби вкладіть кілька гілочок зелені.
    З'єднайте пригорщу пшеничної муки, стільки ж житній, додайте щіпку спецій і стільки води, скільки потрібно для того, щоб замісити не липнущее до рук, але і не дуже круте тісто.
    Розділіть тісто на дві кульки і дайте їм полежати в спокої хоча б хвилин п'ять.
    Розкачайте кожна кулька тесту в плоский млинець овальної форми, покладіть на нього рибу і защипайте, залишивши риб'ячий бік відкритим.
    Перекладіть відкритий рибний пиріг на деко, виконайте те ж саме з другою частиною, і випікайте близько 20-25 хвилин при температурі 200 градусів - а якщо замість декількох дрібних рибок ви готуєте одну велику, збільшити час приготування до 40 хвилин.
    Подавайте, посипати подрібненою зеленню.
    Бонус:
    1 ст.л. вершкового масла
    1 ст.л. меду
    2 ст.л. лимонного соку
    Розпустіть у каструльці на невеликому вогні вершкове масло з медом, додайте лимонний сік і зваріть сироп до густоти, приблизно вдвічі.
    Залийте рибу цим сиропом перед відправкою в духовку - і приготована риба буде покрита хрусткою медової скоринкою, яка радикально покращить смак пирога.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Торт дуже солодкий. І дуже смачний. Маленького шматочка з чаєм буде досить кожного споживача. Яблука на торт необхідно брати кислих сортів, щоб вони не загубилися в солодкому смаку тіста і безе. Антонівка - в самий раз. Це зовсім не шарлотка. Але такий солодкий яблучний пиріг теж має право на існування. Ласунам такий варіант сподобається навіть більше.
    Інгредієнти для тіста:
    * борошно пшеничне - 150 г;
    * цукровий пісок - 100 г;
    * вершкове масло - 100 г;
    * жовток - 3 яєць;
    * крохмаль - 50 г;
    * розпушувач -11 м (1 пакетик);
    для начинки:
    * яблука кислих сортів - 3-4 штуки;
    для безе:
    * білок - від 3-х яєць;
    * цукровий пісок - 150 г.
    Відокремити жовтки від білків, білки прибрати в холодильник.
    Приготувати пісочне тісто. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром, додати жовтки, борошно, крохмаль, розпушувач і швидко замісити тісто. У рознімній формі розподілити руками тісто по дну і стінок. Прибрати форму з тістом в холодильник.
    Яблука очистити від шкірки і серцевини, потім нарізати на шматочки. Дістати з холодильника форму з тістом, проткнути вилкою тісто в декількох місцях і красиво викласти шматочки яблук. Випікати в духовці при температурі 230 градусів 15 хвилин.
    Приготувати цукровий «сніг» - так я назвала солодкий наповнювач пирога. Дістати з холодильника білки і збити міксером спочатку на невеликій швидкості, потім поступово додаючи цукор збільшити швидкість збивання. Збивати до утворення стійких пік.
    Через 15 хвилин дістати пиріг з духового шкафа, зменшити температуру в духовці до 150 градусів. На пиріг викласти збиті з цукровим піском білки.
    Поставити випікатися на 12-15 хвилин в духовку до красивої золотистої скориночки.
    Солодкий яблучний пиріг охолодити і подати до чаю.
    Автор: Господиня

  • Інгредієнти:
    * борошно пшеничне 2-2,5 (3) склянки
    * сметана 1 склянку
    * мінеральна вода 0,5 склянки
    * сода 1/4 ч. ложки
    * яйця 1 шт.
    * кунжут
    для фаршу:
    * сир імеретинський 100 г
    * яйце 1-2 шт.
    * зелень петрушки
    для змащування:
    * яйце 1 шт.
    Спосіб приготування:
    В сметану додати яйце, добре перемішати. Влити воду. Всипати соду. Додати борошно. Замісити некруте еластичне тісто, залишити на 30 хвилин під рушником.
    Для фаршу сир натерти на дрібній терці. Зелень петрушки дрібно нарізати і викласти до сиру. Змішати з сирим яйцем. Тісто розділити на 4 частини.
    Кожну частину розкачати в тонкий корж. На кожну коржик рівним шаром покласти приготований фарш. Защипати тісто з двох сторін у вигляді човника.
    Перекласти коржі на лист, змастити яйцем. Посипати тісто кунжутом.
    Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Подати в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

  • Здрастуйте, дорогі друзі! Хочу поділитися з Вами сімейним рецептом ніжного пісочного печива. Рецепт простий, безпрограшний, для початківців господарок, і не тільки. Виходить завжди!
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове - 200 г
    * Борошно пшеничне - 2 склянки.
    * Цукрова пудра - 150 г
    * Жовток яєчний - 4 шт
    * Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    * Сіль (щіпка)
    * Арахіс (для прикраси, за бажанням) - 10 шт
    * Посипання кондитерська (для прикраси, за бажанням)
    Приготування
    Готуємо необхідні інгредієнти.
    Масло беремо кімнатної температури і починаємо збивати міксером з цукровою пудрою до кремоподібного стану.
    Додаємо жовтки і продовжуємо збивати до пишної маси.
    Цукор повинен повністю розчинитися. Далі просіваємо мучку з рахрыхлителем і швиденько ложкою замішуємо тісто.
    Довго заважати не треба, тісто «затягнеться» і стане жорстким.
    Вийде м'яке тісто. Я його викладаю на харчову плівку і за допомогою неї прокатую кілька разів тісто, формуючи з нього ось таку "ковбаску" діаметром 4-5 см.
    Руками не чіпати, тісто тане від тепла!
    Далі скачуємо тісто в плівку і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин. Чим довше, тим краще! Це тісто любить холод.
    Дістаємо й нарізаємо гострим ножем на рівні кружечки.
    Викладаємо печиво на деко на відстані 3-4 см один від одного. Зверху прикрашаємо, ніж ясочка забажає. Я dented горішок і прикрасила кондитерської посипанням.
    Відправляємо в розігріту духовку (220) приблизно на 10-12 хвилин, до зарумянивания!
    Дістаємо і відразу прибираємо з дека. Печиво швидко охолоджується і стає крихким!
    смачного Вам і вашим близьким!
    Автор: светинька

  • Нам знадобиться:
    сир - 500г;
    яйця - 2шт;
    крупа манна - 2ст.л;
    цукор - 3ст.л;
    крохмаль картопляний - 2ч.л;
    борошно (для обвалювання);
    олія для смаження);
    ванілін (або ванільний цукор).
    Приготування:
    Беремо наш сир і розтираємо його в кашку. Можна за допомогою картопляної давилки або міксера.
    В окремій тарілці збиваємо яйця і всипаємо манку. Даємо набрякнути 2-3 хвилини. Виливаємо яєчну суміш у сирок і добре вимішуємо ложкою.
    Додаємо крохмаль Додаємо цукор і ванілін (у цей час сковорода вже має нагрітися).
    Отриману масу ділимо на порції столовою ложкою. Обвалюємо в борошні і формуємо наші сирники.
    Викладаємо на добре розігріту сковороду і смажимо на невеликому вогні до золотистої скориночки.
    Подавати на стіл трохи охолодженими.
    Фото і рецепт: horo6aya