Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    2 варених курячого філе, 200 г креветок або ракових шийок, 5 картоплин, 3 свіжих огірка, 2 солених огірки, 3 зварених круто яйця, 1 ст. л. каперсів, 50 г оливок
    Для майонезу: 1 зубчік часнику, 0,5 ч. л. солодкого гірчиці, 1 жовток, 150 мл оливкової олії, 0,5 лимона
    У блендері комбайна приготувати майонез. Часник обчистити і подрібнити. Збити жовток з гірчицею, додати часник і сіль.
    Продовжуючи збивати, вливати невеликими порціями оливкова олія. Якщо масло високої якості, соус вийде дуже густий - його можна буде розбавити 2-3 ст. л. теплої кип'яченої води.
    Додати в соус сік половини лимона, перемішати і поставити в холодильник.
    Картопля вимити і відварити в мундирі до готовності. Дати охолонути, потім очистити і з допомогою комбайна нарізати кубиками.
    Солоні огірки вимити, очистити від шкірки, нарізати такими ж кубиками.
    Оливки нарізати кружками, каперси подрібнити. Змішати картоплю з солоними огірками, каперсами та оливками, додати 2 ст. л. приготованого майонезу, накрити і залишити на 30-40 хв.
    Тим часом свіжі огірки вимити, очистити від шкірки і з допомогою комбайна нарізати кубиками. Так само, кубиками, нарізати куряче філе.
    Яйця порізати на крихту. Додати до картоплі огірки, яйця і курку, перемішати.
    Заправити салат майонезом, відклавши частина соусу для прикраси. Викласти в салатницю.
    Зверху залити ще 1-2 ст. л. майонезу. Прикрасити креветками або раковими шийками.