Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ця популярна у Великобританії салатна заправка трохи схожа на майонез, але має більш яскраво виражений кисло-солодкий і вершковий смак. Прикрасить будь-який зелений салат і послужить хорошим холодним соусом для варених яєць або бутербродів.
    Інгредієнти:
    * Борошно - 1 ст. л.
    * гірчичний Порошок - 2 ч. л.
    * Цукор - 4 ч. л.
    * Сіль - 1/4 ч. л.
    * Яйце - 2 шт
    * Оцет (з білого вина, 6%) - 80 мл
    * Вершки - 150 мл
    Борошно, гірчичний порошок, цукор і сіль поєднати в чашці. Розбити яйця, перемішати до однорідної маси і ввести оцет.
    Масу зварити на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи віночком. Для цього знадобиться 3-4 хвилини. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження.
    остиглу масу додати вершки (жирність на Ваш розсуд). Вершки можна частково замінити молоком, але не більше 1-2 ст.л., також можна додати кілька ложок молока, якщо соус виявиться надто густим.
    Спробувати соус на смак, при потребі додати кілька крапель лимонного соку. Соус повинен вийти досить густим і з насиченим смаком.
    Заправку можна зберігати в щільно закритому посуді в холодильнику 1-2 тижні.
    Основа рецепту запозичена з книги Gary Rhodes New Classics.Приятного апетиту!
    Автор: olena luchtenberg