Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Класичний радянський олів'є
    Вам знадобиться:
    * картопля - 2-3 шт.;
    * ковбаса варена - 100 г (або варена яловичина, курка);
    * мариновані огірки - 2 шт.;
    * яйця - 5 шт;
    * зелений горошок - 1/2 банки;
    * цибуля ріпчаста - 1 шт.;
    * майонез.
    ПРИГОТУВАННЯ
    1. Картоплю відварити, яйця, моркву.
    2. Варені яйця, картоплю і моркву нарізати на дрібні шматочки.
    3. Огірки і ковбасу також нарізати на дрібні шматочки, додати зелений горошок і дрібно нарізану цибулю.
    4. Всі інгредієнти змішати, заправити майонезом і посолити за смаком.
    Олів'є з куркою
    Вам знадобиться:
    * варена курка - 200 г;
    * картопля - 6 шт.;
    * мариновані огірки - 2 шт.;
    * яйця - 3 шт.;
    * яблуко - 1 шт.;
    * цибуля - 2 шт.;
    * морква - 3 шт.;
    * зелений горошок - 1 склянка;
    * майонез - 200-300 г.
    ПРИГОТУВАННЯ
    1. Картоплю відварити, яйця, моркву.
    2. Всі продукти (крім горошку) нарізати тонкими скибочками, змішати з майонезом.
    Салат готовий!
    Олів'є з шинкою
    Вам знадобиться:
    * 4 картоплини;
    * 150 г вареної ковбаси;
    * 150 г напівкопченої шинки;
    * 2 варених яйця;
    * 3 невеликих солених огірки;
    * 150 г зеленого горошку;
    * 1/2 цибулини
    * 1 морквина;
    * 200 г майонезу;
    * кінза за смаком.
    ПРИГОТУВАННЯ
    1. Відварити овочі, нарізати всі інгредієнти (крім горошку та цибулі) кубиками.
    2. Цибулю дрібно нарізати і замочити у воді, після чого віджати і додати в салат.
    3. Розтерти дрібно нарізану кінзу з сіллю, додати майонез, заправити салат.
    Олів'є з сьомгою та оливками
    Вам знадобиться:
    * 2 варені картоплини середніх розмірів;
    * 3 варених яйця;
    * 2 варені моркву середніх розмірів;
    * 100 г зеленого горошку без розсолу зелень;
    * 300-400 г слабо соленою сьомги;
    * 7-8 оливок, фаршированих лимоном;
    * 1 ст. л. каперсів;
    * 150 г легкого майонезу;
    * 6 маленьких маринованих огірків;
    * 1 лимон.
    ПРИГОТУВАННЯ
    Всі (крім горошку, каперсів, лимона і оливок) нарізати соломкою, заправити майонезом, прикрасити шматочками лимона, зеленню та оливками.
    Олів'є з ківі
    Вам знадобиться:
    * 2 ківі;
    * 3-4 картоплини середніх розмірів;
    * 3-4 варених яйця;
    * куряча грудка (300 г);
    * 1-2 моркви;
    * 1 банку зеленого горошку (200 г) без розсолу;
    * 1 голівка ріпчастої цибулі;
    * 3 солених огірки;
    * сметана і майонез за смаком.
    ПРИГОТУВАННЯ
    1. Відварити овочі і м'ясо курки.
    2. Нарізати всі інгредієнти кубиками, а ківі і моркву натерти на крупній тертці.
    3. Все перемішати, заправити салат сумішшю сметани з майонезом.
    Олів'є з грибами
    Вам знадобиться:
    * 5 картоплин;
    * 5 яєць;
    * 2 моркви;
    * 2 репчатые цибулини або пучок зеленої цибулі;
    * банку зеленого горошку;
    * банку маринованих грибів (білих, шампіньйонів, лисичок);
    * 30 г маринованих каперсів;
    * 200 г відвареного курячого м'яса;
    * 1 свіжий огірок;
    * 50 г кореня селери;
    * петрушка, кріп;
    * сіль і майонез за смаком.
    ПРИГОТУВАННЯ
    1. Цибулю обчистити, дрібно нарізати і замаринувати на півгодини в яблучному або звичайному оцті.
    2. Картоплю відварити «в мундирі», морква, яйця, очистити і нарізати дрібними кубиками.
    3. Огірок очистити і дрібно нарізати, гриби вийняти з маринаду і теж подрібнити.
    4. Зелений горошок відкинути на друшляк і дати стекти рідини.
    5. З'єднати всі компоненти, посолити за смаком і заправити майонезом. Прикрасити за вашим смаком.