Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Хоч як цинічно це звучить, будь-який, навіть самий вишуканий салат готується за простий, по суті, формулою: зелень + овочі або фрукти + джерело білка, в ролі якого можуть виступати сир, яйця, м'ясо, риба, морепродукти і так далі (це всього лише теорія, не варто ловити мене на неточності).
    Копчена або солона риба, яка так улюблена народом - відмінний фундамент, навколо якого можна вибудувати смачний салат, освіжаючий і насичують одночасно. Спробуємо?
    Інгредієнти на 2 порції:
    1 пучок салатних листя
    100 г стручкової квасолі або інших зелених овочів
    жменю помідорів-черрі
    50 г копченої риби
    при бажанні - кілька анчоусів
    4 ст.л. сушених гарбузових насіннячок
    для заправки:
    1/2 ч.л. гірчиці
    1 ст.л. соєвого соусу
    1 ст.л. лимонного соку
    3 ст.л. оливкової олії
    перець
    Для початку визначимося з вихідними даними. Як зелені, як мені здається, чудово підійде рукола, пряний смак якої відтіняє надмірно різке для салату звучання копченої риби - але якщо у вашому положенні вибирати не доводиться, то згодиться і звичайний латук, який продається на наших ринках під немудрящим найменуванням “салат”.
    Крім стручкової квасолі ви можете зупинити свій вибір на брокколі, спаржі, молодого горошку і так далі, а рибу залишаю цілком і повністю на ваш смак (на фото - копчена форель).
    Отже, відваріть квасоля або інші зелені овочі - опустіть їх на п'ять хвилин у киплячу ключем підсолену воду, накрийте кришкою, щоб швидше відновити кипіння, а хвилин через п'ять злийте окріп і помістіть овочі в миску з крижаною водою.
    З'єднайте підготовлені таким чином овочі з грубо порваній зеленню і нарізаними помідорами, змішайте всі інгредієнти заправки і розмішайте їх з салатом.
    Розкладіть салат по тарілках, додайте нарізану невеликими шматочками рибу, полийте залишками заправки та приправте насінням гарбуза, злегка обсмаженими на сухій сковороді. Часу на все про все йде не більше 15 хвилин - ідеальний варіант для літнього обіду.