Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * баклажани 2 середніх (300гр);
    * цибуля ріпчаста-1 шт.;
    * помідори - 200гр.;
    * часник - 2 зубчики;
    * перець солодкий-150гр.;
    * олія;
    * сік лимона - 1 ст. ложка;
    * сіль;
    * зелень петрушки і базиліка;
    Приготування:
    Баклажани помить, почистити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і залишити на 1 годину. Через годину віджати, промити і ще отжать.салат зі смажених баклажанів
    Добре підсмажити баклажани на соняшниковій олії. Зняти на серветку, щоб ввібралося масло.
    Інші овочі поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. 1 зубочек часнику залишити для заправки.
    Запечених овочів дати охолонути.
    Баклажани можна не смажити, а половинками запекти в духовці, потім почистити і нарізати, але на мій смак - зі смаженими баклажанами цей салат смачніше.
    З перцю і помідорів зняти шкірку. Перець, помідори,цибулю та запечений часник порізати для салату.
    Смажені баклажани,тушковані овочі і нарізану зелень заправити заправкою з 1 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложок олії подрібненого свіжого часнику і 0,5 ч. ложки солі. Все обережно перемішати.