Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Баклажани виходять гострими, соковитими, м'якими і ароматными.Если баклажани молоді, то шкірку можна не видаляти. Якщо ж старі і мляві, то шкірку краще зчистити. Склад маринаду потрібно підбирати індивідуально, орієнтуючись на своє сприйняття кислого-солоного-гострого.
    СКЛАД:
    баклажани,
    3 зубчики часнику,
    1/4 ч ложки червоного перцю,
    10 крапель оцтової кислоти 70%,
    сіль
    Баклажани порізати круглими або овальними скибками товщиною ~0,7 см (при бажанні баклажани можна очистити).
    У глибоку миску налити 1/2 склянки води і розчинити в ній 2 чайні ложки солі.
    Баклажани покласти в миску і перемішати так, щоб кожна часточка поринула в соляний розчин.
    Залишити баклажани в розсолі на час приготування маринаду.
    Маринад:
    В миску налити 0,5 склянки не гарячої кип'яченої води.
    Влити оцет, насипати мелений гострий перець і покласти продавлений через прес часник.
    Злити воду з баклажанів. На середньому вогні в сковороді розігріти олію.
    Обсмажити часточки баклажанів з двох сторін до зарумянивания - до золотисто-червоного кольору. Якщо дожаривать до більш темного кольору, утворюється гіркоту.
    Перевертати часточки найзручніше за допомогою двох вилок. Смажені шматочки перекласти в миску з маринадом.
    Швидко перемішати і вийняти на тарілку. Якщо часточки довго пробудуть в маринаді, то вони розмокнуть.
    Далі баклажанові часточки можна подавати відразу до столу (наприклад, з картопляним пюре) або консервувати.