Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей салат дуже корисний - в першу чергу для ваших зубів. Якщо ви регулярно ходіть до стоматолога, то, звичайно, знаєте, що зубах потрібна їжа, яка дає їм як слід попрацювати - начебто морквини або яблука. Або хрустких редьки і редиски, як у цьому освіжаючому салаті.
    Ще трохи, і його можна було б назвати сезонним, і, у всякому разі, у продуктах, з яких він складається, немає недоліку круглий рік. Маргеланская редька дає гарний зелений колір, але якщо її немає - можна використовувати дайкон.
    Салат з редьки
    2 порції
    1 маргеланская редька або дайкон
    3-4 редиски
    1/2 ст. квасолі, відвареною або консервованої
    1 пучок кресс-салату або паростків гірчиці або паростків редисанесколько маленьких листя з серцевини китайської капусти
    для заправки:
    3 ст.л. оливкової або соняшникової олії
    1 ст.л. лимонного соку
    1 ч.л. меду
    сіль
    перець
    Наріжте редьку - найкраще овощечисткой, так у вас вийдуть тонкі, напівпрозорі “пір'я”. Редис наріжте брошурами звичайним ножем, додайте до них квасоля, кресс і дрібно порвані листя капусти (не знаю, як у вас, а у нас цю капусту часто-густо наполегливо називають “китайський салат”, я навіть почав на цьому ґрунті лаятися з продавцями).
    Приготуйте заправку: оливкова олія (на цей раз я взяв замість нього відмінне нерафінована соняшникова олія, і не пожалів), лимонний сік і мед як слід розмішайте, приправте сіллю і перцем, заправте салат і подавайте до столу. Якщо у засіках виявилися гарбузове насіння - посипте салат згори, від цього він буде тільки краще.
    Автор: Олексій Онєгін