Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 1 кг
    молоко - 500 мл
    яйця - 2 шт.
    панірувальні сухарі - 150 гр.
    масло вершкове - 100 гр.
    борошно пшеничне - 50 гр.
    соус з паприки - 200 гр.
    перець мелений, сіль за смаком
    насіння гарбуза - 2 ст. ложки
    Для соусу:
    перець солодкий червоний - 3 шт.
    масло вершкове масло або маргарин - 30 гр.
    паприка мелена - 1 ч. ложка
    овочевий бульйон - 1 склянка
    пластівці вівсяні - 40 гр.
    сир - 2 ст. ложки
    вершки густі - 125 гр.
    Приготування:
    Готуємо соус: 2 перцю наріжте великими кубиками, обсмажте на маслі або маргарині.
    Додайте паприку, овочевий бульйон і тушкуйте 20 хвилин. Потім перець охолодіть, подрібніть в блендері, додайте вівсяні пластівці, протертий сир і прогрійте.
    Залишився перець наріжте дрібними кубиками, змішайте з соусом, додати збиті вершки і перемішайте.
    Готуємо кульки: З м'якоті гарбуза виїмкою виріжте кульки діаметром 2 см, відваріть їх до напівготовності в підсоленій воді, потім влийте гаряче молоко, поперчіть і варіть до готовності.
    Готові кульки відкиньте на друшляк, обсушіть, виклавши на серветку. Запаніруйте кульки в борошні, яйці, потім в сухарях.
    Укладіть кульки на деко і, поклавши на кожен по шматочку масла, запікайте їх при 240 С до утворення рум'яної скоринки.
    При подачі викладіть кульки на блюдо, полити приготованим соусом і посипати підсмаженими насінням гарбуза.
    Приємного апетиту!