Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
По суті, тут немає нічого особливого - обсмажені на швидку руку креветки з простеньким салатом на гарнір. Цікава хіба що подача - про те, що “башта” на тарілці завжди виглядає красиво, ми пам'ятаємо ще за рецептом запечених баклажанів.
Тут, до речі, баклажани теж використовуються - але з таким же успіхом їх можна замінити на цукіні або що-небудь інше: використовуйте цей рецепт не як догму, а як стимул до того, щоб розбудити в собі архітектора.
Інгредієнти, 4 порції:
200 р. креветок
1 баклажан
для салату:
2 авокадо
4 помідори
для заправки:
пригорща листя базиліка
2 зубчики часнику
1 ст.л. кедрових горішків
3 ст.л. маслинові масла
1 ст.л. лимонного соку
сіль
перець
Наріжте баклажани тонкими кружечками і злегка присолите. Нехай полежать, поки ми готуємо заправку, в якій ви, зрозуміло, дізналися подобу песто: в ступці (можна і в блендері, але краще все ж в ступці) з'єднайте базилік, часник, кілька горошин чорного перцю і кристалів морської солі, і не поспішаючи роздушіть все в однорідну кашку.
Додайте злегка обсмажені горішки, знову роздушіть і замішати оливкова олія і лимонний сік. При бажанні можна додати трохи тертого пармезану, а якщо необхідно - розбавити оливковою олією: консистенція повинна бути однорідної і досить густий.
З'єднаєте в мисці очищені від шкірки і насіння помідори, нарізані дрібними кубиками, і авокадо, нарізане кубиками трохи більші. Змішайте з соусом, щоб авокадо не почало сутеніти.
Запаніруйте баклажани в борошні і швидко обсмажте на максимальному вогні, перекладіть на серветку. Тепер справа за малим - посмажити креветки.
Я зробив це так - сбрызнул на п'ять хвилин лимонним соком і соєвим соусом, обсушил, швидко обсмажив і spiced сіллю й чорним перцем.
Починаємо збирати вежу перед самою подачею: покладіть на тарілку скибочку баклажана, на нього - одну-дві креветки (залежно від розміру), а зверху щільно набивати пару ложок салату (найпростіше, зрозуміло, це робити за допомогою кулінарного кільця, яке можна придбати у відділі кухонного приладдя, а можна зробити самостійно).
Точно так само побудуйте інші поверхи вашої башти, прикрасьте чим доведеться, і подавайте, як холодну закуску.
Автор: Олексій Онєгін