Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Легкий і смачний в приготуванні салат прикрасить будь-який стіл.
    Кукурудзяний салат можна подати на стіл в тарталетках або в персональних салатницах, прикрасивши дно салатника листям салату.
    Інгредієнти:
    картопля - 2 варених (середнього розміру)
    печериці - 6 відварених
    зелений горошок - 1/3 банки (400 г)
    кукурудза - 2/3 банки (400 г)
    яйце - 1 відварене
    цибуля-порей - цибулина довжиною 15 см
    салат - 4 аркуша
    зелена цибуля - кілька пір'я
    кріп - кілька гілочок
    Картоплю ріжемо маленькими скибочками (тоді цей салат можна буде розкласти по тарталеткам). Розмір скибочок не більше 2х2 см.
    Яйце або рубаємо ножем, або подрібнюємо у блендері або комбайні, але не до кашоподібного стану (у мене блендер Braun, швидкість поставила 2; подрібнив швидко).
    Гриби ріжемо шматочками приблизно того ж розміру, що і картоплю.
    Цибулину порею ріжемо уздовж на 4 частини. Потім кожну частину ріжемо уздовж ще на 3-4 скибочки. І тонкими смужками поперек кожної частини.
    Листя салату ріжемо уздовж навпіл, складаємо всі половинки листя один на одного. І нарізаємо поперек смужками шириною 1-2 см.
    Дрібно нарізаємо пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу. Відкладемо трохи лука для прикраси страви.
    Складаємо всі нарізане в чашу. Додаємо консервовані зелений горошок і кукурудзу. Солимо (1,5 чайної ложки), посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
    Заправляємо салат сметаною або соусом: сметану змішати з майонезом (або в пропорції 1:1 або 2:1), додати 1/2 чайної ложки базиліка.
    Рекомендації:
    Печериці відварюють у невеликій кількості води 15-20 хвилин. Заливати холодної води, солі - 2/3 чайної ложки.
    На святковий стіл цей салат можна подати в персональних салатницах або в тарталетках. Зверху посипати кількома шматочками зеленої цибулі.