Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо слово “салат” викликає асоціації з чим-то легким, ефемерним і повітряним, льєжський салат не для вас: це ситна страва без особливих надмірностей. Виправдовує його лише те, що воно дуже смачне.
    Льєж - місто в Бельгії, і це один з небагатьох тамтешніх міст, які вписали своє ім'я в світову гастрономію. Крім салату, є ще і кафе “Льежуаз” - кава-льежски, популярний у багатьох європейських кафе, але і за салат поважним жителям Льєжа соромитися не доводиться.
    2 порції
    200 р. бекону
    250 г стручкової квасолі
    2-3 середні картоплини
    1 цибуля шалот (або невелика цибулина)
    невеликий пучок петрушки
    50 мл червоного винного оцту
    сіль
    перець
    Відваріть картоплю до готовності: він повинен бути м'яким, але в жодному разі не розвалюватися на частини. Тим часом можна відварити і квасолю.
    Ви, звичайно ж пам'ятаєте, як це робиться: квасоля варять п'ять хвилин у киплячій ключем, круто підсоленій воді, а потім переносити в крижану воду, щоб зберегти її яскраво-зелений колір.
    Готову квасоля обсушіть і покладіть в миску, туди ж відправте картопля, порізаний не занадто тонкими скибочками.
    Обсмажте нарізану невеликими смужками бекон до рівномірного рум ’ яного кольору. Додайте його в миску до квасолі і картоплі і полийте витопленим жиром (на цьому місці всі дієтологи зазвичай мліють).
    Не знімаючи сковороду з вогню, деглазируйте її винним оцтом і зваріть його до столової ложки, потім також влийте в миску. Туди ж додати подрібнену цибулю і зелень петрушки і як слід перемішайте.
    Розкладіть по тарілках, приправте що залишилася петрушкою і шалотом, посоліть, поперчіть і подавайте.