Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    На 6 порцій:
    3 баклажани
    1/2 лимона, тільки сік
    2-3 зубчики часнику, роздавлених
    4 ст. л. оливкової олії extra virgin
    20 г петрушки, порізаної
    4 гілочки м'яти, дрібно порізані
    4 пера зеленого лука, дрібно порізаних
    4 помідори, дрібно порізаних
    1/2 граната, тільки насіння (за бажанням)
    Інструкції:
    1. Проколоти баклажани ножем. Щоб смак був копченим, включити конфорку і повертати баклажани над нею, або підсмажити під грилем, поки вони не стануть м'якими, якщо на них натиснути.
    Або покласти на аркуш фольги і запекти в гарячій духовці 45-55 хвилин, поки баклажан не стане м'яким. Коли він охолоне, очистити від шкірки і покласти в друшляк, щоб позбутися як можна більше від рідини.
    Дрібно нарізати м'якоть і розім'яти дерев'яною ложкою, щоб весь сік вийшов.
    2. Змішати баклажан з лимонним соком, часником, оливковою олією, сіллю, перцем, петрушкою і м'ятою. Розкласти пюре на блюді.
    Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, дрібно нарізаними помідорами і, якщо використовуєте, гранатом.