Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей салат - як раз в моєму смаку: не надто багато інгредієнтів, гармонійне поєднання смаків, простота у виконанні і здатність одночасно приманити не надто голодного людини і бути вечерею в собі.
Цей рецепт салату приводиться в авторському виконанні, але, зрозуміло, при бажанні можна замінити, якщо діяти з розумом. Копчену качину грудинку, наприклад, можна замінити сиров'ялені шийкою, пармською шинкою або інших м'ясних делікатесом на свій смак. І все ж качка тут найбільш доречна.
2 порції
1 пучок салату романо
100 г копченої качиної грудки
пригорща помідорів чері
1 червона цибулина
кілька ягід ожини
для заправки:
4 ст.л. маслинові масла
2 ст.л. меду
1/2 ч.л. гірчиці
сіль
перець
сік 1/2 лайма
Наріжте цибулю тонкими кільцями, черрі і ожину розріжте навпіл, качину грудинку наріжте тонкими скибочками, салат порвіть руками і покладіть його в миску разом з черрі і качиної грудкою.
Для заправки змішайте масло, мед і гірчицю (вона вийде досить густий), приправте сіллю і перцем і перемішайте вміст миски з заправкою.
Перекладіть салат по тарілках і викладіть зверху інші інгредієнти.
Перед подачею збризніть салат соком лайма.