Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 800 г ростбіфа
    * 2 столові ложки топленого масла
    * сіль, перець, цукор
    * 1,2 кг неразваристого картоплі
    * 5 столових ложок оливкової олії
    * 4 великих солених огірки
    * 4 столові ложки огіркового розсолу
    * 2 головки цибулі
    * 4 столові ложки білого винного оцту
    * 3 столові ложки гірчиці
    * 1 пучок петрушки
    * 200 мл вершків
    * 100 мл майонезу
    Приготування:
    1. М'ясо промокніть насухо, зріжте непотрібний шар жиру. В плоскій жаровні розігрійте топлене масло і 10 хвилин обсмажуйте м'ясо з усіх боків. Добре поперчіть, посоліть.
    2. Поставте ростбіф в духовку при 1200 С на 35-40 хвилин. (Краще всього виміряти температуру в товщі ростбіфа за допомогою спеціального термометра. Якщо він показує 55-65 С, м'ясо всередині стало рожевим.) Дістаньте його з духовки і дайте охолонути. На 3-4 години поставте у холодильник.
    3. Картопля добре вимийте і наріжте кружечками. У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуйте на ньому картопля приблизно 20 хвилин. Посоліть, поперчіть і викладіть у велику миску.
    4. Огірки наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і покладіть в 3 столових ложки оливкової олії. Потім влийте оцет, 350 мл води і огірковий розсіл. Доведіть до кипіння і томіть 2-3 хвилини. Підмішайте гірчицю і приправте 1/2 чайної ложки перцю і 1-2 чайними ложками цукру. Змішайте гарячий маринад з картоплею і огірками і дайте постояти біля 30 хвилин.
    5. Для приготування соусу петрушку вимийте, промокніть насухо і дрібно посічіть. Змішайте з вершками і майонезом. Приправте сіллю, перцем і щіпкою цукру. Ростбіф наріжте тонкими скибочками і разом з картопляним салатом і соусом подавайте на стіл.
    Поліна Соболєва