Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* 800 г ростбіфа
* 2 столові ложки топленого масла
* сіль, перець, цукор
* 1,2 кг неразваристого картоплі
* 5 столових ложок оливкової олії
* 4 великих солених огірки
* 4 столові ложки огіркового розсолу
* 2 головки цибулі
* 4 столові ложки білого винного оцту
* 3 столові ложки гірчиці
* 1 пучок петрушки
* 200 мл вершків
* 100 мл майонезу
Приготування:
1. М'ясо промокніть насухо, зріжте непотрібний шар жиру. В плоскій жаровні розігрійте топлене масло і 10 хвилин обсмажуйте м'ясо з усіх боків. Добре поперчіть, посоліть.
2. Поставте ростбіф в духовку при 1200 С на 35-40 хвилин. (Краще всього виміряти температуру в товщі ростбіфа за допомогою спеціального термометра. Якщо він показує 55-65 С, м'ясо всередині стало рожевим.) Дістаньте його з духовки і дайте охолонути. На 3-4 години поставте у холодильник.
3. Картопля добре вимийте і наріжте кружечками. У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуйте на ньому картопля приблизно 20 хвилин. Посоліть, поперчіть і викладіть у велику миску.
4. Огірки наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і покладіть в 3 столових ложки оливкової олії. Потім влийте оцет, 350 мл води і огірковий розсіл. Доведіть до кипіння і томіть 2-3 хвилини. Підмішайте гірчицю і приправте 1/2 чайної ложки перцю і 1-2 чайними ложками цукру. Змішайте гарячий маринад з картоплею і огірками і дайте постояти біля 30 хвилин.
5. Для приготування соусу петрушку вимийте, промокніть насухо і дрібно посічіть. Змішайте з вершками і майонезом. Приправте сіллю, перцем і щіпкою цукру. Ростбіф наріжте тонкими скибочками і разом з картопляним салатом і соусом подавайте на стіл.
Поліна Соболєва