Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей салат дуже корисний - в першу чергу для ваших зубів. Якщо ви регулярно ходіть до стоматолога, то, звичайно, знаєте, що зубах потрібна їжа, яка дає їм як слід попрацювати - начебто морквини або яблука. Або хрустких редьки і редиски, як у цьому освіжаючому салаті.
Ще трохи, і його можна було б назвати сезонним, і, у всякому разі, у продуктах, з яких він складається, немає недоліку круглий рік. Маргеланская редька дає гарний зелений колір, але якщо її немає - можна використовувати дайкон.
Салат з редьки
2 порції
1 маргеланская редька або дайкон
3-4 редиски
1/2 ст. квасолі, відвареною або консервованої
1 пучок кресс-салату або паростків гірчиці або паростків редисанесколько маленьких листя з серцевини китайської капусти
для заправки:
3 ст.л. оливкової або соняшникової олії
1 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. меду
сіль
перець
Наріжте редьку - найкраще овощечисткой, так у вас вийдуть тонкі, напівпрозорі “пір'я”. Редис наріжте брошурами звичайним ножем, додайте до них квасоля, кресс і дрібно порвані листя капусти (не знаю, як у вас, а у нас цю капусту часто-густо наполегливо називають “китайський салат”, я навіть почав на цьому ґрунті лаятися з продавцями).
Приготуйте заправку: оливкова олія (на цей раз я взяв замість нього відмінне нерафінована соняшникова олія, і не пожалів), лимонний сік і мед як слід розмішайте, приправте сіллю і перцем, заправте салат і подавайте до столу. Якщо у засіках виявилися гарбузове насіння - посипте салат згори, від цього він буде тільки краще.
Автор: Олексій Онєгін