Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Класичний радянський олів'є
Вам знадобиться:
* картопля - 2-3 шт.;
* ковбаса варена - 100 г (або варена яловичина, курка);
* мариновані огірки - 2 шт.;
* яйця - 5 шт;
* зелений горошок - 1/2 банки;
* цибуля ріпчаста - 1 шт.;
* майонез.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Картоплю відварити, яйця, моркву.
2. Варені яйця, картоплю і моркву нарізати на дрібні шматочки.
3. Огірки і ковбасу також нарізати на дрібні шматочки, додати зелений горошок і дрібно нарізану цибулю.
4. Всі інгредієнти змішати, заправити майонезом і посолити за смаком.
Олів'є з куркою
Вам знадобиться:
* варена курка - 200 г;
* картопля - 6 шт.;
* мариновані огірки - 2 шт.;
* яйця - 3 шт.;
* яблуко - 1 шт.;
* цибуля - 2 шт.;
* морква - 3 шт.;
* зелений горошок - 1 склянка;
* майонез - 200-300 г.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Картоплю відварити, яйця, моркву.
2. Всі продукти (крім горошку) нарізати тонкими скибочками, змішати з майонезом.
Салат готовий!
Олів'є з шинкою
Вам знадобиться:
* 4 картоплини;
* 150 г вареної ковбаси;
* 150 г напівкопченої шинки;
* 2 варених яйця;
* 3 невеликих солених огірки;
* 150 г зеленого горошку;
* 1/2 цибулини
* 1 морквина;
* 200 г майонезу;
* кінза за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити овочі, нарізати всі інгредієнти (крім горошку та цибулі) кубиками.
2. Цибулю дрібно нарізати і замочити у воді, після чого віджати і додати в салат.
3. Розтерти дрібно нарізану кінзу з сіллю, додати майонез, заправити салат.
Олів'є з сьомгою та оливками
Вам знадобиться:
* 2 варені картоплини середніх розмірів;
* 3 варених яйця;
* 2 варені моркву середніх розмірів;
* 100 г зеленого горошку без розсолу зелень;
* 300-400 г слабо соленою сьомги;
* 7-8 оливок, фаршированих лимоном;
* 1 ст. л. каперсів;
* 150 г легкого майонезу;
* 6 маленьких маринованих огірків;
* 1 лимон.
ПРИГОТУВАННЯ
Всі (крім горошку, каперсів, лимона і оливок) нарізати соломкою, заправити майонезом, прикрасити шматочками лимона, зеленню та оливками.
Олів'є з ківі
Вам знадобиться:
* 2 ківі;
* 3-4 картоплини середніх розмірів;
* 3-4 варених яйця;
* куряча грудка (300 г);
* 1-2 моркви;
* 1 банку зеленого горошку (200 г) без розсолу;
* 1 голівка ріпчастої цибулі;
* 3 солених огірки;
* сметана і майонез за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварити овочі і м'ясо курки.
2. Нарізати всі інгредієнти кубиками, а ківі і моркву натерти на крупній тертці.
3. Все перемішати, заправити салат сумішшю сметани з майонезом.
Олів'є з грибами
Вам знадобиться:
* 5 картоплин;
* 5 яєць;
* 2 моркви;
* 2 репчатые цибулини або пучок зеленої цибулі;
* банку зеленого горошку;
* банку маринованих грибів (білих, шампіньйонів, лисичок);
* 30 г маринованих каперсів;
* 200 г відвареного курячого м'яса;
* 1 свіжий огірок;
* 50 г кореня селери;
* петрушка, кріп;
* сіль і майонез за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Цибулю обчистити, дрібно нарізати і замаринувати на півгодини в яблучному або звичайному оцті.
2. Картоплю відварити «в мундирі», морква, яйця, очистити і нарізати дрібними кубиками.
3. Огірок очистити і дрібно нарізати, гриби вийняти з маринаду і теж подрібнити.
4. Зелений горошок відкинути на друшляк і дати стекти рідини.
5. З'єднати всі компоненти, посолити за смаком і заправити майонезом. Прикрасити за вашим смаком.