Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Опис: Простий, але дуже смачний, поживний салат. Цікава закуска в німецькому стилі для святкових застіль.
Інгредієнти:
* Салат (айсберг, рукола, романа) - 70 г
* Гриби (свіжі, будь-які) - 50 г
* Бекон - 50 г
* Пармезан (тертий) - 30 г
* Оливки - 5 шт
* Горіхи (будь-які, або насіння - теж будь-які)
* Оцет (бальзамічний) - 2 ст. л.
* Соєвий соус - 1,5 ст. л.
* Мед - 1 ст. л.
* чорний Перець (мелений)
Рецепт:
Нарізати кубиками бекон і гриби (гриби забула сфотографувати, але у мене були печериці).
На добре розігрітій сковороді з оливковою олією підсмажити бекон і печериці.
Салат я взяла ось такий, суміш двох салатів (червоного кольору - це Радиккье). Зеленого кольору - в Італії він називається валер'яна (не та валеріана, що вживається в лікарських засобах).
Добре промити і висушити. Салат можна взяти будь-який, його не рекомендується різати, а бажано рвати на не дуже дрібні шматки.
Для соусу "Бальзамік": в сотейник налити соєвий соус, бальзамічний оцет, мед, чорний мелений перець. Нагріти до такого стану, щоб мед розчинився.
Для подачі на стіл я з готової приготовленої суміші для хліба, яку я купила в Ікее, з брусницею, спекла маленькі булочки.
Дала їм охолонути, зрізала верхівку і вирізала м'якоть. М'якоть використовувала потім для сухарів, посмаживши її на сухій сковороді.
На дно кожного хлібці викласти листя салату, потім гриби з беконом, горіхи (я використовувала насіння соняшника, можна також будь-які інші), полити соусом і прикрасити оливками і тонкими пластинами Пармезану (або іншого твердого сиру)
Автор: Oxana_71