Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Простий, але дуже смачний, поживний салат. Цікава закуска в німецькому стилі для святкових застіль.
    Інгредієнти:
    * Салат (айсберг, рукола, романа) - 70 г
    * Гриби (свіжі, будь-які) - 50 г
    * Бекон - 50 г
    * Пармезан (тертий) - 30 г
    * Оливки - 5 шт
    * Горіхи (будь-які, або насіння - теж будь-які)
    * Оцет (бальзамічний) - 2 ст. л.
    * Соєвий соус - 1,5 ст. л.
    * Мед - 1 ст. л.
    * чорний Перець (мелений)
    Рецепт:
    Нарізати кубиками бекон і гриби (гриби забула сфотографувати, але у мене були печериці).
    На добре розігрітій сковороді з оливковою олією підсмажити бекон і печериці.
    Салат я взяла ось такий, суміш двох салатів (червоного кольору - це Радиккье). Зеленого кольору - в Італії він називається валер'яна (не та валеріана, що вживається в лікарських засобах).
    Добре промити і висушити. Салат можна взяти будь-який, його не рекомендується різати, а бажано рвати на не дуже дрібні шматки.
    Для соусу "Бальзамік": в сотейник налити соєвий соус, бальзамічний оцет, мед, чорний мелений перець. Нагріти до такого стану, щоб мед розчинився.
    Для подачі на стіл я з готової приготовленої суміші для хліба, яку я купила в Ікее, з брусницею, спекла маленькі булочки.
    Дала їм охолонути, зрізала верхівку і вирізала м'якоть. М'якоть використовувала потім для сухарів, посмаживши її на сухій сковороді.
    На дно кожного хлібці викласти листя салату, потім гриби з беконом, горіхи (я використовувала насіння соняшника, можна також будь-які інші), полити соусом і прикрасити оливками і тонкими пластинами Пармезану (або іншого твердого сиру)
    Автор: Oxana_71