Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
На цьому тижні пропонуємо вам приготувати традиційне удмуртское блюдо - перепечи. Готується це блюдо з різними начинками: м'ясом, капустою, грибами, картоплею, яйцем. Перепечи вважаються святковою стравою, що подається на стіл тільки в гарячому вигляді.
Для приготування нам знадобиться:
Борошно - 4 склянки
1 склянка молока або кефіру
2 яйця
1 ст.л. масла
Сіль
Фарш яловичий - 200 грам
Гриби (печериці) - 200 грам
Цибулю
Для начинки: обсмажити дрібно нарізані (або пропущені через м'ясорубку) гриби і цибулю, змішати фарш з грибами і цибулею, посолити і поперчити.
Готуємо прісне бездріжджове тесто.Смешиваем 1 склянка кефіру або молока, 2 яйця, додаємо щіпку солі.
Додаємо 1 ст.л. вершкового масла, борошно.
Замішуємо круте тісто.
Ділимо вийшло тісто на невеликі колобки.
Розгортаємо тісто товщиною 2 мм і вирізаємо з допомогою форми кружечки діаметром 10-12 мм.
Потім з кружечків робимо 'корзиночки': піднімаємо край і защипываем його, тим самим формуємо бортик.
Викладаємо отримані 'корзиночки' на деко, змащене олією.
Начиняємо кожну кошик фаршем.
Заливаємо 'корзиночки' з фаршем омлетною масою (яйце, збите з молоком).
Ставимо деко в заздалегідь нагріту духовку й випікаємо 20-25 хвилин при t 200°.
Приємного апетиту!