Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Весняний салат
2 порції
300 р. зеленої спаржі
2 пір'я зеленої цибулі
2 жмені руколи
1 жменя помідорів чері
70 р. сиру брі
для заправки:
1 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л. бальзамічного оцту
3 ст.л. маслинові масла
Відрізати товсті кінці у спаржі і відварити її протягом 5 хвилин до стану “аль денте“. Зелену цибулю нарізати “з косою”, руколу порвати руками подрібніше, брі нарізати невеликими кубиками. Трохи остиглу спаржу теж нарізати невеликими, см. 3-4, шматочками “з косою”, помідори - кружечками. Все перемішати і заправити, є з задоволенням, поки спаржа не встигла остаточно охолонути.
Коли я готував цей салат, я вніс до нього кілька змін. Не заради користі.
* Замість звичайного зеленого лука взяв цибуля-резанец, дрібно нарізав і додав до заправки.
* Разом з руколою використовував мангольд, це корисно для серця і не дозволяє пряною руколе перетягнути ковдру на себе, перекриваючи ніжний смак спаржі.
* До спаржі додав брокколі - підійдуть і інші зелені овочі.
* Черрі замінив звичайними ґрунтовими помідорами.
* Сир брі замінив горгонзолой.
Приємного апетиту!
Ви можете випробувати цей салат як у варіанті Наталії Титової, так і в моєму виконанні.