Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
Філе куряче - 200 г
Перець солодкий (червоний, середнього розміру) - 1 шт.
Капуста пекінська (середня) - 400 г
Петрушка свіжа - за смаком
Олія рослинна - 3 ст.л.
Каррі - 1 ч.л.
Перець - за смаком
Сіль - за смаком
винний Оцет - 2 ч.л.
Куряче філе порізати невеликими кубиками.
Перець очистити і нарізати кубиками такого ж розміру.
Пекінську капусту нарізати також кубиками.
У сковороді розігріти олію і обсмажити шматочки курки на великому вогні протягом декількох хвилин.
Коли шматочки курочки почнуть зарумяниваться, посолити, поперчити, додати каррі і добре перемішати. Коли курка буде повністю готова, додати винний оцет, перемішати. Потім зняти з вогню і остудити.
Капусту і перець змішати, додати нарізану петрушку і шматочки курочки разом з рідиною, отриманої в процесі обсмажування. Все добре перемішати. Бажано дати салату настоятися.
Подавати порційно або у великому салатнику.
Автор рецепту: Оксана Македонська (Oksy) -
На цьому тижні пропонуємо вам приготувати традиційне удмуртское блюдо - перепечи. Готується це блюдо з різними начинками: м'ясом, капустою, грибами, картоплею, яйцем. Перепечи вважаються святковою стравою, що подається на стіл тільки в гарячому вигляді.
Для приготування нам знадобиться:
Борошно - 4 склянки
1 склянка молока або кефіру
2 яйця
1 ст.л. масла
Сіль
Фарш яловичий - 200 грам
Гриби (печериці) - 200 грам
Цибулю
Для начинки: обсмажити дрібно нарізані (або пропущені через м'ясорубку) гриби і цибулю, змішати фарш з грибами і цибулею, посолити і поперчити.
Готуємо прісне бездріжджове тесто.Смешиваем 1 склянка кефіру або молока, 2 яйця, додаємо щіпку солі.
Додаємо 1 ст.л. вершкового масла, борошно.
Замішуємо круте тісто.
Ділимо вийшло тісто на невеликі колобки.
Розгортаємо тісто товщиною 2 мм і вирізаємо з допомогою форми кружечки діаметром 10-12 мм.
Потім з кружечків робимо 'корзиночки': піднімаємо край і защипываем його, тим самим формуємо бортик.
Викладаємо отримані 'корзиночки' на деко, змащене олією.
Начиняємо кожну кошик фаршем.
Заливаємо 'корзиночки' з фаршем омлетною масою (яйце, збите з молоком).
Ставимо деко в заздалегідь нагріту духовку й випікаємо 20-25 хвилин при t 200°.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
картопля молода - 30 гр.
болгарський перець червоний солодкий - 200 гр.
болгарський перець жовтий солодкий - 200 гр.
помідор - 2 шт.
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.
чорні оливки без кісточок - 100 гр.
сир Фета або бринза - 200 гр.
заправлення:
оливкова олія - 80 мл.
сік лимонний - 1 ст. л.
часник - 1 зубчик
подрібнений кріп - 1 ст. л.
чебрець подрібнений - 2 ч. л.
Приготування:
Взяти дрібний картопля, порізати навпіл, відварити і остудити. Перець нарізати на четвертинки, насіння вичистити і запекти в духовці до утворення міхурів.
Перець викласти на тарілку, закрити кришкою і витримати протягом 5-7 хвилин, зняти шкірку і нарізати тонкою соломкою. Помідори очистити від шкірки і нарізати дольками.
Приготувати заправку. Часник подрібнити, змішати з чебрецем, кропом, оливковою олією і лимонним соком.Картофель, перець та помідори викласти в салатницю, залити соусом і ретельно перемішати.
Примітка:
Прикрасити кубиками сиру Фета або бринзи. -
Інгредієнт:
150 г курячого філе
150 г свіжих грибів
150 г селери
2 помідори
1 маринований огірок
50 г твердого сиру
майонез
сіль
Куряче філе і гриби окремо відварити в підсоленій воді. Охолодити і нарізати невеликими кубиками.
Селера, 1 помідор і маринований огірок нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на дрібній терці. Всі інгредієнти перемішати, посолити за смаком.
Заправити майонезом, прикрасити шматочками свіжого помідора. -
Табула (або табули, кому як більше подобається) - холодна закуска родом з арабських країн, за європейською класифікацією що проходить по категорії салатів. Та й чому, скажіть, не салат - крупа пшенична булгур з зеленню та свіжими овочами, заправлена оливковою олією та соком лимона? В базовий рецепт огірки не входять, але я не бачу причин їх не додати - вони в табула виявляються дуже вже до місця. За відсутністю булгура його можна замінити кускусом, який спочатку необхідно приготувати і остудити.
2 порції
1/2 ст. булгура
2 помідори
1 огірок
1 великий пучок петрушки
2 пір'я зеленої цибулі
3 ст.л. маслинові масла
сік 1/2 лимона
чорний перець
сіль
Для приготування булгура залийте його 1 склянкою кип ’ ятку, накрийте кришкою і відставте - на 8-10 хвилин (якщо на вашій упаковці булгура не вказаний інший спосіб приготування). Потім розмішайте булгур і дайте йому охолонути перед тим, як додати овочі.
За той час, поки готується булгур, ви встигнете їх нарізати: нарубати не надто дрібно помідори і огірки, і ще дрібніше - зелень петрушки (тільки листи) і зелену цибулю. Помістіть трохи охолов булгур з овочами і зеленню в миску, додайте оливкова олія і сік лимона, приправте сіллю і свіжомеленим перцем, як слід розмішайте і подавайте до столу.
Відмінне страву, особливо для спекотних літніх днів, коли його освіжаючий смак як не можна до речі, але не менш смачне і в інший час року. -
Інгредієнти:
2 яйця
1/2 головки салату
1/2 головки салату-латук
5-6 шт. редиски
1 пучок зеленої цибулі
125 г смаженою ковбаси
125 г копченої ковбаси
2 пучки суміші трав (петрушка, цибуля-резанец, кріп)
4 ст.л. винного оцту
6 ст.л. рослинного масла
сіль
білий мелений перець
цукор
майонез
З кочанного салату і салату-латук вирізати кочережки і розібрати качани на листя, промити, обсушити. Редис очистити, вимити, обсушити і нарізати тоненькими скибочками. Зелена цибуля промити, обсушити і нарізати дрібними кільцями. Всю ковбасу нарізати смужками. Яйця відварити, охолодити, розрізати на 8 частин. Викласти салатним листям велике кругле блюдо, викласти на них підготовлені компоненти.
Трави вимити, обсушити, дрібно нарізати. Оцет змішати з рослинним маслом, додати по щіпці солі, меленого перцю й цукру. Додати в салатний соус нарізані трави, перемішати.
У середину страви з салатом покласти салатний майонез. -
Шопський салат був створений болгарами як альтернатива грецькому. Тому вони всіляко підкреслюють його особливість і ніколи (!) не допускають у шопском салаті таких вольностей, як оливки. Більше того, настільки популярний в «російських» рецепти шопского салат солодкий перець у самій Болгарії практично ніколи не додають (хоча це і не забороняється).
У сусідніх країнах, наприклад, у тій же Чорногорії, «Шопський салат» спростили ще більше, звівши кількість інгредієнтів до минимумму і часто не додаючи в нього навіть цибулю. Сьогодні я пропоную Вашій увазі рецепт цього «Шопского салату» - як його готують на батьківщині в Болгарії
Вам знадобляться:
3 помідори
2 огірки
1 цибулина
200 г м ’ болгарської бринзи
оливкова олія
Приготування:
Зрізуємо з огірків шкірки і нарізати великими скибочками.
Такими ж великими скибочками нарізаємо помідори.
Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.
Бринзу розминаємо руками і додаємо в салат.
Ретельно змішуємо, солимо й заправляємо олією. -
Дуже цікавий і простий у приготуванні салат з розряду ситних. Салат листковий, тому для його приготування рекомендуємо вам використовувати велике блюдо або прозору салатницю. Ми наводимо варіант подачі однієї порції салату, продукти, зазначені в рецепті розраховані на 4 порції.
Інгредієнти:
* філе білої риби 600 г (тріска, судак, минтай і т.п.)
* ріпчасту цибулю 1/2 шт.+ 2 шт.
* морква 1 шт.
* зелень петрушки, 1/2 пучка, лавровий лист, перець горошком
* сіль
* олія для смаження
* сир 100 г
* майонез 1 упаковка
Спосіб приготування:
Філе риби промити під водою, обсушити, нарізати на шматки. У каструлю налити води, покласти зелень, нарізану половинку цибулини, рибу, лаврушку, перець горошком, чуйний підсолити і відварити до готовності.
Моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинній олії.
Залишилися цибулини обчистити, нарізати кільцями та обсмажити на маслі.
Готову рибу витягнути від каструлі, охолодити і розібрати на дрібні шматочки. Поставити на тарілку кільце і викласти рибу першим шаром.
Змастити шар риби майонезом.
Потім викласти шар лука.
Змастити майонезом.
Викласти морква.
Змастити майонезом.
Зняти кільце. Салат посипати тертим сиром.
Прикрасити салат по своєму смаку і подати до столу. Приємного апетиту. -
Інгредієнти:
Кальмар - 500-600 г
Морква (середня) - 2 шт
Огірок (свіжий, великий) - 1 шт
Цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт
Олія (приблизно) - 100 мл
Зелень (кропу і петрушки) - 1/2 пуч.
Оцет (9% за смаком, також за смаком сіль і червоний мелений перець) - 1-2 ст. л.
Рецепт:
Очистити морква, цибуля. Нашинкувати соломкою моркву, цибулю нарізати кільцями. Олія нагріти до появи димка і залити ним моркву з цибулею. Залишити на 20 хвилин.
Відварити кальмарів, охолодити і нарізати соломкою. Я ліг їх в киплячу воду, доводжу до бурхливого кипіння і відразу виймаю.
Огірок теж нарізати соломкою.
Змішати всі інгредієнти. Додати за смаком оцет, перець і сіль.
Поставити на 2 години в холодильник.
Нарізати зелень і додати в салат.
Приємного апетиту!
inna_2107 -
Моцарела - сир з молока буйволиць. Цей швидкопсувний продукт надходить у продаж у запаяних пакетах з сироваткою, яка є консервантом.
Інгредієнти:
* сир моцарела - 100 г;
* помідори - 2-3 штуки;
* огірки - 2 штуки;
* салат - 1/2 пучка;
* перець солодкий - 1 шт;
* маслини великі без кісточок - 8-10 штук;
* кріп - 2-3 гілочки;
* оливкова олія - 1 столова ложка;
* бальзамічний оцет - 1 чайна ложка;
* сік 1/2 лимона.
Овочі та зелень промити, обсушити.
Помідори, перець, огірки нарізати в довільній формі. Салат порвати руками.
В салатник викласти нарізані овочі, салат, маслини, сир моцарелла.
Перемішати, збризнути соком лимона, оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Прикрасити гілочками кропу.