Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    Філе куряче - 200 г
    Перець солодкий (червоний, середнього розміру) - 1 шт.
    Капуста пекінська (середня) - 400 г
    Петрушка свіжа - за смаком
    Олія рослинна - 3 ст.л.
    Каррі - 1 ч.л.
    Перець - за смаком
    Сіль - за смаком
    винний Оцет - 2 ч.л.
    Куряче філе порізати невеликими кубиками.
    Перець очистити і нарізати кубиками такого ж розміру.
    Пекінську капусту нарізати також кубиками.
    У сковороді розігріти олію і обсмажити шматочки курки на великому вогні протягом декількох хвилин.
    Коли шматочки курочки почнуть зарумяниваться, посолити, поперчити, додати каррі і добре перемішати. Коли курка буде повністю готова, додати винний оцет, перемішати. Потім зняти з вогню і остудити.
    Капусту і перець змішати, додати нарізану петрушку і шматочки курочки разом з рідиною, отриманої в процесі обсмажування. Все добре перемішати. Бажано дати салату настоятися.
    Подавати порційно або у великому салатнику.
    Автор рецепту: Оксана Македонська (Oksy)

  • На цьому тижні пропонуємо вам приготувати традиційне удмуртское блюдо - перепечи. Готується це блюдо з різними начинками: м'ясом, капустою, грибами, картоплею, яйцем. Перепечи вважаються святковою стравою, що подається на стіл тільки в гарячому вигляді.
    Для приготування нам знадобиться:
    Борошно - 4 склянки
    1 склянка молока або кефіру
    2 яйця
    1 ст.л. масла
    Сіль
    Фарш яловичий - 200 грам
    Гриби (печериці) - 200 грам
    Цибулю
    Для начинки: обсмажити дрібно нарізані (або пропущені через м'ясорубку) гриби і цибулю, змішати фарш з грибами і цибулею, посолити і поперчити.
    Готуємо прісне бездріжджове тесто.Смешиваем 1 склянка кефіру або молока, 2 яйця, додаємо щіпку солі.
    Додаємо 1 ст.л. вершкового масла, борошно.
    Замішуємо круте тісто.
    Ділимо вийшло тісто на невеликі колобки.
    Розгортаємо тісто товщиною 2 мм і вирізаємо з допомогою форми кружечки діаметром 10-12 мм.
    Потім з кружечків робимо 'корзиночки': піднімаємо край і защипываем його, тим самим формуємо бортик.
    Викладаємо отримані 'корзиночки' на деко, змащене олією.
    Начиняємо кожну кошик фаршем.
    Заливаємо 'корзиночки' з фаршем омлетною масою (яйце, збите з молоком).
    Ставимо деко в заздалегідь нагріту духовку й випікаємо 20-25 хвилин при t 200°.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    картопля молода - 30 гр.
    болгарський перець червоний солодкий - 200 гр.
    болгарський перець жовтий солодкий - 200 гр.
    помідор - 2 шт.
    цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.
    чорні оливки без кісточок - 100 гр.
    сир Фета або бринза - 200 гр.
    заправлення:
    оливкова олія - 80 мл.
    сік лимонний - 1 ст. л.
    часник - 1 зубчик
    подрібнений кріп - 1 ст. л.
    чебрець подрібнений - 2 ч. л.
    Приготування:
    Взяти дрібний картопля, порізати навпіл, відварити і остудити. Перець нарізати на четвертинки, насіння вичистити і запекти в духовці до утворення міхурів.
    Перець викласти на тарілку, закрити кришкою і витримати протягом 5-7 хвилин, зняти шкірку і нарізати тонкою соломкою. Помідори очистити від шкірки і нарізати дольками.
    Приготувати заправку. Часник подрібнити, змішати з чебрецем, кропом, оливковою олією і лимонним соком.Картофель, перець та помідори викласти в салатницю, залити соусом і ретельно перемішати.
    Примітка:
    Прикрасити кубиками сиру Фета або бринзи.

  • Інгредієнт:
    150 г курячого філе
    150 г свіжих грибів
    150 г селери
    2 помідори
    1 маринований огірок
    50 г твердого сиру
    майонез
    сіль
    Куряче філе і гриби окремо відварити в підсоленій воді. Охолодити і нарізати невеликими кубиками.
    Селера, 1 помідор і маринований огірок нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на дрібній терці. Всі інгредієнти перемішати, посолити за смаком.
    Заправити майонезом, прикрасити шматочками свіжого помідора.

  • Табула (або табули, кому як більше подобається) - холодна закуска родом з арабських країн, за європейською класифікацією що проходить по категорії салатів. Та й чому, скажіть, не салат - крупа пшенична булгур з зеленню та свіжими овочами, заправлена оливковою олією та соком лимона? В базовий рецепт огірки не входять, але я не бачу причин їх не додати - вони в табула виявляються дуже вже до місця. За відсутністю булгура його можна замінити кускусом, який спочатку необхідно приготувати і остудити.
    2 порції
    1/2 ст. булгура
    2 помідори
    1 огірок
    1 великий пучок петрушки
    2 пір'я зеленої цибулі
    3 ст.л. маслинові масла
    сік 1/2 лимона
    чорний перець
    сіль
    Для приготування булгура залийте його 1 склянкою кип ’ ятку, накрийте кришкою і відставте - на 8-10 хвилин (якщо на вашій упаковці булгура не вказаний інший спосіб приготування). Потім розмішайте булгур і дайте йому охолонути перед тим, як додати овочі.
    За той час, поки готується булгур, ви встигнете їх нарізати: нарубати не надто дрібно помідори і огірки, і ще дрібніше - зелень петрушки (тільки листи) і зелену цибулю. Помістіть трохи охолов булгур з овочами і зеленню в миску, додайте оливкова олія і сік лимона, приправте сіллю і свіжомеленим перцем, як слід розмішайте і подавайте до столу.
    Відмінне страву, особливо для спекотних літніх днів, коли його освіжаючий смак як не можна до речі, але не менш смачне і в інший час року.

  • Інгредієнти:
    2 яйця
    1/2 головки салату
    1/2 головки салату-латук
    5-6 шт. редиски
    1 пучок зеленої цибулі
    125 г смаженою ковбаси
    125 г копченої ковбаси
    2 пучки суміші трав (петрушка, цибуля-резанец, кріп)
    4 ст.л. винного оцту
    6 ст.л. рослинного масла
    сіль
    білий мелений перець
    цукор
    майонез
    З кочанного салату і салату-латук вирізати кочережки і розібрати качани на листя, промити, обсушити. Редис очистити, вимити, обсушити і нарізати тоненькими скибочками. Зелена цибуля промити, обсушити і нарізати дрібними кільцями. Всю ковбасу нарізати смужками. Яйця відварити, охолодити, розрізати на 8 частин. Викласти салатним листям велике кругле блюдо, викласти на них підготовлені компоненти.
    Трави вимити, обсушити, дрібно нарізати. Оцет змішати з рослинним маслом, додати по щіпці солі, меленого перцю й цукру. Додати в салатний соус нарізані трави, перемішати.
    У середину страви з салатом покласти салатний майонез.

  • Шопський салат був створений болгарами як альтернатива грецькому. Тому вони всіляко підкреслюють його особливість і ніколи (!) не допускають у шопском салаті таких вольностей, як оливки. Більше того, настільки популярний в «російських» рецепти шопского салат солодкий перець у самій Болгарії практично ніколи не додають (хоча це і не забороняється).
    У сусідніх країнах, наприклад, у тій же Чорногорії, «Шопський салат» спростили ще більше, звівши кількість інгредієнтів до минимумму і часто не додаючи в нього навіть цибулю. Сьогодні я пропоную Вашій увазі рецепт цього «Шопского салату» - як його готують на батьківщині в Болгарії
    Вам знадобляться:
    3 помідори
    2 огірки
    1 цибулина
    200 г м ’ болгарської бринзи
    оливкова олія
    Приготування:
    Зрізуємо з огірків шкірки і нарізати великими скибочками.
    Такими ж великими скибочками нарізаємо помідори.
    Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.
    Бринзу розминаємо руками і додаємо в салат.
    Ретельно змішуємо, солимо й заправляємо олією.

  • Дуже цікавий і простий у приготуванні салат з розряду ситних. Салат листковий, тому для його приготування рекомендуємо вам використовувати велике блюдо або прозору салатницю. Ми наводимо варіант подачі однієї порції салату, продукти, зазначені в рецепті розраховані на 4 порції.
    Інгредієнти:
    * філе білої риби 600 г (тріска, судак, минтай і т.п.)
    * ріпчасту цибулю 1/2 шт.+ 2 шт.
    * морква 1 шт.
    * зелень петрушки, 1/2 пучка, лавровий лист, перець горошком
    * сіль
    * олія для смаження
    * сир 100 г
    * майонез 1 упаковка
    Спосіб приготування:
    Філе риби промити під водою, обсушити, нарізати на шматки. У каструлю налити води, покласти зелень, нарізану половинку цибулини, рибу, лаврушку, перець горошком, чуйний підсолити і відварити до готовності.
    Моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинній олії.
    Залишилися цибулини обчистити, нарізати кільцями та обсмажити на маслі.
    Готову рибу витягнути від каструлі, охолодити і розібрати на дрібні шматочки. Поставити на тарілку кільце і викласти рибу першим шаром.
    Змастити шар риби майонезом.
    Потім викласти шар лука.
    Змастити майонезом.
    Викласти морква.
    Змастити майонезом.
    Зняти кільце. Салат посипати тертим сиром.
    Прикрасити салат по своєму смаку і подати до столу. Приємного апетиту.

  • Інгредієнти:
    Кальмар - 500-600 г
    Морква (середня) - 2 шт
    Огірок (свіжий, великий) - 1 шт
    Цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт
    Олія (приблизно) - 100 мл
    Зелень (кропу і петрушки) - 1/2 пуч.
    Оцет (9% за смаком, також за смаком сіль і червоний мелений перець) - 1-2 ст. л.
    Рецепт:
    Очистити морква, цибуля. Нашинкувати соломкою моркву, цибулю нарізати кільцями. Олія нагріти до появи димка і залити ним моркву з цибулею. Залишити на 20 хвилин.
    Відварити кальмарів, охолодити і нарізати соломкою. Я ліг їх в киплячу воду, доводжу до бурхливого кипіння і відразу виймаю.
    Огірок теж нарізати соломкою.
    Змішати всі інгредієнти. Додати за смаком оцет, перець і сіль.
    Поставити на 2 години в холодильник.
    Нарізати зелень і додати в салат.
    Приємного апетиту!
    inna_2107

  • Моцарела - сир з молока буйволиць. Цей швидкопсувний продукт надходить у продаж у запаяних пакетах з сироваткою, яка є консервантом.
    Інгредієнти:
    * сир моцарела - 100 г;
    * помідори - 2-3 штуки;
    * огірки - 2 штуки;
    * салат - 1/2 пучка;
    * перець солодкий - 1 шт;
    * маслини великі без кісточок - 8-10 штук;
    * кріп - 2-3 гілочки;
    * оливкова олія - 1 столова ложка;
    * бальзамічний оцет - 1 чайна ложка;
    * сік 1/2 лимона.
    Овочі та зелень промити, обсушити.
    Помідори, перець, огірки нарізати в довільній формі. Салат порвати руками.
    В салатник викласти нарізані овочі, салат, маслини, сир моцарелла.
    Перемішати, збризнути соком лимона, оливковою олією і бальзамічним оцтом.
    Прикрасити гілочками кропу.