Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    300 г зеленої цибулі,
    200 г шинки,
    150г сиру,
    80 г рослинної олії,
    60 г зелені петрушки,
    30 г 3% оцту,
    5 м їдальні гірчиці,
    хрін,
    1 яйце,
    сіль.
    Приготування:
    Промитий зелену цибулю (при необхідності очищений від пожовтіли і млявих частин) порізати невеликими шматочками, викласти на сито, потримати під струменем холодної води, потім обдати окропом і обсушити.
    Сир, шинку нарізати дрібними кубиками і змішати з підготовленим цибулею.
    Петрушку подрібнити, змішати з гірчицею, натертим на терці хріном, оцтом, сіллю, рослинним маслом.
    Все добре перемішати і полити салат приготованим соусом, прикрасити шматочками варених яєць.

  • Зелений салат - 1 качан, блакитний сир із пліснявою - 2оо р, буженина пісна - 2оо р, свіжий огірок - 1 шт., цибуля ріпчаста червоний - 1 головка, яйце - 2 шт., олія рослинна рафінована - 2 ст. л., оцет столовий-14. л., гірчиця - 2 ч. л., сіль, зелень петрушки, помідори - 4 шт.
    Листя зеленого салату вимити, обсушити, нарізати тонкими смужками.
    Яйця зварити круто, остудити в холодній воді, очистити і подрібнити. Помідори і огірки вимити, обсушити і нарізати кубиками.
    Сир і шинку також нарізати кубиками. Ріпчасту цибулю очистити від луски і нарізати кільцями.
    Змішати листя салату, помідори, цибуля, огірок, сир, яйця і шинку, заправити соусом з рослинної олії, гірчиці, оцту, солі.
    При подачі салат викласти в салатницю і посипати рубаною зеленню петрушки.

  • Інгредієнти:
    * 4 свіжих помідорів (невеликих)
    * 2 свіжих огірка (великі)
    * 2 солодких переца
    * 250 г бринзи або сиру Фета
    * 1 пучок листового салату
    * 2 головки цибулини (солодкого)
    * 1 банку маслин або оливок без кісточки
    * оливкова олія
    Приготування:
    1. Всі інгредієнти порізати великими кубиками, додати маслини або маслини (попередньо злити рідину) і рясно полити олією.
    Ретельно перемішати.
    Поліна Соболєва

  • Інгредієнти:
    м'якоть свинини варена - 200 гр.
    морква - 3 шт.
    редька - 2 шт.
    ріпчаста цибуля - 1 шт.
    подрібнений часник - 2 ст. ложки
    рослинна олія - 2 ст. ложки
    оцет 3% - 1 ст. ложка
    цукор - 1 ч. ложка
    сіль, перець червоний мелений за смаком
    зелень кропу
    Морква, редьку і свинину наріжте соломкою. Морква посипте цукром і сіллю. Підготовлені інгредієнти салату з'єднайте, додати подрібнений часник і цибулю. Заправте олією, змішаним з оцтом і червоним перцем. Поставте салат на 1 годину в холодильник. Перед подачею прикрасьте зеленню.

  • Інгредієнти:
    300 г вареної яловичини
    12 помідорів чері (або 3 звичайних)
    8 перепелиних яєць
    листя зеленого салату
    зелень
    заправлення:
    5 ст.л. рослинного масла
    1 ст.л. оцту 6%
    1 ч.л. гірчиці
    2 зубчіка часнику
    сіль
    перець
    Яловичину відварити і порізати соломкою.
    Відварені яйця і помідори порізати навпіл.
    Листя салату порвати руками. всі інгредієнти викласти в салатницю, акуратно перемішати, посипати дрібно порізаної зеленню і полити

  • Інгредієнти:
    капуста білокачанна - 500 гр.
    морква - 1 шт.
    пекучий перець червоний - 1\\4 шт.
    олія рослинна - 3 ст. ложки
    оцет 6%-ий - 1 ст. ложка
    цукор - 1 ст. ложка
    сіль - за смаком
    Приготування:
    Капусту нарізати квадратиками, морква - соломкою. Овочі з'єднайте, обшпарте, відкиньте на друшляк, відіжміть.
    Потім посоліть, посипте цукром, полити оцтом і перемішайте. Нарізану квадратиками перець покладіть в розігріте масло, через 1-2 секунди зніміть його з вогню, перець вийміть.
    Овочі полийте маслом, перемішайте. Перед подачею салат охолодіть і прикрасьте зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    помідори черрі - 400 гр.
    цибулю срібний маринований - 50 гр.
    базилік рубаний - 2 ст. ложки
    Для соусу:
    оливкова олія - 2 ст. ложки
    цибуля зелена рублений - 2 ст. ложки
    винний оцет - 1 ч. ложка
    цукор за смаком
    свіжозмелений перець чорний, сіль за смак
    Приготування:
    Помідори і цибулю наріжте скибочками і посипте цукром.
    Для соусу зазначені інгредієнти з'єднайте і збийте.
    При подачі викладіть помідори з цибулею в салатник, додайте базилік, перемішайте, полийте соусом і оформіть листям салату.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    * баклажани 2 середніх (300гр);
    * цибуля ріпчаста-1 шт.;
    * помідори - 200гр.;
    * часник - 2 зубчики;
    * перець солодкий-150гр.;
    * олія;
    * сік лимона - 1 ст. ложка;
    * сіль;
    * зелень петрушки і базиліка;
    Приготування:
    Баклажани помить, почистити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і залишити на 1 годину. Через годину віджати, промити і ще отжать.салат зі смажених баклажанів
    Добре підсмажити баклажани на соняшниковій олії. Зняти на серветку, щоб ввібралося масло.
    Інші овочі поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. 1 зубочек часнику залишити для заправки.
    Запечених овочів дати охолонути.
    Баклажани можна не смажити, а половинками запекти в духовці, потім почистити і нарізати, але на мій смак - зі смаженими баклажанами цей салат смачніше.
    З перцю і помідорів зняти шкірку. Перець, помідори,цибулю та запечений часник порізати для салату.
    Смажені баклажани,тушковані овочі і нарізану зелень заправити заправкою з 1 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложок олії подрібненого свіжого часнику і 0,5 ч. ложки солі. Все обережно перемішати.

  • Іспанська кухня часто будується на контрастах - солоного і солодкого, ніжного і терпкого. Ось і кавун тут нерідко поєднують з такими пікантними продуктами, як козячий сир і каперси. Звичайно, кавуновий салат не так популярний в іспанській Валенсії, як паеля, але якщо ви опинитеся, цілком імовірно, що Ви зустрінете в одному з місцевих ресторанів.
    Я використовувала:
    350 г креветок
    100 г винограду
    400 г кавуна м'якоті
    100 г козячого сиру
    50 г каперсів
    оливкова олія для смаження
    Нарізаємо арбузную м'якоть великими кубиками.
    Виноград моєму, знімаємо з гілки, великі виноградини ріжемо навпіл і, якщо необхідно, видаляємо кісточки.
    Додаємо виноград до арбузу.
    Дрібно січемо каперси.
    Креветки чистимо.
    Обсмажуємо їх на слабкому вогні на оливковій олії до золотистого кольору.
    Додаємо ще теплі креветки до арбузу і винограду.
    Зверху посипаємо нарізаними каперсами.
    Розминаємо м'який козячий сир.
    Заправляємо сиром салат.
    А тепер за стіл!
    З особистого досвіду:
    * В ідеалі кісточки краще акуратно отримати не тільки з винограду, але і з кавуна.
    * Якщо каперси дрібні, їх можна не нарізати, поклавши в салат цілком.
    * Якщо Вам не подобається різко виражений смак креветок, їх можна зварити.

  • Інгредієнти:
    На 6 порцій:
    3 баклажани
    1/2 лимона, тільки сік
    2-3 зубчики часнику, роздавлених
    4 ст. л. оливкової олії extra virgin
    20 г петрушки, порізаної
    4 гілочки м'яти, дрібно порізані
    4 пера зеленого лука, дрібно порізаних
    4 помідори, дрібно порізаних
    1/2 граната, тільки насіння (за бажанням)
    Інструкції:
    1. Проколоти баклажани ножем. Щоб смак був копченим, включити конфорку і повертати баклажани над нею, або підсмажити під грилем, поки вони не стануть м'якими, якщо на них натиснути.
    Або покласти на аркуш фольги і запекти в гарячій духовці 45-55 хвилин, поки баклажан не стане м'яким. Коли він охолоне, очистити від шкірки і покласти в друшляк, щоб позбутися як можна більше від рідини.
    Дрібно нарізати м'якоть і розім'яти дерев'яною ложкою, щоб весь сік вийшов.
    2. Змішати баклажан з лимонним соком, часником, оливковою олією, сіллю, перцем, петрушкою і м'ятою. Розкласти пюре на блюді.
    Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, дрібно нарізаними помідорами і, якщо використовуєте, гранатом.