Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    капуста білокачанна - 500 гр.
    огірки - 1 шт.
    морква - 1 шт.
    перець солодкий - 1 стручок
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    олія рослинна - 4 ст. ложки
    спеції
    зелень петрушки
    сік лимонний і цедра - 1\\2 лимона
    Приготування:
    Капусту очистити, промити, нарізати соломкою.
    Огірок промийте, зріжте плодоніжку, наріжте соломкою або дрібними кубиками.
    Моркву очистіть, промийте, натріть на крупній тертці.
    Перець промийте, зріжте плодоніжку з прилеглої м'якоттю, видаліть насіння, наріжте кільцями.
    Цибулю очистіть, промийте, спасеруйте на олії до золотистого кольору, охолодіть.
    Підготовлені овочі з'єднайте, перемішати, заправити майонезом з додаванням лимонного соку і тертої лимонної цедри, приправте спеціями.
    При подачі оформіть гілочки зелені.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    морква - 500 гр.
    олія рослинна - 2 ст. ложки
    лимон - 1 шт.
    кінза - 5-6 гілочок
    насіння кмину - 4 ч. ложки
    перець червоний мелений
    сіль
    Приготування:
    Моркву наріжте дрібною соломкою або натріть на крупній тертці. З половини лимона вичавіть сік, другу половину наріжте кружечками. Кінзу дрібно посічіть, залишивши 2 гілочки для оформлення.
    З'єднайте масло, лимонний сік, кмин, сіль, перець, дрібно рублену кінзу, добре перемішайте і додайте моркву.
    Подавайте в салатнику, оформивши кружечками лимона і гілочками кінзи.
    Салат можна приготувати заздалегідь і поставити в холодильник до подачі на стіл.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти
    * шматочки консервованого тунця - 170 г;
    * болгарський перець - 1 шт;
    * кукурудза консервована - 140 г;
    * авокадо - 1 шт;
    * каперси - 1 столова ложка з гіркою;
    для заправки:
    * оливкова олія - 2 столові ложки;
    * сік лимона - 1/2 столової ложки;
    * кунжутна олія - 1 чайна ложка;
    * соєвий соус - 1/2 столової ложки;
    * сіль за смаком;
    для прикраси:
    помідори черрі - кілька штук;
    зелену цибулю.
    Шматочки тунця вийняти з консервної банки і помістити в сито або друшляк, щоб стікав сік.
    Болгарський перець вимити, видалити серцевину з насінням, порізати дрібними кубиками і пасерувати. Для чого на середньому вогні розігріти пательню, влити трохи оливкової олії і злегка обсмажити перець до стану м'якості.
    На заключному етапі пасерування болгарського перцю додати в сковороду консервовану кукурудзу без рідини і вимкнути вогонь. Перемішати і дати охолонути інгредієнтів безпосередньо в сковороді.
    Авокадо вимити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
    Зробити заправку, змішавши в чашці призначені для її приготування інгредієнти.
    В ємність для приготування салату покласти шматочки тунця і пом'яти вилкою. Додати охололи болгарський перець з кукурудзою, авокадо, каперси, заправку.
    Перемішати.
    Прикрасити салат дрібнонарізаною зеленою цибулею і половинками помідор черрі.

  • Інгредієнти:
    200 г консервованих зерен кукурудзи,
    400 г червоної квасолі у власному соку,
    1 невеликий гострий перчик,
    1 солодкий червоний перець,
    1 свіжий огірок,
    1 пучок зеленої цибулі,
    1 авокадо,
    2 ст. л. лимонного соку,
    рослинна олія,
    сіль
    Гострий і солодкий перець вимити, видалити серцевину. Гострий перчик нарізати тонкими колечками, солодкий-кубиками. Огірок вимити і нарізати такими ж кубиками. Цибулю вимити, обсушити і нарізати кільцями.
    Авокадо розрізати навпіл до кісточки, розгорнути половинки в різні боки і відокремити, видалити кісточку. Зняти шкірку. М'якоть нарізати кубиками і збризнути лимонним соком.
    Змішати в мисці перець, огірок, зелену цибулю та авокадо. Додати кукурудзу і квасоля, посолити і заправити маслом.

  • По суті, тут немає нічого особливого - обсмажені на швидку руку креветки з простеньким салатом на гарнір. Цікава хіба що подача - про те, що “башта” на тарілці завжди виглядає красиво, ми пам'ятаємо ще за рецептом запечених баклажанів.
    Тут, до речі, баклажани теж використовуються - але з таким же успіхом їх можна замінити на цукіні або що-небудь інше: використовуйте цей рецепт не як догму, а як стимул до того, щоб розбудити в собі архітектора.
    Інгредієнти, 4 порції:
    200 р. креветок
    1 баклажан
    для салату:
    2 авокадо
    4 помідори
    для заправки:
    пригорща листя базиліка
    2 зубчики часнику
    1 ст.л. кедрових горішків
    3 ст.л. маслинові масла
    1 ст.л. лимонного соку
    сіль
    перець
    Наріжте баклажани тонкими кружечками і злегка присолите. Нехай полежать, поки ми готуємо заправку, в якій ви, зрозуміло, дізналися подобу песто: в ступці (можна і в блендері, але краще все ж в ступці) з'єднайте базилік, часник, кілька горошин чорного перцю і кристалів морської солі, і не поспішаючи роздушіть все в однорідну кашку.
    Додайте злегка обсмажені горішки, знову роздушіть і замішати оливкова олія і лимонний сік. При бажанні можна додати трохи тертого пармезану, а якщо необхідно - розбавити оливковою олією: консистенція повинна бути однорідної і досить густий.
    З'єднаєте в мисці очищені від шкірки і насіння помідори, нарізані дрібними кубиками, і авокадо, нарізане кубиками трохи більші. Змішайте з соусом, щоб авокадо не почало сутеніти.
    Запаніруйте баклажани в борошні і швидко обсмажте на максимальному вогні, перекладіть на серветку. Тепер справа за малим - посмажити креветки.
    Я зробив це так - сбрызнул на п'ять хвилин лимонним соком і соєвим соусом, обсушил, швидко обсмажив і spiced сіллю й чорним перцем.
    Починаємо збирати вежу перед самою подачею: покладіть на тарілку скибочку баклажана, на нього - одну-дві креветки (залежно від розміру), а зверху щільно набивати пару ложок салату (найпростіше, зрозуміло, це робити за допомогою кулінарного кільця, яке можна придбати у відділі кухонного приладдя, а можна зробити самостійно).
    Точно так само побудуйте інші поверхи вашої башти, прикрасьте чим доведеться, і подавайте, як холодну закуску.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    * салат рукола - 75 г;
    * креветки очищені - 100 г;
    * авокадо - 1 шт;
    * помідори черрі - 100 г;
    * кедрові горіхи - 50 г;
    * сир пармезан - 50 г;
    * для заправки:
    * оливкова олія - 3 столові ложки;
    * винний оцет - 1 чайна ложка;
    * сік лимона - 2 чайні ложки.
    Інгредієнти для салату
    Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Сир пармезан нарізати довільно тонкими скибочками.
    Помідори черрі помити і розрізати на половинки. Авокадо вимити, очистити від шкірки, нарізати на тонкі скибочки. Руколу вимити і обсушити.
    Приготувати заправку. Змішати оливкова олія, винний оцет і сік лимона.
    В тарілку покласти руколу і креветки, збризнути заправкою, перемішати руками.
    По колу тарілки викласти скибочки авокадо, пармезан і половинки черрі. Присипати кедровими горішками.

  • Інгредієнти:
    * 800 г ростбіфа
    * 2 столові ложки топленого масла
    * сіль, перець, цукор
    * 1,2 кг неразваристого картоплі
    * 5 столових ложок оливкової олії
    * 4 великих солених огірки
    * 4 столові ложки огіркового розсолу
    * 2 головки цибулі
    * 4 столові ложки білого винного оцту
    * 3 столові ложки гірчиці
    * 1 пучок петрушки
    * 200 мл вершків
    * 100 мл майонезу
    Приготування:
    1. М'ясо промокніть насухо, зріжте непотрібний шар жиру. В плоскій жаровні розігрійте топлене масло і 10 хвилин обсмажуйте м'ясо з усіх боків. Добре поперчіть, посоліть.
    2. Поставте ростбіф в духовку при 1200 С на 35-40 хвилин. (Краще всього виміряти температуру в товщі ростбіфа за допомогою спеціального термометра. Якщо він показує 55-65 С, м'ясо всередині стало рожевим.) Дістаньте його з духовки і дайте охолонути. На 3-4 години поставте у холодильник.
    3. Картопля добре вимийте і наріжте кружечками. У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуйте на ньому картопля приблизно 20 хвилин. Посоліть, поперчіть і викладіть у велику миску.
    4. Огірки наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і покладіть в 3 столових ложки оливкової олії. Потім влийте оцет, 350 мл води і огірковий розсіл. Доведіть до кипіння і томіть 2-3 хвилини. Підмішайте гірчицю і приправте 1/2 чайної ложки перцю і 1-2 чайними ложками цукру. Змішайте гарячий маринад з картоплею і огірками і дайте постояти біля 30 хвилин.
    5. Для приготування соусу петрушку вимийте, промокніть насухо і дрібно посічіть. Змішайте з вершками і майонезом. Приправте сіллю, перцем і щіпкою цукру. Ростбіф наріжте тонкими скибочками і разом з картопляним салатом і соусом подавайте на стіл.
    Поліна Соболєва

  • Інгредієнти:
    1 кг печінки
    5 ст.л. борошна
    2 цибулини
    5 яєць
    перець, сіль
    зелень
    Для начинки:
    2 солодких перці,
    3-5 зуб. часнику,
    250 г майонезу,
    3 моркви,
    5 цибулин,
    рослинна олія.
    Приготувати начинку: перець і цибулю обчистити, дрібно нарізати. Моркву очистити і натерти на дрібній терці.
    Підготовлені овочі обсмажити в олії до готовності. Часник пропустити через прес і змішати з майонезом.
    Цибулю очистити. Печінка і цибулю пропустити через м'ясорубку. До отриманого фаршу додати сирі яйця, борошно, поперчити, посолити за смаком, ретельно перемішати.
    З отриманого фаршу спекти тонкі коржі на сковороді з рослинним маслом. Охолодити. Зібрати торт з охолоджених коржів, прослаивать піджаркою, змащувати часниковим майонезом.
    Торт повинен просочитися протягом декількох годин (краще залишити на ніч в холодильнику).
    Прикрасити зеленню.

  • Інгредієнти:
    морква - 2 шт.
    рис відварений - 300 гр.
    цибуля ріпчаста - 1\\2 головки
    родзинки без кісточок - 1 ст. ложка
    горіхи волоські - 50 гр.
    Для соусу:
    оливкова олія - 4 ст. ложки
    йогурт - 3 ст. ложки
    насіння кмину мелені - 1 ч. ложка
    сіль - за смаком
    Приготування:
    Морква відваріть, наріжте дрібними кубиками. Рис з'єднайте з рубаними цибулею, горіхами та родзинками.
    Для соусу оливкова олія з'єднайте з йогуртом, додайте кмин, сіль, перемішайте.
    Заправте рис приготованим соусом. В салатник викладіть шаром морква, потім покладіть рис. При подачі прикрасьте зеленню.

  • Інгредієнти:
    1 вилок пекінської капусти,
    1 огірок,
    1 яйце,
    5-6 редисок,
    2 ст. ложки майонезу.
    Приготування:
    Нашаткувати пекінську капусту.
    Редиску порізати кружечками, огірок півколом.
    Яйце відварити і порізати кубиками.
    Заправити майонезом.
    Викласти в салатницю.
    Приємного