Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    гриби мариновані - 200 гр.
    помідори - 1 шт.
    картопля варена - 1\\2 шт.
    корінь селери - 30 гр.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    олія рослинна - 2 ст. ложки
    зелень кропу або петрушки
    сіль
    Приготування:
    Гриби наріжте скибочками, картопля і селеру - кубиками, помідор розріжте на 6-8 частин.
    Підготовлені продукти з'єднайте, додайте дрібно нашинковану цибулю, посолити, заправити маслом.
    При подачі прикрасьте зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    300 г курячого філе
    2 болгарських перці
    1 цибуля-порей
    200 г печериць
    4 помідори
    250 г консервованої кукурудзи
    листя салату
    сіль
    Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити і нарізати невеликими шматочками.
    Печериці нарізати на четвертинки. Перець і цибулю-порей очистити і дрібно нарізати.
    Помідори промити і нарізати невеликими скибочками (черрі - половинками).
    Всі продукти змішати, додати кукурудзу, викласти в салатник, заправити майонезом.
    Прикрасити листям петрушки.

  • Як я вже писала у своєму оповіданні про Греції - від місцевої кухні я не в захваті. І там же згадувала, що у нас той же грецький салат роблять набагато красивіше, цікавіше і смачніше. І зовсім недавно знайшла підтвердження того! В одному ресторанчику нам подали грецький салат в дуже цікавій інтерпретації.
    Нам знадобиться:
    огірки
    помідори
    болгарська перець
    оливки
    сир фета
    цибулю
    кунжут
    оливкова олія
    сіль, перець
    Ріжемо всі інгредієнти так, як того бажає Ваша душа. Пікантність цього рецепта в тому, що кожен шматочок сиру фета кухаря обваляли в кунжуті! Виглядає дуже цікаво і надає особливий смак!
    Не забудьте посолити, поперчити і можна додати за смаком орегано - основна приправа греків.

  • Дуже ситний і смачний салат, відмінний варіант для швидкого сніданку.
    Інгредієнти:
    * листя салату 4-5 шт.
    * цикорій 4-5 листків
    * козячий сир 8 шматочків
    * бекон або грудинка 5-8 шматочків
    * томати-черрі 10 плодів
    для смаження сиру:
    * яйце 1 шт.
    * борошно 5 ст. л.
    * сушена зелень базиліка і чебрецю
    * рослинна олія
    для заправки:
    * мед 2 ст. л.
    * гірчиця 1 ч. л.
    * сік 1/2 лимона
    Спосіб приготування:
    Кожен шматок сиру вмочити в злегка збите яйце.
    Змішати борошно з травами і в цій суміші обваляти сир.
    Розігріти в сковороді масло і обсмажити сир з двох сторін до апетитною скоринки.
    Перекласти сир на тарілку з серветкою, щоб стік зайвий жир.
    На сухій сковороді обсмажити з обох сторін бекон.
    Також перекласти його на тарілку з серветкою, щоб стік зайвий жир.
    Для приготування заправки вилити в ємність мед.
    Додати гірчицю.
    Вичавити сік лимона, підсолити, перемішати все до однорідної маси.
    На тарілку викласти листя салату і цикорію, залити невеликою кількістю соусу.
    Розкласти томати.
    Викласти бекон.
    Рівномірно розподілити шматочки сиру.
    Полити салат що залишилася заправкою.
    Подати салат до столу, негайно! Приємного апетиту!

  • Легкий і смачний в приготуванні салат прикрасить будь-який стіл.
    Кукурудзяний салат можна подати на стіл в тарталетках або в персональних салатницах, прикрасивши дно салатника листям салату.
    Інгредієнти:
    картопля - 2 варених (середнього розміру)
    печериці - 6 відварених
    зелений горошок - 1/3 банки (400 г)
    кукурудза - 2/3 банки (400 г)
    яйце - 1 відварене
    цибуля-порей - цибулина довжиною 15 см
    салат - 4 аркуша
    зелена цибуля - кілька пір'я
    кріп - кілька гілочок
    Картоплю ріжемо маленькими скибочками (тоді цей салат можна буде розкласти по тарталеткам). Розмір скибочок не більше 2х2 см.
    Яйце або рубаємо ножем, або подрібнюємо у блендері або комбайні, але не до кашоподібного стану (у мене блендер Braun, швидкість поставила 2; подрібнив швидко).
    Гриби ріжемо шматочками приблизно того ж розміру, що і картоплю.
    Цибулину порею ріжемо уздовж на 4 частини. Потім кожну частину ріжемо уздовж ще на 3-4 скибочки. І тонкими смужками поперек кожної частини.
    Листя салату ріжемо уздовж навпіл, складаємо всі половинки листя один на одного. І нарізаємо поперек смужками шириною 1-2 см.
    Дрібно нарізаємо пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу. Відкладемо трохи лука для прикраси страви.
    Складаємо всі нарізане в чашу. Додаємо консервовані зелений горошок і кукурудзу. Солимо (1,5 чайної ложки), посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
    Заправляємо салат сметаною або соусом: сметану змішати з майонезом (або в пропорції 1:1 або 2:1), додати 1/2 чайної ложки базиліка.
    Рекомендації:
    Печериці відварюють у невеликій кількості води 15-20 хвилин. Заливати холодної води, солі - 2/3 чайної ложки.
    На святковий стіл цей салат можна подати в персональних салатницах або в тарталетках. Зверху посипати кількома шматочками зеленої цибулі.

  • Дуже легкий у приготуванні рецепт для любителів гострого. Альтернатива для тих, хто любить "ікру з баклажанів", але не хоче витрачати багато часу і сил.
    Інгредієнти:
    3-4 великих баклажана
    1 велика цибулина
    3-4 середніх помідори
    8-10 зубчиків часнику
    1 ст. л. цукру зелень (кріп, петрушка) за смаком
    сіль, оцет за смаком
    олія для смаження
    Інструкції:
    Баклажани (можна не очищені від шкірки) нарізати кубиками (приблизно 2 см), посолити, відкласти на півгодини, потім промити під проточною водою.
    Цибулю обчистити і дрібно нарізати. Налити трохи рослинної олії в сковороду і розжарити, додати цибулю, посипати цукром і обсмажити до легкого золотистого кольору.
    Додати баклажани і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності. Викласти смажені баклажани з цибулею в салатницю, додати нарізані кубиками помідори, дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, сіль, оцет.
    Добре перемішати, охолодити.
    Автор: mei

  • Цей салат дуже корисний - в першу чергу для ваших зубів. Якщо ви регулярно ходіть до стоматолога, то, звичайно, знаєте, що зубах потрібна їжа, яка дає їм як слід попрацювати - начебто морквини або яблука. Або хрустких редьки і редиски, як у цьому освіжаючому салаті.
    Ще трохи, і його можна було б назвати сезонним, і, у всякому разі, у продуктах, з яких він складається, немає недоліку круглий рік. Маргеланская редька дає гарний зелений колір, але якщо її немає - можна використовувати дайкон.
    Салат з редьки
    2 порції
    1 маргеланская редька або дайкон
    3-4 редиски
    1/2 ст. квасолі, відвареною або консервованої
    1 пучок кресс-салату або паростків гірчиці або паростків редисанесколько маленьких листя з серцевини китайської капусти
    для заправки:
    3 ст.л. оливкової або соняшникової олії
    1 ст.л. лимонного соку
    1 ч.л. меду
    сіль
    перець
    Наріжте редьку - найкраще овощечисткой, так у вас вийдуть тонкі, напівпрозорі “пір'я”. Редис наріжте брошурами звичайним ножем, додайте до них квасоля, кресс і дрібно порвані листя капусти (не знаю, як у вас, а у нас цю капусту часто-густо наполегливо називають “китайський салат”, я навіть почав на цьому ґрунті лаятися з продавцями).
    Приготуйте заправку: оливкова олія (на цей раз я взяв замість нього відмінне нерафінована соняшникова олія, і не пожалів), лимонний сік і мед як слід розмішайте, приправте сіллю і перцем, заправте салат і подавайте до столу. Якщо у засіках виявилися гарбузове насіння - посипте салат згори, від цього він буде тільки краще.
    Автор: Олексій Онєгін