Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    2 варених курячого філе, 200 г креветок або ракових шийок, 5 картоплин, 3 свіжих огірка, 2 солених огірки, 3 зварених круто яйця, 1 ст. л. каперсів, 50 г оливок
    Для майонезу: 1 зубчік часнику, 0,5 ч. л. солодкого гірчиці, 1 жовток, 150 мл оливкової олії, 0,5 лимона
    У блендері комбайна приготувати майонез. Часник обчистити і подрібнити. Збити жовток з гірчицею, додати часник і сіль.
    Продовжуючи збивати, вливати невеликими порціями оливкова олія. Якщо масло високої якості, соус вийде дуже густий - його можна буде розбавити 2-3 ст. л. теплої кип'яченої води.
    Додати в соус сік половини лимона, перемішати і поставити в холодильник.
    Картопля вимити і відварити в мундирі до готовності. Дати охолонути, потім очистити і з допомогою комбайна нарізати кубиками.
    Солоні огірки вимити, очистити від шкірки, нарізати такими ж кубиками.
    Оливки нарізати кружками, каперси подрібнити. Змішати картоплю з солоними огірками, каперсами та оливками, додати 2 ст. л. приготованого майонезу, накрити і залишити на 30-40 хв.
    Тим часом свіжі огірки вимити, очистити від шкірки і з допомогою комбайна нарізати кубиками. Так само, кубиками, нарізати куряче філе.
    Яйця порізати на крихту. Додати до картоплі огірки, яйця і курку, перемішати.
    Заправити салат майонезом, відклавши частина соусу для прикраси. Викласти в салатницю.
    Зверху залити ще 1-2 ст. л. майонезу. Прикрасити креветками або раковими шийками.

  • Дуже люблю сир! З пліснявою і без, в дірочках і без них, твердий, м'який, гострий, кислуватий, солодкий - словом, кожен! Але одного разу сталося страшне - я додала у вазі і довелося терміново сісти на низькокалорійну дієту. А як же сир? Адже я не зможу утриматися! Добрий дієтолог сир залишити дозволила, але з умовою - тільки зниженої жирності, не вище 20 %. І на тому спасибі. Ось тільки скажіть на милість, де його взяти?
    Стала шукати. У сирних відділах достаток, очі розбігаються! А потім я почала аналізувати відсотки жирності і з'ясувалося, що вибирати немає з чого. У всіх сирів жирність зашкалює за 40 %. Але я все-таки знайшла! Виявляється, розроблений спеціальний сир для дієтичного харчування - низькокалорійний Олтерманни. Це єдиний в наших магазинах сир, жирність якого всього 17 %! Отже, від зайвих калорій я буду застрахована. А смак? Спробувала - ніжний, м'який, вершковий. Прочитала, що консервантів в ньому немає, не містить лактози, готують з екологічно чистого фінської молока. І що дуже важливо - цей сир відрізняється низьким вмістом солі!
    Тепер у мене на сніданок завжди є саме Олтерманни. До речі, виявляється, наш організм у різний час доби до сиру відноситься по-різному. Вранці, до 9-10 годин, сир для нас, образно кажучи, «золото»: він засвоюється найбільш повно. Потім цінність його помітно падає: до полудня це вже «срібло», з полудня до 16 годин - «бронза».
    Цікаво, чи згодні з цим французи? Вже вони знають цінність сиру і готові їм насолоджуватися до пізнього вечора. Гурмани, які цінують красу, жінок, вино, вони звели процес вкушання сиру в вишукане мистецтво! Тільки французи, законодавці сирного етикету, могли придумати приказку «давайте поважати сир і оточуючих!» Вже не знаю, чи знайома француженкам низькокалорійна дієта, однак, рецепт французького салату, який називається «Pourquoi pas» («чому б і ні») мені відомий!
    Причому для цього салату дуже важливо вибирати певного смаку сир та яблука. Помилитеся - салат загинув! Я завжди готую його саме з сиром Олтерманни.
    Салат «Pourquoi pas» складається з декількох шарів.
    На тарілку я викладаю перший шар - цибуля. Дрібно ріжу одну велику голівку й обов'язково, щоб пішла гіркоту, ошпариваю окропом. Підсолюю, змащую майонезом. Увага! Майонез потрібно використовувати теж низькокалорійний, легкий!
    Другий шар: варені яйця. Натираю на крупній тертці 2-3 яйця. Підсолюю, змащую майонезом.
    Третій шар - сир Олтерманни (краще використовувати низькокалорійний Олтерманни 17 % жирності). Натираю на крупній тертці. Підсолюю, змащую майонезом.
    Четвертий слів - яблуко. Обов'язково зелене, міцне, трохи кисле! Натираю на крупній тертці. Підсолюю, змащую майонезом.
    Тепер потрібно салат посипати подрібненою волоським горіхом, а потім дрібно натертої цедрою лимона. І обов'язково поставити в холодильник хоча б на годину.
    Подруги салат оцінили відразу: незвично, смачно і некалорийно. Є, щоправда, одна французька тонкість: цей салат дуже люблять жінки і не розуміють чоловіки. Для мене це загадка.
    Але ви спробуйте, чому б і ні?
    Стаття опублікована на правах реклами

  • Інгредієнти:
    капуста білокачанна - 1,3 кг
    оцет рисовий - 1 склянка
    зелень кінзи рубаною - 1\\2 склянки
    кунжутне масло - 2 ст. ложки
    сіль , перець - за смаком
    Приготування:
    Капусту наріжте соломкою.
    Для соусу рисовий оцет змішайте з кінзою, маслом, посоліть і поперчіть. Залийте соусом капусту, перемішайте.
    Маринуйте капусту від 1 до 3 годин, періодично помішуючи.
    При подачі оформіть кінзою.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    гриби мариновані - 200 гр.
    сік лимонний - 1 ч. ложка
    олія рослинна - 60 мл
    маслини - 10 -15 шт.
    рис - 100 гр.
    зелень
    перець
    сіль
    Приготування:
    Мариновані гриби промивають, дрібно нарізати і злегка пасерують в частині рослинного масла.
    Очищають маслини від кісточок і дрібно нарізати. Варять розсипчастий рис у великій кількості підсоленої води. Воду зливають. Рис охолоджують.
    З'єднують рис, маслини, гриби і рубану зелень. Заправляють салат рослинним маслом, змішаним з лимонним соком, сіллю і перцем за смаком.

  • Якщо слово “салат” викликає асоціації з чим-то легким, ефемерним і повітряним, льєжський салат не для вас: це ситна страва без особливих надмірностей. Виправдовує його лише те, що воно дуже смачне.
    Льєж - місто в Бельгії, і це один з небагатьох тамтешніх міст, які вписали своє ім'я в світову гастрономію. Крім салату, є ще і кафе “Льежуаз” - кава-льежски, популярний у багатьох європейських кафе, але і за салат поважним жителям Льєжа соромитися не доводиться.
    2 порції
    200 р. бекону
    250 г стручкової квасолі
    2-3 середні картоплини
    1 цибуля шалот (або невелика цибулина)
    невеликий пучок петрушки
    50 мл червоного винного оцту
    сіль
    перець
    Відваріть картоплю до готовності: він повинен бути м'яким, але в жодному разі не розвалюватися на частини. Тим часом можна відварити і квасолю.
    Ви, звичайно ж пам'ятаєте, як це робиться: квасоля варять п'ять хвилин у киплячій ключем, круто підсоленій воді, а потім переносити в крижану воду, щоб зберегти її яскраво-зелений колір.
    Готову квасоля обсушіть і покладіть в миску, туди ж відправте картопля, порізаний не занадто тонкими скибочками.
    Обсмажте нарізану невеликими смужками бекон до рівномірного рум ’ яного кольору. Додайте його в миску до квасолі і картоплі і полийте витопленим жиром (на цьому місці всі дієтологи зазвичай мліють).
    Не знімаючи сковороду з вогню, деглазируйте її винним оцтом і зваріть його до столової ложки, потім також влийте в миску. Туди ж додати подрібнену цибулю і зелень петрушки і як слід перемішайте.
    Розкладіть по тарілках, приправте що залишилася петрушкою і шалотом, посоліть, поперчіть і подавайте.

  • Цей салат - як раз в моєму смаку: не надто багато інгредієнтів, гармонійне поєднання смаків, простота у виконанні і здатність одночасно приманити не надто голодного людини і бути вечерею в собі.
    Цей рецепт салату приводиться в авторському виконанні, але, зрозуміло, при бажанні можна замінити, якщо діяти з розумом. Копчену качину грудинку, наприклад, можна замінити сиров'ялені шийкою, пармською шинкою або інших м'ясних делікатесом на свій смак. І все ж качка тут найбільш доречна.
    2 порції
    1 пучок салату романо
    100 г копченої качиної грудки
    пригорща помідорів чері
    1 червона цибулина
    кілька ягід ожини
    для заправки:
    4 ст.л. маслинові масла
    2 ст.л. меду
    1/2 ч.л. гірчиці
    сіль
    перець
    сік 1/2 лайма
    Наріжте цибулю тонкими кільцями, черрі і ожину розріжте навпіл, качину грудинку наріжте тонкими скибочками, салат порвіть руками і покладіть його в миску разом з черрі і качиної грудкою.
    Для заправки змішайте масло, мед і гірчицю (вона вийде досить густий), приправте сіллю і перцем і перемішайте вміст миски з заправкою.
    Перекладіть салат по тарілках і викладіть зверху інші інгредієнти.
    Перед подачею збризніть салат соком лайма.

  • Інгредієнти:
    печериці консервовані - 250 гр.
    огірки - 1 шт.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    перець солодкий - 1 стручок
    олія рослинна - 2 ст. ложки
    зелень петрушки
    перець - за смаком
    гірчиця - 1 ч. ложка
    сік лимонний - 1 лимон
    салат (листя)
    Приготування:
    Консервовані печериці нарізати соломкою і обсмажують 3-5 хвилин в рослинному маслі з додаванням лимонного соку і меленого чорного перцю, охолоджують.
    Огірок і солодкий перець нарізати тонкою соломкою, цибулю дрібно рубають і з'єднують з грибами.
    Салат заправляють гірчицею і рубаною зеленню петрушки, подають на листі салату.

  • Опис: Простий, але дуже смачний, поживний салат. Цікава закуска в німецькому стилі для святкових застіль.
    Інгредієнти:
    * Салат (айсберг, рукола, романа) - 70 г
    * Гриби (свіжі, будь-які) - 50 г
    * Бекон - 50 г
    * Пармезан (тертий) - 30 г
    * Оливки - 5 шт
    * Горіхи (будь-які, або насіння - теж будь-які)
    * Оцет (бальзамічний) - 2 ст. л.
    * Соєвий соус - 1,5 ст. л.
    * Мед - 1 ст. л.
    * чорний Перець (мелений)
    Рецепт:
    Нарізати кубиками бекон і гриби (гриби забула сфотографувати, але у мене були печериці).
    На добре розігрітій сковороді з оливковою олією підсмажити бекон і печериці.
    Салат я взяла ось такий, суміш двох салатів (червоного кольору - це Радиккье). Зеленого кольору - в Італії він називається валер'яна (не та валеріана, що вживається в лікарських засобах).
    Добре промити і висушити. Салат можна взяти будь-який, його не рекомендується різати, а бажано рвати на не дуже дрібні шматки.
    Для соусу "Бальзамік": в сотейник налити соєвий соус, бальзамічний оцет, мед, чорний мелений перець. Нагріти до такого стану, щоб мед розчинився.
    Для подачі на стіл я з готової приготовленої суміші для хліба, яку я купила в Ікее, з брусницею, спекла маленькі булочки.
    Дала їм охолонути, зрізала верхівку і вирізала м'якоть. М'якоть використовувала потім для сухарів, посмаживши її на сухій сковороді.
    На дно кожного хлібці викласти листя салату, потім гриби з беконом, горіхи (я використовувала насіння соняшника, можна також будь-які інші), полити соусом і прикрасити оливками і тонкими пластинами Пармезану (або іншого твердого сиру)
    Автор: Oxana_71

  • Капуста - незамінний продукт для тих, хто мріє схуднути. У ній мало калорій, багато клітковини і повноцінний набір вітамінів.
    Вам знадобиться:
    1 качан капусти 2 - 2,5кг
    1 велика морква
    4 - 5 зубчиків часнику
    1 л води
    70 г оцту
    100г оливкової олії
    5 ст. л. цукру
    1 ст. л. солі
    Як приготувати:
    Капусту нашинкувати
    Моркву натерти на крупній тертці
    Часник придушити
    Все перемішати
    Воду, довести до кипіння, додати оцет, цукор, сіль і оливкове масло
    Залити капусту отриманим маринадом, накрити і придавити пресом.

  • Ця популярна у Великобританії салатна заправка трохи схожа на майонез, але має більш яскраво виражений кисло-солодкий і вершковий смак. Прикрасить будь-який зелений салат і послужить хорошим холодним соусом для варених яєць або бутербродів.
    Інгредієнти:
    * Борошно - 1 ст. л.
    * гірчичний Порошок - 2 ч. л.
    * Цукор - 4 ч. л.
    * Сіль - 1/4 ч. л.
    * Яйце - 2 шт
    * Оцет (з білого вина, 6%) - 80 мл
    * Вершки - 150 мл
    Борошно, гірчичний порошок, цукор і сіль поєднати в чашці. Розбити яйця, перемішати до однорідної маси і ввести оцет.
    Масу зварити на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи віночком. Для цього знадобиться 3-4 хвилини. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження.
    остиглу масу додати вершки (жирність на Ваш розсуд). Вершки можна частково замінити молоком, але не більше 1-2 ст.л., також можна додати кілька ложок молока, якщо соус виявиться надто густим.
    Спробувати соус на смак, при потребі додати кілька крапель лимонного соку. Соус повинен вийти досить густим і з насиченим смаком.
    Заправку можна зберігати в щільно закритому посуді в холодильнику 1-2 тижні.
    Основа рецепту запозичена з книги Gary Rhodes New Classics.Приятного апетиту!
    Автор: olena luchtenberg