Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Нам знадобиться: помідори, кримський червона цибуля, оливки, 2 огірки, 2 столові ложки лимонного соку, 150 г бринзи (сиру фета), кінза, сіль, перець, оливкова олія, 0,5 червоного перцю, кріп
    З огірка зріжемо шкірку й наріжемо його тонкими смужками, залишимо на 5 хвилин. Бринзу, лимонний сік, і кріп необхідно збити в блендері.
    Огірки трохи відіжмемо, додамо до бринзі. Добре все перемішаємо, поставимо на пів години в холодильник. Через пів години слепим із отриманої маси кульки ( можна за допомогою двох ложок, можна руками)
    Наріжемо скибками томати, цибуля півкільцями, оливки половинками. Викладемо все на тарілку, заправимо сумішшю 2 столових ложок оливкової олії і 1 столової ложки рідини з оливок. Посыпем всі дрібно порубаної кінзою

  • Нам знадобиться:
    100 грам мигдалевих горішків,
    2 пучки салатних листя,
    100 г сиру фета,
    2 зелені яблука,
    білий салатний цибулю,
    2 столові ложки олії,
    1 столова ложка цукру,
    2 столові ложки оливкової олії,
    2 столових ложки меду,
    сік одного лимона
    1. Карамелізуємо горіхи. В казан ( сковороду) наллємо 2 столові ложки олії, додамо до маслу 1 столову ложку цукру і горіхи. Прожаримо горіхи в карамели.После зняття з вогню трохи ще потримаємо горішки в карамелі
    2. Яблука наріжемо кубиками й збризкаємо лимоном. Цибулю поріжемо півкільцями і злегка потиснемо, салатні листи мульт руками, фету поріжемо кубиками.
    3. Змішаємо оливкове масло, сік лимона і мед
    4. Складемо шарами салат. Салатне листя - цибуля - яблука - фета-горіхи-заправка для салату
    Приємного апетиту!

  • Зелень як завжди радує нас свіжим смаком. Поєднання з креветками і мигдалем робить цей салат порядок та святковим.
    Інгредієнти:
    Креветки дрібні неочищені 150 гр
    Рукола 50 гр (1 пучок)
    Олія 2 столові ложки
    бальзамічний Оцет 1 столова ложка
    Сироп абрикосовий 1 чайна ложка
    Зелень кріп, петрушка 30 гр
    Мигдаль очищений 15 гр
    Сіль, перець за смаком.
    Інструкції:
    Зелень промити.
    Руколу обробити: відірвати з стебла ніжні частини листочка, стеблинки листочків викидати. Великі частини листочків руколи руками розірвати на більш дрібні. Кріп, петрушку дрібно порізати.
    Якщо варені креветки, то залити їх на 20 секунд окропом, очистити.
    Для соусу змішати і збити суміш олії, бальзамічного оцту, абрикосового сиропу. Суміш при збиванні перетвориться в загустіла суспензію.
    Вилити соус, що вийшов в суміш трав і ложкою перемішати.
    Салат викласти на таріль і по поверхні прикрасити креветками і посипати очищеною підсмаженою і рубленим мигдалем.
    Приємного апетиту!

  • Склад:
    2 середні буряка,
    2 моркви,
    2 зубчики часнику,
    2 волоських горіха,
    сіль,
    майонез за смаком.
    Приготування:
    Сирий буряк натерти на терці, додати терту моркву, трохи часнику і волоського горіха, посолити, перемішати і заправити майонезом.
    Якщо хочете зробити буряковий салат понежнее, буряк потрібно зварити, замінити морква яблуками, виключити часник, а все інше зробити так само

  • Інгредієнти:
    300 г сир фета (грецький козиний сир, можна замінити бринзою)
    4 помідори,
    2 огірки,
    2 солодких болгарських перці,
    1 голівка ріпчастої цибулі (червоного),
    0,5 сік лимона,
    80г маслин без кісточок,
    оливкова олія,
    петрушка,
    селера,
    базилік,
    листя салату,
    часник,
    сіль,
    чорний мелений перець.
    Як готувати:
    1. Листям салату викласти дно салатниці.
    2. Крупно нарізати помідори, огірки, перець. Ріпчасту цибулю нарізати кружечками і обережно викласти овочі поверх зеленого салату.
    3. Грецький салат не потрібно перемішувати. Слід розкласти шматочки овочів по колу (перець, огірки, помідори).
    4. Салат прикрасити маслинами, сиром, нарізаним кубиками і зверху посипати дрібно нарізаною зеленню.
    5. Заправити салат маслом і лимонним соком, посолити і поперчити.

  • Хоч як цинічно це звучить, будь-який, навіть самий вишуканий салат готується за простий, по суті, формулою: зелень + овочі або фрукти + джерело білка, в ролі якого можуть виступати сир, яйця, м'ясо, риба, морепродукти і так далі (це всього лише теорія, не варто ловити мене на неточності).
    Копчена або солона риба, яка так улюблена народом - відмінний фундамент, навколо якого можна вибудувати смачний салат, освіжаючий і насичують одночасно. Спробуємо?
    Інгредієнти на 2 порції:
    1 пучок салатних листя
    100 г стручкової квасолі або інших зелених овочів
    жменю помідорів-черрі
    50 г копченої риби
    при бажанні - кілька анчоусів
    4 ст.л. сушених гарбузових насіннячок
    для заправки:
    1/2 ч.л. гірчиці
    1 ст.л. соєвого соусу
    1 ст.л. лимонного соку
    3 ст.л. оливкової олії
    перець
    Для початку визначимося з вихідними даними. Як зелені, як мені здається, чудово підійде рукола, пряний смак якої відтіняє надмірно різке для салату звучання копченої риби - але якщо у вашому положенні вибирати не доводиться, то згодиться і звичайний латук, який продається на наших ринках під немудрящим найменуванням “салат”.
    Крім стручкової квасолі ви можете зупинити свій вибір на брокколі, спаржі, молодого горошку і так далі, а рибу залишаю цілком і повністю на ваш смак (на фото - копчена форель).
    Отже, відваріть квасоля або інші зелені овочі - опустіть їх на п'ять хвилин у киплячу ключем підсолену воду, накрийте кришкою, щоб швидше відновити кипіння, а хвилин через п'ять злийте окріп і помістіть овочі в миску з крижаною водою.
    З'єднайте підготовлені таким чином овочі з грубо порваній зеленню і нарізаними помідорами, змішайте всі інгредієнти заправки і розмішайте їх з салатом.
    Розкладіть салат по тарілках, додайте нарізану невеликими шматочками рибу, полийте залишками заправки та приправте насінням гарбуза, злегка обсмаженими на сухій сковороді. Часу на все про все йде не більше 15 хвилин - ідеальний варіант для літнього обіду.

  • Інгредієнти:
    куряче філе - 300 г:
    сир пармезан - 80 г;
    листя салату - 1/2 пучка;
    перепелині яйця - 6 штук;
    грінки з білого хліба - 80 г;
    оливкова олія - 30 г;
    для соусу:
    оливкова олія - 30 г;
    сік 1/4 лимона або лайма;
    часник - 1 зубчик;
    бальзамічний оцет - 1/2 чайної ложки;
    сіль, білий перець за смаком.
    Філе курки промити, обсушити, посолити, поперчити, обсмажити на оливковій олії 5 хвилин. Охолодити, нарізати смужками приблизно 1х3 см.
    Яйця зварити круто, очистити, розрізати на половинки.
    Вимити листя салату, порвати руками.
    Сир натерти на крупній тертці.
    Приготувати соус-заправку. Для чого змішати всі інгредієнти для соусу. Видавити часник. Всі збити вилкою.
    Викласти на дно страви листя салату. Далі шматочки курки. Потім порізані навпіл яйця. Злегка припорошити тертим сиром. Зверху викласти сухарики. Залити соусом. Остаточно посипати тертим сиром. Цезар готовий.
    Салат Цезар можна прикрасити помідорами черрі. Але це вже інша кулінарна історія.

  • Інгредієнти:
    * листя салату - 1 пучок;
    * помідори - 2 штуки;
    * болгарський перець солодкий жовтий - 1 шт;
    * огірок - 1 штука середньої довжини;
    * червоний салатний цибуля - 1 голівка;
    * маслини без кісточок - 50 г;
    * бринза - 100 г;
    * оливкова олія - 2 столові ложки.
    Салатне листя промити, обсушити, порвати руками. Овочі помити, крупно нарізати, розміром трохи більше маслин. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Овочі викласти в салатницю, заправити олією і перемішати.
    Бринзу нарізати довільно і викласти разом з маслинами в салатницю поверх овочів.
    Якщо замість бринзи використовувати сир фета (грецький сир з овечого або козячого молока), то цілком можна назвати такий салат грецьким.

  • Весняний салат
    2 порції
    300 р. зеленої спаржі
    2 пір'я зеленої цибулі
    2 жмені руколи
    1 жменя помідорів чері
    70 р. сиру брі
    для заправки:
    1 ст.л. соєвого соусу
    1 ст.л. бальзамічного оцту
    3 ст.л. маслинові масла
    Відрізати товсті кінці у спаржі і відварити її протягом 5 хвилин до стану “аль денте“. Зелену цибулю нарізати “з косою”, руколу порвати руками подрібніше, брі нарізати невеликими кубиками. Трохи остиглу спаржу теж нарізати невеликими, см. 3-4, шматочками “з косою”, помідори - кружечками. Все перемішати і заправити, є з задоволенням, поки спаржа не встигла остаточно охолонути.
    Коли я готував цей салат, я вніс до нього кілька змін. Не заради користі.
    * Замість звичайного зеленого лука взяв цибуля-резанец, дрібно нарізав і додав до заправки.
    * Разом з руколою використовував мангольд, це корисно для серця і не дозволяє пряною руколе перетягнути ковдру на себе, перекриваючи ніжний смак спаржі.
    * До спаржі додав брокколі - підійдуть і інші зелені овочі.
    * Черрі замінив звичайними ґрунтовими помідорами.
    * Сир брі замінив горгонзолой.
    Приємного апетиту!
    Ви можете випробувати цей салат як у варіанті Наталії Титової, так і в моєму виконанні.

  • Інгредієнти:
    редис - 400 гр.
    морква - 3 шт.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    цукор - 1 ч. ложка
    олія рослинна - 3 ст. ложки
    сіль - 1 ч. ложка
    зелень
    Приготування:
    Редис і моркву промити, очистити, нарізати тонкою соломкою, посолити і залишити на 5-10 хвилин.
    Потім овочі злегка віджати, додати порізану цибулю, цукор, рослинна олія, перемішати.
    При подачі оформити зеленню.
    Приємного апетиту!