Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Цей ситний і корисний салат підійде для легкого перекусу, гарніру або барбекю.
Інгредієнти на 4 порції:
500 г молодої картоплі
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
1/2 ч. л. порошку чилі
1 зубчік часнику, подрібнений
400 г консервованої білої квасолі каннеллини, злити
1 червона цибулина, тонко нашаткована
пучок петрушки, нашаткувати
200 г консервованого тунця, злити
110 г зеленого салату
Інструкції:
1. Картоплю відварити протягом 15 хвилин до готовності. Тим часом зробити заправку. Змішати масло, лимонний сік, порошок чилі і часник в салатниці, в якій буде робитися салат. Додати квасолю, цибулю і петрушку.
2. Злити картопля, охолодити і порізати навпіл уздовж. Обваляти салат у заправленні і розім'яти виделкою тунець. Покласти на салатне листя і полити ще невеликою кількістю оливкової олії. -
Уявіть собі, ще нещодавно, взимку, короткоплодные огірки, хрусткі, з пухирцями - словом, ті самі огірки, які представляє кожен з нас, коли чує слово “огірок” - так ось, ці огірки продавалися на ринках за ціною м'яса.
Природно, після такого мисливців покуштувати свіжих огірків залишалося небагато - але зараз ситуація виправляється, а значить, потрібно терміново надолужувати згаяне. Відмінний спосіб це зробити - приготувати салат з огірків, пікантний і свіжий. Трохи спростивши рецепт, можна швидко нарізати салат з огірків навіть на пікніку - а можна приготувати його будинку і взяти з собою. Вирішувати вам!
Салат з огірків (2 порції):
3-4 короткоплодных огірка
1 невелика червона цибулина
кілька гілочок кропу
1 ст.л. солі
чорний перець
для оцтової заправки:
1,5 ст.л. оцту
1/2 ч.л. цукру
для йогуртовою заправки:
1 ст.л. йогурту (можна замінити гарною сметаною)
1-2 ст.л. оливкової олії
1 зубчік часнику
Розріжте огірки уздовж навпіл і чайною ложкою выскребите водянисті серцевину з насінням. Тонко наріжте огірки (звичайно, не товщиною в аркуш паперу, але все ж тонше, ніж зазвичай ви огірки нарізати для салату) і цибулю, перекладіть в сито, приправте сіллю, розмішайте і залиште хвилин на 20, щоб пішла зайва волога.
Цього часу вистачить, щоб приготувати заправку на ваш смак, або навіть обидві. Для оцтової заправки візьміть білий винний оцет (добре також підійде рисовий оцет - у цьому випадку в нього можна капнути трохи кунжутного масла для більшої “азиатскости”) і розмішайте в ньому цукор до повного розчинення. Для йогуртовою заправки розбавте йогурт оливковою олією до бажаної консистенції, і додайте роздавлений часник і трохи подрібненого кропу.
Промийте огірки і цибулю під холодною проточною водою, перекладіть в миску, додайте дрібно нарізаний кріп і заправте, потім розкладіть по тарілках і перед самою подачею приправте чорним перцем, який так корисний для нашого травлення. А якщо хочете, можете подати окремо салат і заправки, щоб за столом кожен самостійно вирішував, до чого лежить душа сьогодні. -
Авокадо і креветки - випробуваний поєднання, нев'януча класика. Салат з креветками и авокадо я завжди любив, скільки себе пам'ятаю. Не збагну, де я вперше спробував його - не то мама приготувала з нагоди чергової сімейного застілля, не то де-небудь в ресторані замовив…
Так або інакше, салат з креветками и авокадо давно став одним з моїх улюблених страв. Не так давно, до речі, що авокадо, що креветки значилися серед екзотики. Зараз, на щастя, проблем з продуктами, щоб приготувати салат з креветками и авокадо, немає - але по старій пам'яті з його допомогою все ще можна пустити пил в очі. :)Салат з креветками и авокадо
2 порції
12-16 середніх креветок
1 авокадо
4-6 помідорів чері або 1 середній помідор
1 пучок салатних листя
для заправки:
кілька гілочок зелені
1 зубчик часнику
3 ст.л. маслинові масла
1 ст.л. лимонного соку
сіль
чорний перець
Як і завжди із салатами, доцільніше всього почати з кінця - тобто з заправки.
Візьміть трохи свіжої зелені - скажімо, кінзи, петрушки, кропу, цибулі-резанца, або що там у вас є по рукою, - і як слід подрібніть.
Видавіть часник, з'єднайте разом з іншими інгредієнтами заправки і ретельно перемішайте.
З'єднаєте в мисці салатне листя, нарізану кубиками авокадо, помідори черрі (або звичайний помідор, не дуже крупно нарізаний) і креветки.
Влийте заправку, перемішайте всі складові салату, розкладіть по тарілках і прикрасьте перед подачею. Приміром, зеленню. Або кедровими горішками. Або твердим сиром. Загалом, подумайте що-небудь цікаве. -
Інгредієнти:
перець солодкий - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 головка
сир твердий - 200 гр.
огірки - 2 шт.
листя зеленого салату - 40 гр.
сік апельсиновий - 1 ст. ложка
оливкова олія - 1 ст. ложка
винний оцет - 2 ст. ложки
цукор - 1 щіпка
перець чорний мелений,
сіль за смаком
Перець, цибуля, сир і огірки наріжте кубиками. Листя салату наріжте шматочками.
Для соусу змішайте сік з олією, оцтом, сіллю, перцем і цукром. Підготовлені інгредієнти з'єднайте, полийте приготованим соусом.
При подачі оформіть салат оливками і зеленню. -
Інгредієнти:
1 банка консервованих кальмарів;
2 солоні огірочки;
3 картоплини;
1 яблуко;
2 яйця;
1 маленька банка консервованого горошку;
майонез.
Для прикраси салату:
2 варених яєчних білка;
маленька банка чорних маслин без кісточок.
Приготування:
Яйця і картоплю відварити і остудити. Натерти на крупній тертці картоплю і яблуко, додати нарізані соломкою кальмари і огірки, дрібно нарізані яйця і горошок. Перемішати. Заправити салат майонезом.
Прикрашаємо салат:
Салат викласти на тарілку у вигляді дельфіна. Яєчні білки і маслини дрібно-дрібно нарізати і прикрасити салат. Око зробити з краплі майонезу і маленького шматочка оливки.
Приємного апетиту! -
Салат "Веселий йог"
Чесно кажучи, це я зараз так назвала його. Мама називає просто - вітамінний.
Нам потрібно взяти одну велику цибулину, нарізати тонкими-тонкими кільцями і залити на 15-20 хвилин окропом. Потім воду злити і обдати цибулю холодною водою.
Укладаємо цибулю в салатницю і обмазуємо майонезом.Затем ріжемо соломкою одне велике яблуко - краще кисло-солодке. Теж укладаємо і обмазуємо майонезом.
Ріжемо три-чотири яйця і за тим же принципом відправляємо в салатницю і кладемо майонез.
Наступний на черзі огірок - один великий або два маленьких, можна свіжі, можна - мариновані домашні. Ріжемо соломкою, кладемо наступним шаром і промащуємо майонезом.
Потім натерти на крупній тертці 120 г твердого сиру. Засипаємо його і знову обмазуємо майонезом.
Зверху салат прикрашаємо дрібно рубленими волоськими горіхами. Потрібно приблизно 150 г, щоб весь салат сховати «горіховим покривалом».
Бутерброди з ківі
Це дуже простий і дуже красиве блюдо.На 10 бутербродів нам треба взяти 60 г твердого сиру і один зубчик часнику.
Сир натерти на крупній тертці, часник «тиснемо» і все це змішуємо.
Кількість часнику регулюйте самі - можна більше, можна менше, хто як любить.
Потім додаємо майонез - стільки, щоб наша заправка була по консистенції схожа на густу сметану.
Нарізаємо батон досить тонкими скибочками і щедро намазуємо сумішшю.
Зверху кладемо гурток ківі і крапаємо трохи майонезу - для красоты.Попробуйте - не пошкодуєте! -
Цей салат ще один мій експеримент. Готувала по народному стилі, вносячи свої знахідки. Випробувала його на святковому столі. Гостям салат дуже сподобався! Тому, сміливо пропоную приготувати його на новорічний стіл.
Куряче філе - 500 г
Чорнослив без кісточок - 120 г
Волоські горіхи - повний стакан
Сир - 30-40 г
Часник (за смаком)
Зелень
Майонез
Куряче філе зварити зі спеціями, підсолити. Остудити. Нарізати кубиком.
Горіхи подрібнити. Чорнослив промити. Якщо суховат - обдати окропом. Нарізати кубиком.
Часник измельчить.Зелень нарізати мелко.Сыр натерти на середній тертці.
Збираємо салат пошарово.
1. Плоске блюдо тонко змащуємо майонезом. Укладаємо шар курки.
2. Посипаємо горіхами.
3. Змащуємо майонезом.
4. Посипаємо зеленню.
5. Укладаємо чорнослив.
6. Змащуємо майонезом.
7. Шар курки.
8. Посипаємо горіхами.
9. Часник.
10. Зверху викладаємо сир.
Прикрасити зеленню і горіхами.
Рецепт від Viki -
Опис: Такий салатик гідно займе своє місце на святковому столі. Не складно готується, в результаті красиво і смачно.
Інгредієнти:
* Шинка - 200 г
* Яйце - 3 шт
* Гриби білі (свіжі або заморожені) - 150 г
* Сир пармезан - 100 г
* Цибуля ріпчаста - 1 шт
* Майонез
* Сіль
* Огірок (для прикраси) - 2 шт
Рецепт:
Білі гриби відварити (можна замінити на печериці).
Шинку нарізати кубиком.
яйця Відварити, очистити і нарізати дрібним кубиком.
Цибулю нарізати і обсмажити на невеликій кількості рослинного масла.
Обваренные гриби нарізати і обсмажити на рослинній олії до золотистої скориночки.
Сир натерти на терці.
змішати Всі інгредієнти (крім огірків), посолити, заправити майонезом або сметаною, перемішати. На плоскій тарілці сформувати салат гіркою. Нарізати тоненькі смужки огірка і, починаючи з верхівки, починаємо за годинниковою стрілкою навскоси їх по черзі вдавлювати в салат і до самого низу.
Все, салатик готовий, приємного апетиту!
Natali2607 -
Інгредієнти:
Рис - 1 склянка
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Риба гарячого копчення - 1 шт. (у мене була скумбрія)
Морква - 1 середня
Мариновані огірки - 2 шт.
Яйця - 2 шт.
Майонез
Зелений лук
Дуже люблю пошарові салати. Такий салат приємно оформити у вигляді торта.
Зварити рис до готовності. Злити воду, при необхідності, промити. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями і обсмажити на рослинній олії. Цибулю разом з маслом додати до рису і ретельно перемішати.
Рибу обробити, кістки видалити, філе нарізати шматочками. Огірки нарізати невеликими кубиками. Моркву натерти на середній тертці. Зелену цибулю дрібно полезать.
Яйця зварити круто, натерти на крупній тертці. Всі підготовлені подукты розділити на дві частини, тому будемо повторювати шари двічі.
Скласти салат так:
1 шар. Рис з цибулею + тонка майонезна сіточка.
2 шар. Риба, посипана зеленою цибулею + тонка майонезна сіточка.
3 шар. Маринований огірок + терта морква + тонка майонезна сіточка.
4 шар. Яйце, терте на тертці.
Шари повторити. Прикрасити. Салат можна їсти відразу. -
Салат із буряка, редьки і моркви.
Інгредієнти:
Буряк - 1 шт.
Редька - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 1 зубчик.
Сир за смаком.
Сметана за смаком.
Сіль за смаком.
Спосіб приготування.
Протерти на дрібній тертці сирі овочі, сир і часник, цибулю дрібно порізати, скласти разом. Посолити, залити сумішшю сметани з майонезом, перемешать.Поставить в холодильник на 2 часа.Салат готовий до вживання.
Оселедець під шубою.
Інгредієнти:
Оселедець - 2 шт.
Буряк - 2 шт.
Картопля 2-3 шт.
Морква - 1-2 шт.
Яйця - 2-3 шт.
Майонез - 150-200 г
Спосіб приготування:
Оселедець розібрати на філе, нарізати маленькими шматочками. Зварити картоплю, буряк, морква, потерти на великій тертці окремо. На блюдо або тарілку викласти шарами: буряк, морква, картопля, оселедець, потім знову картоплю, моркву і буряк. Кожен шар залити тоненькою цівкою майонезу. Надати салату бажану форма, присипати потертим на дрібній тертці жовтком.
Салат із буряка з волоськими горіхами та родзинками.
Інгредієнти:
Буряк - 1 шт.
Волоські горіхи - 2 ст. л.
Ізюм - 50 г.
Майонез - 2-3 ст. л .
Цукор за смаком.
Сіль за смаком.
Спосіб приготування.
Буряк запекти або зварити, натерти на крупній тертці. Горіхи розтовкти до розміру гороху, родзинки промити і просушити на рушник. Все змішати, додати цукор. Сіль, майонез. Все перемішати.
Салат із буряка з чорносливом і курагою.
Інгредієнти:
Буряк - 1кг.
Чорнослив - 200 г.
Курага - 200 г.
Волоські горіхи - 5 - 6 шт.
Майонез - 200 - 250 р.
Сіль за смаком.
Спосіб приготування.
Буряк відварити, очистити і натерти. Сухофрукти попередньо замочити в гарячій воді хвилин на 15-20, просушити на рушник, порізати невеликими шматочками. Волоські горіхи також порізати невеликими шматочками. Все змішати з буряком, посолити, заправити майонезом.
Приємного апетиту!