Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 500 гр.
огірки - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець солодкий - 1 стручок
цибуля ріпчаста - 1 головка
олія рослинна - 4 ст. ложки
спеції
зелень петрушки
сік лимонний і цедра - 1\\2 лимона
Приготування:
Капусту очистити, промити, нарізати соломкою.
Огірок промийте, зріжте плодоніжку, наріжте соломкою або дрібними кубиками.
Моркву очистіть, промийте, натріть на крупній тертці.
Перець промийте, зріжте плодоніжку з прилеглої м'якоттю, видаліть насіння, наріжте кільцями.
Цибулю очистіть, промийте, спасеруйте на олії до золотистого кольору, охолодіть.
Підготовлені овочі з'єднайте, перемішати, заправити майонезом з додаванням лимонного соку і тертої лимонної цедри, приправте спеціями.
При подачі оформіть гілочки зелені.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
морква - 500 гр.
олія рослинна - 2 ст. ложки
лимон - 1 шт.
кінза - 5-6 гілочок
насіння кмину - 4 ч. ложки
перець червоний мелений
сіль
Приготування:
Моркву наріжте дрібною соломкою або натріть на крупній тертці. З половини лимона вичавіть сік, другу половину наріжте кружечками. Кінзу дрібно посічіть, залишивши 2 гілочки для оформлення.
З'єднайте масло, лимонний сік, кмин, сіль, перець, дрібно рублену кінзу, добре перемішайте і додайте моркву.
Подавайте в салатнику, оформивши кружечками лимона і гілочками кінзи.
Салат можна приготувати заздалегідь і поставити в холодильник до подачі на стіл.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти
* шматочки консервованого тунця - 170 г;
* болгарський перець - 1 шт;
* кукурудза консервована - 140 г;
* авокадо - 1 шт;
* каперси - 1 столова ложка з гіркою;
для заправки:
* оливкова олія - 2 столові ложки;
* сік лимона - 1/2 столової ложки;
* кунжутна олія - 1 чайна ложка;
* соєвий соус - 1/2 столової ложки;
* сіль за смаком;
для прикраси:
помідори черрі - кілька штук;
зелену цибулю.
Шматочки тунця вийняти з консервної банки і помістити в сито або друшляк, щоб стікав сік.
Болгарський перець вимити, видалити серцевину з насінням, порізати дрібними кубиками і пасерувати. Для чого на середньому вогні розігріти пательню, влити трохи оливкової олії і злегка обсмажити перець до стану м'якості.
На заключному етапі пасерування болгарського перцю додати в сковороду консервовану кукурудзу без рідини і вимкнути вогонь. Перемішати і дати охолонути інгредієнтів безпосередньо в сковороді.
Авокадо вимити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Зробити заправку, змішавши в чашці призначені для її приготування інгредієнти.
В ємність для приготування салату покласти шматочки тунця і пом'яти вилкою. Додати охололи болгарський перець з кукурудзою, авокадо, каперси, заправку.
Перемішати.
Прикрасити салат дрібнонарізаною зеленою цибулею і половинками помідор черрі. -
Інгредієнти:
200 г консервованих зерен кукурудзи,
400 г червоної квасолі у власному соку,
1 невеликий гострий перчик,
1 солодкий червоний перець,
1 свіжий огірок,
1 пучок зеленої цибулі,
1 авокадо,
2 ст. л. лимонного соку,
рослинна олія,
сіль
Гострий і солодкий перець вимити, видалити серцевину. Гострий перчик нарізати тонкими колечками, солодкий-кубиками. Огірок вимити і нарізати такими ж кубиками. Цибулю вимити, обсушити і нарізати кільцями.
Авокадо розрізати навпіл до кісточки, розгорнути половинки в різні боки і відокремити, видалити кісточку. Зняти шкірку. М'якоть нарізати кубиками і збризнути лимонним соком.
Змішати в мисці перець, огірок, зелену цибулю та авокадо. Додати кукурудзу і квасоля, посолити і заправити маслом. -
По суті, тут немає нічого особливого - обсмажені на швидку руку креветки з простеньким салатом на гарнір. Цікава хіба що подача - про те, що “башта” на тарілці завжди виглядає красиво, ми пам'ятаємо ще за рецептом запечених баклажанів.
Тут, до речі, баклажани теж використовуються - але з таким же успіхом їх можна замінити на цукіні або що-небудь інше: використовуйте цей рецепт не як догму, а як стимул до того, щоб розбудити в собі архітектора.
Інгредієнти, 4 порції:
200 р. креветок
1 баклажан
для салату:
2 авокадо
4 помідори
для заправки:
пригорща листя базиліка
2 зубчики часнику
1 ст.л. кедрових горішків
3 ст.л. маслинові масла
1 ст.л. лимонного соку
сіль
перець
Наріжте баклажани тонкими кружечками і злегка присолите. Нехай полежать, поки ми готуємо заправку, в якій ви, зрозуміло, дізналися подобу песто: в ступці (можна і в блендері, але краще все ж в ступці) з'єднайте базилік, часник, кілька горошин чорного перцю і кристалів морської солі, і не поспішаючи роздушіть все в однорідну кашку.
Додайте злегка обсмажені горішки, знову роздушіть і замішати оливкова олія і лимонний сік. При бажанні можна додати трохи тертого пармезану, а якщо необхідно - розбавити оливковою олією: консистенція повинна бути однорідної і досить густий.
З'єднаєте в мисці очищені від шкірки і насіння помідори, нарізані дрібними кубиками, і авокадо, нарізане кубиками трохи більші. Змішайте з соусом, щоб авокадо не почало сутеніти.
Запаніруйте баклажани в борошні і швидко обсмажте на максимальному вогні, перекладіть на серветку. Тепер справа за малим - посмажити креветки.
Я зробив це так - сбрызнул на п'ять хвилин лимонним соком і соєвим соусом, обсушил, швидко обсмажив і spiced сіллю й чорним перцем.
Починаємо збирати вежу перед самою подачею: покладіть на тарілку скибочку баклажана, на нього - одну-дві креветки (залежно від розміру), а зверху щільно набивати пару ложок салату (найпростіше, зрозуміло, це робити за допомогою кулінарного кільця, яке можна придбати у відділі кухонного приладдя, а можна зробити самостійно).
Точно так само побудуйте інші поверхи вашої башти, прикрасьте чим доведеться, і подавайте, як холодну закуску.
Автор: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
* салат рукола - 75 г;
* креветки очищені - 100 г;
* авокадо - 1 шт;
* помідори черрі - 100 г;
* кедрові горіхи - 50 г;
* сир пармезан - 50 г;
* для заправки:
* оливкова олія - 3 столові ложки;
* винний оцет - 1 чайна ложка;
* сік лимона - 2 чайні ложки.
Інгредієнти для салату
Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Сир пармезан нарізати довільно тонкими скибочками.
Помідори черрі помити і розрізати на половинки. Авокадо вимити, очистити від шкірки, нарізати на тонкі скибочки. Руколу вимити і обсушити.
Приготувати заправку. Змішати оливкова олія, винний оцет і сік лимона.
В тарілку покласти руколу і креветки, збризнути заправкою, перемішати руками.
По колу тарілки викласти скибочки авокадо, пармезан і половинки черрі. Присипати кедровими горішками. -
Інгредієнти:
* 800 г ростбіфа
* 2 столові ложки топленого масла
* сіль, перець, цукор
* 1,2 кг неразваристого картоплі
* 5 столових ложок оливкової олії
* 4 великих солених огірки
* 4 столові ложки огіркового розсолу
* 2 головки цибулі
* 4 столові ложки білого винного оцту
* 3 столові ложки гірчиці
* 1 пучок петрушки
* 200 мл вершків
* 100 мл майонезу
Приготування:
1. М'ясо промокніть насухо, зріжте непотрібний шар жиру. В плоскій жаровні розігрійте топлене масло і 10 хвилин обсмажуйте м'ясо з усіх боків. Добре поперчіть, посоліть.
2. Поставте ростбіф в духовку при 1200 С на 35-40 хвилин. (Краще всього виміряти температуру в товщі ростбіфа за допомогою спеціального термометра. Якщо він показує 55-65 С, м'ясо всередині стало рожевим.) Дістаньте його з духовки і дайте охолонути. На 3-4 години поставте у холодильник.
3. Картопля добре вимийте і наріжте кружечками. У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуйте на ньому картопля приблизно 20 хвилин. Посоліть, поперчіть і викладіть у велику миску.
4. Огірки наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і покладіть в 3 столових ложки оливкової олії. Потім влийте оцет, 350 мл води і огірковий розсіл. Доведіть до кипіння і томіть 2-3 хвилини. Підмішайте гірчицю і приправте 1/2 чайної ложки перцю і 1-2 чайними ложками цукру. Змішайте гарячий маринад з картоплею і огірками і дайте постояти біля 30 хвилин.
5. Для приготування соусу петрушку вимийте, промокніть насухо і дрібно посічіть. Змішайте з вершками і майонезом. Приправте сіллю, перцем і щіпкою цукру. Ростбіф наріжте тонкими скибочками і разом з картопляним салатом і соусом подавайте на стіл.
Поліна Соболєва -
Інгредієнти:
1 кг печінки
5 ст.л. борошна
2 цибулини
5 яєць
перець, сіль
зелень
Для начинки:
2 солодких перці,
3-5 зуб. часнику,
250 г майонезу,
3 моркви,
5 цибулин,
рослинна олія.
Приготувати начинку: перець і цибулю обчистити, дрібно нарізати. Моркву очистити і натерти на дрібній терці.
Підготовлені овочі обсмажити в олії до готовності. Часник пропустити через прес і змішати з майонезом.
Цибулю очистити. Печінка і цибулю пропустити через м'ясорубку. До отриманого фаршу додати сирі яйця, борошно, поперчити, посолити за смаком, ретельно перемішати.
З отриманого фаршу спекти тонкі коржі на сковороді з рослинним маслом. Охолодити. Зібрати торт з охолоджених коржів, прослаивать піджаркою, змащувати часниковим майонезом.
Торт повинен просочитися протягом декількох годин (краще залишити на ніч в холодильнику).
Прикрасити зеленню. -
Інгредієнти:
морква - 2 шт.
рис відварений - 300 гр.
цибуля ріпчаста - 1\\2 головки
родзинки без кісточок - 1 ст. ложка
горіхи волоські - 50 гр.
Для соусу:
оливкова олія - 4 ст. ложки
йогурт - 3 ст. ложки
насіння кмину мелені - 1 ч. ложка
сіль - за смаком
Приготування:
Морква відваріть, наріжте дрібними кубиками. Рис з'єднайте з рубаними цибулею, горіхами та родзинками.
Для соусу оливкова олія з'єднайте з йогуртом, додайте кмин, сіль, перемішайте.
Заправте рис приготованим соусом. В салатник викладіть шаром морква, потім покладіть рис. При подачі прикрасьте зеленню. -
Інгредієнти:
1 вилок пекінської капусти,
1 огірок,
1 яйце,
5-6 редисок,
2 ст. ложки майонезу.
Приготування:
Нашаткувати пекінську капусту.
Редиску порізати кружечками, огірок півколом.
Яйце відварити і порізати кубиками.
Заправити майонезом.
Викласти в салатницю.
Приємного