Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
гриби мариновані - 200 гр.
помідори - 1 шт.
картопля варена - 1\\2 шт.
корінь селери - 30 гр.
цибуля ріпчаста - 1 головка
олія рослинна - 2 ст. ложки
зелень кропу або петрушки
сіль
Приготування:
Гриби наріжте скибочками, картопля і селеру - кубиками, помідор розріжте на 6-8 частин.
Підготовлені продукти з'єднайте, додайте дрібно нашинковану цибулю, посолити, заправити маслом.
При подачі прикрасьте зеленню.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
300 г курячого філе
2 болгарських перці
1 цибуля-порей
200 г печериць
4 помідори
250 г консервованої кукурудзи
листя салату
сіль
Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити і нарізати невеликими шматочками.
Печериці нарізати на четвертинки. Перець і цибулю-порей очистити і дрібно нарізати.
Помідори промити і нарізати невеликими скибочками (черрі - половинками).
Всі продукти змішати, додати кукурудзу, викласти в салатник, заправити майонезом.
Прикрасити листям петрушки. -
Як я вже писала у своєму оповіданні про Греції - від місцевої кухні я не в захваті. І там же згадувала, що у нас той же грецький салат роблять набагато красивіше, цікавіше і смачніше. І зовсім недавно знайшла підтвердження того! В одному ресторанчику нам подали грецький салат в дуже цікавій інтерпретації.
Нам знадобиться:
огірки
помідори
болгарська перець
оливки
сир фета
цибулю
кунжут
оливкова олія
сіль, перець
Ріжемо всі інгредієнти так, як того бажає Ваша душа. Пікантність цього рецепта в тому, що кожен шматочок сиру фета кухаря обваляли в кунжуті! Виглядає дуже цікаво і надає особливий смак!
Не забудьте посолити, поперчити і можна додати за смаком орегано - основна приправа греків. -
Дуже ситний і смачний салат, відмінний варіант для швидкого сніданку.
Інгредієнти:
* листя салату 4-5 шт.
* цикорій 4-5 листків
* козячий сир 8 шматочків
* бекон або грудинка 5-8 шматочків
* томати-черрі 10 плодів
для смаження сиру:
* яйце 1 шт.
* борошно 5 ст. л.
* сушена зелень базиліка і чебрецю
* рослинна олія
для заправки:
* мед 2 ст. л.
* гірчиця 1 ч. л.
* сік 1/2 лимона
Спосіб приготування:
Кожен шматок сиру вмочити в злегка збите яйце.
Змішати борошно з травами і в цій суміші обваляти сир.
Розігріти в сковороді масло і обсмажити сир з двох сторін до апетитною скоринки.
Перекласти сир на тарілку з серветкою, щоб стік зайвий жир.
На сухій сковороді обсмажити з обох сторін бекон.
Також перекласти його на тарілку з серветкою, щоб стік зайвий жир.
Для приготування заправки вилити в ємність мед.
Додати гірчицю.
Вичавити сік лимона, підсолити, перемішати все до однорідної маси.
На тарілку викласти листя салату і цикорію, залити невеликою кількістю соусу.
Розкласти томати.
Викласти бекон.
Рівномірно розподілити шматочки сиру.
Полити салат що залишилася заправкою.
Подати салат до столу, негайно! Приємного апетиту! -
Легкий і смачний в приготуванні салат прикрасить будь-який стіл.
Кукурудзяний салат можна подати на стіл в тарталетках або в персональних салатницах, прикрасивши дно салатника листям салату.
Інгредієнти:
картопля - 2 варених (середнього розміру)
печериці - 6 відварених
зелений горошок - 1/3 банки (400 г)
кукурудза - 2/3 банки (400 г)
яйце - 1 відварене
цибуля-порей - цибулина довжиною 15 см
салат - 4 аркуша
зелена цибуля - кілька пір'я
кріп - кілька гілочок
Картоплю ріжемо маленькими скибочками (тоді цей салат можна буде розкласти по тарталеткам). Розмір скибочок не більше 2х2 см.
Яйце або рубаємо ножем, або подрібнюємо у блендері або комбайні, але не до кашоподібного стану (у мене блендер Braun, швидкість поставила 2; подрібнив швидко).
Гриби ріжемо шматочками приблизно того ж розміру, що і картоплю.
Цибулину порею ріжемо уздовж на 4 частини. Потім кожну частину ріжемо уздовж ще на 3-4 скибочки. І тонкими смужками поперек кожної частини.
Листя салату ріжемо уздовж навпіл, складаємо всі половинки листя один на одного. І нарізаємо поперек смужками шириною 1-2 см.
Дрібно нарізаємо пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу. Відкладемо трохи лука для прикраси страви.
Складаємо всі нарізане в чашу. Додаємо консервовані зелений горошок і кукурудзу. Солимо (1,5 чайної ложки), посипаємо свіжомеленим чорним перцем.
Заправляємо салат сметаною або соусом: сметану змішати з майонезом (або в пропорції 1:1 або 2:1), додати 1/2 чайної ложки базиліка.
Рекомендації:
Печериці відварюють у невеликій кількості води 15-20 хвилин. Заливати холодної води, солі - 2/3 чайної ложки.
На святковий стіл цей салат можна подати в персональних салатницах або в тарталетках. Зверху посипати кількома шматочками зеленої цибулі. -
Дуже легкий у приготуванні рецепт для любителів гострого. Альтернатива для тих, хто любить "ікру з баклажанів", але не хоче витрачати багато часу і сил.
Інгредієнти:
3-4 великих баклажана
1 велика цибулина
3-4 середніх помідори
8-10 зубчиків часнику
1 ст. л. цукру зелень (кріп, петрушка) за смаком
сіль, оцет за смаком
олія для смаження
Інструкції:
Баклажани (можна не очищені від шкірки) нарізати кубиками (приблизно 2 см), посолити, відкласти на півгодини, потім промити під проточною водою.
Цибулю обчистити і дрібно нарізати. Налити трохи рослинної олії в сковороду і розжарити, додати цибулю, посипати цукром і обсмажити до легкого золотистого кольору.
Додати баклажани і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності. Викласти смажені баклажани з цибулею в салатницю, додати нарізані кубиками помідори, дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, сіль, оцет.
Добре перемішати, охолодити.
Автор: mei -
Цей салат дуже корисний - в першу чергу для ваших зубів. Якщо ви регулярно ходіть до стоматолога, то, звичайно, знаєте, що зубах потрібна їжа, яка дає їм як слід попрацювати - начебто морквини або яблука. Або хрустких редьки і редиски, як у цьому освіжаючому салаті.
Ще трохи, і його можна було б назвати сезонним, і, у всякому разі, у продуктах, з яких він складається, немає недоліку круглий рік. Маргеланская редька дає гарний зелений колір, але якщо її немає - можна використовувати дайкон.
Салат з редьки
2 порції
1 маргеланская редька або дайкон
3-4 редиски
1/2 ст. квасолі, відвареною або консервованої
1 пучок кресс-салату або паростків гірчиці або паростків редисанесколько маленьких листя з серцевини китайської капусти
для заправки:
3 ст.л. оливкової або соняшникової олії
1 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. меду
сіль
перець
Наріжте редьку - найкраще овощечисткой, так у вас вийдуть тонкі, напівпрозорі “пір'я”. Редис наріжте брошурами звичайним ножем, додайте до них квасоля, кресс і дрібно порвані листя капусти (не знаю, як у вас, а у нас цю капусту часто-густо наполегливо називають “китайський салат”, я навіть почав на цьому ґрунті лаятися з продавцями).
Приготуйте заправку: оливкова олія (на цей раз я взяв замість нього відмінне нерафінована соняшникова олія, і не пожалів), лимонний сік і мед як слід розмішайте, приправте сіллю і перцем, заправте салат і подавайте до столу. Якщо у засіках виявилися гарбузове насіння - посипте салат згори, від цього він буде тільки краще.
Автор: Олексій Онєгін