Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * баранина (окіст або лопатка) - 1,5 кг (вага з кістками);
    *баклажани - 3 шт;
    *цибуля - 2 середніх або 1 великий;
    *болгарський перець (у мене "ластівка\ овочі. Спочатку шар баклажан.
    Якщо вони після просолення дали сік, то злийте його. Потім шар перцю. Потім шар картоплі. Цей шар посолимо.
    А потім викладаємо помідори, теж трохи солимо й поперчимо. Накриваємо кришкою і чекаємо, коли вміст почне побулькивать. Тоді прибираємо латку в розігріту духовку в невеликий жар (170-180 гр) на 1,5-2 години.
    Потім відкриваємо кришку, посипаємо дрібно порізаної кінзою і залишаємо без кришки ще на півгодини. Якщо є можливість, то, вимкнувши духовку і накривши латку кришкою, дайте їй постояти ще півгодини. Якщо всі голодні, подавайте!
    Якщо перед ставленням баранини в духовку, у латку налити води або бульйону до рівня помідорів, то отримаєте майже чанахи.
    Зрозуміло, зі спеціями можете експериментувати, я призвела найпростіший варіант, як готували наші батьки.
    Добре буде сюди додати м'ясо з цибулею листики шавлії або розмарину (або те й інше); щоб надати страві східний аромат, додайте кумін.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна