Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    свинячі реберця - 1 кг; зелену цибулю (шнітт-цибуля) - 1 маленький пучок (6г); м'ята - 1 маленький пучок (4г); коріандр (насіння) - 2 ч.л. (2г); лимон (цедра) - 1 шт.; сіль - 2 ч.л.
    Лимон вимити, витерти насухо і натерти цедру на дрібній тертці. Цибуля, м'яту вимити і обсушити на паперових серветок. Обірвати з гілок м'яти листочки, стебла викинути. Уся зелень дрібно посікти.
    розтерти В ступці насіння коріандру до дрібної крихти. Додати в ступку м'яту, цибуля, цедру, сіль і перетерти маточкою до утворення однорідної кашки.
    Реберця розрізати на частини - по 1-2 кісточки. Додати пряну суміш, перемішати, закрити миску плівкою і поставити в холодильник на 2 години.
    Розігріти духовку до 190С. На деко поставити аркуш фольги, намастити його рослинним маслом. Розкласти реберця, залишаючи між ними відстань 3-4 см. Запікати в духовці приблизно 40 хвилин.
    Готовність перевіряють ножем: якщо з розрізу тече прозорий сік, значить реберця готові.
    Автор: Олена Покровська