Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Про складності рецепта можна судити з його назви.
    М'ясо виходить м'яким, не волокнистим, з тонким ароматом фруктів та ягід.
    останнім часом я захопилася робити таке м'ясо.
    Воно добре пропікається, залишаючись досить соковитим, не пригорає і просочується ароматами супутніх продуктів.
    Мені дуже сподобалося додавати до м'яса апельсини, мандарини, грейпфрути (шкірку, але не м'якоть), ананас, груші і звичайно ж яблука.
    Дуже непогано поєднується з м'ясом сливи, вишні і журавлина. Тільки від температури вони стають пюреподібними і погано захищають від підгоряння.
    А ось капуста і сирої цибулю дали не дуже приємний специфічний присмак.
    Всі ці додатки потрібні не тільки як ароматизатори, але і як прокладка між дном форми і м'ясом. З-за їх присутності м'ясо не підгоряє знизу і не вбирає в себе вытопившееся сало.
    Ще хочу зауважити, що чим простіше рецепт, тим довше, складніше і нудніші, ніж опис до нього.
    Інгредієнти:
    шматок свинини, сіль, перець
    ДОБАВКИ:
    - 1~3 яблука
    - 1 айва
    - 1~2 апельсини
    - 2~3 мандарина
    - 1/4~1/3 ананасу (свіжого або консервованого)
    - 2~3 груші
    - 2~3 помідори
    - сливи
    - вишні
    - журавлина
    - шкірка від грейпфрута
    М'ясо необхідно взяти з невеликим шаром сала або з його повною відсутністю.
    Найкращими шматками для запікання є окіст, лопатка, корейка.Если м'ясо оточує товстий шар жиру, то його краще зрізати, залишивши тільки 0,5см.
    Так як м'ясо запікається в закритому просторі, сало не підсмажується, а вариться на пару і не всім сподобається смак такого вареного сала. Але якщо сало подобається в будь-якому вигляді, то його не можна зрізати.
    М'ясо з усіх боків посолити і поперчити.
    На столі розстелити фольгу в два складання.
    На фольгу укласти шар з перерахованих у складі добавок (можна один продукт, а можна і поєднання з двох-трьох продуктів).
    Великі фрукти (яблука, груші, апельсини, мандарини, ананаси) нарізати дольками. Насіння з яблук і груш можна не витягувати.
    На цей шар викласти м'ясо і загорнути у фольгу так, щоб не було отворів.
    Покласти кульок з м'ясом на деко і поставити в духовку спікатися при температурі t=200~220C.
    Час, необхідне для запікання, визначається за формулою:на кожні 500г м'яса потрібно 25~30 хвилин плюс ще 30 хвилин.
    Наприклад, шматок свинини вагою в 1 кг потрібно до повної прожаренности запікати близько 1,5 години, 2кг - 2,5 години, 3кг - 3,5 години.
    Формула дійсна для молодого тварини. Якщо тварина старе, той час запікання збільшується.
    Коли м'ясо буде готове, духовку відкрити, верх фольги відігнути, звільняючи м'ясо.
    На всяк випадок зробити в м'ясі прокол - з проколу повинна йти прозора рідина або рідини не буде зовсім.
    Якщо рідина рожева, то м'ясо знову загорнути і допекти ще приблизно 20 хвилин.
    Після того, як фольга нагорі буде розкрита, додати вогонь в духовці до t=250C і допекти м'ясо до зарумянивания - 7~10 хвилин.
    Дістати деко з м'ясом з духовки, фольгу знову закрити і дати м'яса постояти 15~20 хвилин. За цей час м'ясо отмякнет і соки всередині м'яса перерозподіляться більш рівномірно.
    Після цього м'ясо можна різати і подавати на стіл.
    Якщо подача відкладається, то перекласти шматок м'яса на блюдо, щоб воно не вбирала вытопившийся жир, і щільно закрити зверху - краще переверненої емальованого мискою. Чи можна накрити фольгою, а зверху покласти кухонне рушник.
    Овочі або фрукти, укладені під м'ясо, зазвичай викидаються разом з фольгою і витопленим салом, але при бажанні їх можна з'їсти.