Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Назва, найімовірніше, через те, що «по-диявольському гостро». Так, до складу соусу входять і гірчиця, і хрін, і червоний пекучий перець, чорний перець і часник, але в результаті виходить не просто прямолінійна вогнедишна гострота, все набагато складніше і тонше.
    Почасти тому, що входять до складу вершків, частково через те, що інгредієнти вносять не тільки гостроту, але і смак і аромат, і насолода. Так і гостроту ви цілком можете регулювати за власним розсудом. Кожен інгредієнт соусу чудово поєднується зі свининою, але разом вони створюють щось абсолютно фантастичне. Мені дуже сподобалося, сподіваюся, що сподобається і вам. Спробуйте!
    P.S. Рецепт випросила у шеф-кухаря одного ресторану.
    СКЛАД:
    Для рецепту вам знадобиться:
    Свиняча вирізка вагою близько 400 г
    Гірчиця - 1 столова ложка
    Тертий хрін у баночці (готовий) - 1 столова ложка
    Кайєнський перець мелений - ¼ чайної ложки
    Курячий бульйон - 120 мл
    Вершки жирністю 33 % і вище - 2 столові ложки
    Вершкове масло - 1 столова ложка
    Часник - 1 - 2 зубчики
    Чорний мелений перець
    Сіль
    олію та масло для обсмажування
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Зніміть зі свинячої вирізки плівка.
    Змастіть олією і щедро поперчіть.
    Перев'яжіть тонкий кінець вирізки, щоб вона була більш-менш рівномірним по товщині.
    Накрийте м'ясо плівкою і залишити на 20 - 30 хвилин мариноваться.Разогрейте в сковорідці олію і вершкове масло. Як варіант можна використовувати тільки рослинне масло без додавання вершкового.
    Враховуйте, що вершкове масло не витримує високих температур і легко горить, тому слідкуйте за ступенем нагрівання, не перекалите!
    М'ясо посоліть і обсмажити з усіх боків до скоринки.
    Поставте сковорідку з м'ясом в розігріту до 180 С духовку приблизно на 20 хвилин до внутрішньої температури 65 - 70 С.
    Внутрішня температура м'яса визначається за допомогою спеціального термометра, який часто входить в комплектацію духовки. Дуже корисна річ!
    Але якщо такого немає, орієнтуйтеся за часом.
    Відкладіть м'ясо на тарілку, накрийте фольгою і залиште хвилин на 10 - 15 відпочити.
    У сковорідку влийте бульйон курячий, поставте на вогонь і, допомагаючи лопаткою, відскребіть все, що пригоріло до дна під час обсмажування м'яса.
    Додати гірчицю, хрін, червоний мелений перець.
    Додайте вершки, розмішайте і при помірному кипінні доведіть до легкого загустіння.
    Зніміть сковороду з вогню і завершіть соус додаванням столової ложки вершкового масла.
    При бажанні готовий соус процідіть.
    Додайте пропущений через прес часник. При необхідності досоліть.
    Наріжте вирізку на порційні шматки, полийте соусом і приємного вам апетиту!