Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    макарони - 250г;
    яловичина (край) - близько 300г;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    солодкий перець - 1 шт.;
    бульйон (м) - біля 1 склянки;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    рослинна олія - за смаком
    Закип'ятити воду, посолити, влити 1-2 ст.л. оливкової олії. Додати макарони і відварити до напівготовності. Відкинути на друшляк, промити, якщо в цьому є необхідність.
    Цибулю обчистити, дрібно посікти. Перець промити, змастити маслом і викласти в духовку під гриль (250С). Запікати близько 30-40 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб шкірка перцю обвуглилася рівномірно. Гарячий перець перекласти в пакет.
    Як тільки перець охолоне, зняти з них шкірку, розрізати вздовж, очистити від плодоніжок і насіння. Підготовлений таким чином перець нарізати смужками. Шматок яловичини розрізати вздовж на кілька шарів, після чого кожен шар нарізати брусками.
    У сковороді розігріти кілька столових ложок масла і обсмажити на ньому лук до прозорості. Додати до цибулі яловичину, злегка обсмажити разом з цибулею.
    Додати до м'яса смужки печеного перцю, приправити сіллю, меленим чорним перцем і влити бульйон.
    Дати бульйону закипіти, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою до готовності м'яса. Коли соус буде готовий, додати в сковороду макарони і все перемішати.
    Автор: Олена Покровська