Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Запах моря і аранчини - це те, що вражає наш нюх, якщо ви приїдете на поромі на Сицилію. Рисові аранчини-це гордість сицилійської кухні, вони продаються скрізь і в будь-який час, завжди гарячі та ароматні. З міста в місто вони мають різні розмір і форму.
    Для мешканців Катанні рисові аранчини - це чоловіки (arancini) тут їх готують більш малими і часто без шафрану, в Палермо це дівчинки (arancine), тут вони досить великі. Залежно від начинки рисові аранчини мають різну форму: круглу, овальну або грушовидну. Начинка може бути і м'ясне рагу, шинка, сир і сир зі шпинатом, і так далі…
    Інгредієнти:
    рис (бажано маленький і круглий, той який розварюється) 500г.
    борошно 60г.
    шафран - необов'язково
    3 яйця
    пекоріно, пармезан або будь-який інший тертий сир - 100г.
    оливкова олія, сіль, перець
    Для паніровки:
    панірувальні сухарі
    2 яйця
    олія для смаження
    Для начинки:
    близько 300г. фаршу
    80г. горошку (свіжого або морозива)
    одна велика цибулина
    80г. томатної пасти
    селера 1 черешок
    г м'якого сиру (моцарелла, сулугуні)
    мл червоного вина
    сіль, перець за смаком.
    Приготування аранчини:
    Варимо рис в невеликій кількості підсоленої води, так щоб вода повністю вбрався, таким чином отримаємо рис більш сухий і sticky.
    Додаємо шафран, розчинений у воді (не обов'язково), додаємо яйця, борошно, тертий сир, оливкова олія, добре вимішуємо всі інгредієнти і викладаємо на тарілку - даємо добре охолонути.
    Тим часом готуємо начинку для аранчини: смажимо дрібно порізану цибулю до золотистого кольору, додаємо селера, м'ясний фарш, добре прожариваем на швидкому вогні, потім додаємо вино і залишаємо гаситися на кілька хвилин, до тих пір, поки вино не випариться.
    Додати томатну пасту, розведену в склянці води, солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися приблизно на 20 хвилин.
    У сковорідці з невеликою кількістю олії готуємо горошок, додаючи потроху воду. Через 10 хвилин, коли горошок готовий, вимикаємо вогонь і викладаємо горошок до рагу.
    Рагу повинно бути дуже густим. Ріжемо кубиками м'який сир - моцареллу, сулугини.
    В долоню викладаємо тонким шаром рис, потім в центр - м'ясне рагу з горошком, 2-3 кубика м'якого сиру і накриваємо іншим тонким шаром рису.
    Ліпимо аранчини тієї форми, яка більше подобається - круглі, овальні, грушовидні.
    Готові аранчини вмочаємо у збите яйце, потім обсыпаем панірувальними сухарями і смажимо в киплячому маслі, допомагаючи шумівкою.
    Коли аранчини стануть добре підрум ’ яненими з усіх боків, викладаємо їх на блюдо, покрите серветкою - так піде надлишок олії. Подаємо гарячими.
    Фото: mymansbelly (www.flickr.com)