Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ніжні шматочки баранини маринуються в травах, оливковій олії і лимонному соку, а потім запікаються на грилі з солодкими перцями і червоним цибулею. Подавати такі шашлики найсмачніше з тцатцики, салат з помідорів і хлібом, також запеченим на барбекю.
    Інгредієнти:
    На 4 порції:
    1 маленька бараняча лопатка, очищена від кістки і жиру
    2-3 цибулини, бажано червоні, порізані на четвертинки
    2 червоних або зелених солодких перці, порізані на четвертинки і очищених від насіння
    5 ст. л. оливкової олії
    сік 1 лимона
    2 зубчики часнику, роздавлених
    1 ч. л. сушеного орегано
    2.5 мл сушеного або кілька гілочок свіжого тімьяна
    сіль і мелений чорний перець
    Інструкції:
    1. М'ясо порізати на кубки зі стороною приблизно 4 см. Бажано залишити на шматочках трохи жиру, щоб шашлик вийшов більш соковитим. Розділити шматочки цибулі на часточки, порізати поперек шматочки перцю.
    2. Покласти масло, лимонний сік, часник і трави у велику миску. Приправити сіллю і перцем, збити. Додати кубики м'яса, перемішати.
    3. Накрити миску щільно і залишити на 4-8 годин в холодильнику, помішуючи іноді.
    4. Дістати з маринаду м'ясо, зберігши маринад, і надіти на довгі металеві шампури, чергуючи шматочки м'яса з цибулею і перцем. Покласти їх в сковороду або грати і змастити збереженим маринадом.
    5. Розпалити барбекю. Покласти змащену маслом ґрати на гарячі вугілля. Обсмажувати шашлики за 10 хвилин до утворення скориночки. Перевернути, змастити знову маринадом або оливковою олією, і готувати ще 10-15 хвилин. Подавати відразу.
    На замітку
    Хоча на м'ясі краще залишити трохи жиру, завжди бажано зрізати зайвий жир, інакше він буде стікати на вугілля і диміти.