Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рекомендую приготувати страву. Воно не надто складно у виконанні, але на смак відмінне.
    Грудки м'які, не волокнисті, просочені преароматным запахом суміші часнику і гірчиці. На смак горіхова прошарок островато-солона, дуже смачна. Чоловік назвав це блюдо "сациві навиворіт".
    СКЛАД
    1 куряча грудка (700~800г), 30г волоських горіхів, 1 маленький зубчік часнику, 1 ст. ложка гірчиці, 1 ст. ложка сметани, 3/4 ч ложки солі, перець, рослинна олія для смаження
    Горіхова паста
    Горіхи розмолоти в кавомолці або пропустити через мясорубку.Зубчик часнику продавити через прес.
    Змішати горіхи, часник, сметану, 0,5 чайної ложки солі і трохи меленого чорного перцю.
    Оброблення курячої грудки
    З курячої грудки зняти шкіру і вирізати кістку.
    Повинні вийти два філе.
    Обидва філе повернути вниз тією стороною, на якій була шкіра.
    Відігнути мале філе, не відрізаючи його від великого.
    На великому філе зробити розріз, паралельний площині столу, починаючи від місця з'єднання з малим філе. До кінця не дорезать.
    Відігнути надрізаний пласт.
    На обидва філе намазати горіхову пасту.
    Загнути краю філе в початкове положення.
    Сколоти краю зубочистками.
    Злегка посолити і поперчити з усіх боків.
    У сковороді на великому вогні розігріти олію.
    Обсмажувати філе з двох сторін до рум'яної скоринки - приблизно по 2~3 хвилини кожну сторону.
    Сковороду забрати з вогню, щоб припинилося шипіння.
    Влити 3~5 столових ложок гарячої води. Закрити сковороду щільною кришкою і поставити на самий маленький вогонь.
    Кришка повинна щільно прилягати до сковороді, щоб не випускати випаровуються воду.
    інакше воду доведеться постійно підливати і курка буде не гаситися, а варитися.
    Через 10 хвилин куряче філе перевернути на іншу сторону і тушкувати ще 10 хвилин.
    За цей час вода повинна практично повністю випаруватися, залишивши на дні сковороди густу масу консистенції соусу.
    Готові філе нарізати на шматочки і відразу подати на стіл.