Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    * свинячий карбонад - 500 гр;
    * кунжутна олія - 2 ст.л.;
    * соєвий соус - 11 ст.л.;
    * яблучний оцет - 16 ст.л.;
    * томатна паста (протерті томати) - 4 ст.л.;
    * морква - 1 шт;
    * болгарський перець (жовтий) - 1 шт;
    * помідор - 1 шт;
    * огірок - 1 шт;
    * корінець імбиру - розміром з великий палець;
    * ананас консервований (кубиками) - 200 гр;
    * часник - 3 зубчіка;
    * цукор - 2 ст.л.;
    * кінза - пучок;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Помити всі овочі і м'ясо. Моркву очистити від шкірки і болгарський перець від насіння і плодоніжки.
    Жовтий перець ми беремо тому, що повинна бути краса - огірок у нас зелений, помідор червоний, морква помаранчева, значить перець жовтий.
    Шматок м'яса порізати навпіл і кожну половинку нарізати тонкими пластинами (як можна тонше).
    Покласти м'ясо в миску, полити трьома ст.л. соєвого соусу, кунжутною олією, посипати свіжомеленим чорним перцем, перемішати і залишити маринуватися при кімнатній температурі.
    Чистимо часник і імбир. Ріжемо їх смужками.
    Почнемо готувати соус: наливаємо в каструлю решта 8 ст.л. соєвого соусу і в 2 рази більше яблучного оцту, а також протерті томати і цукор. Кидаємо туди часник і імбир.
    Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо на 10 хвилин увариваться.
    А поки займемося овочами. Ріжемо морква поперек навпіл і нарізати тонкими-тонкими скибочками (я використовую для цього лопатку для сиру, можна овощечисткой, але на мій погляд - занадто тонко виходить), а потім ріжемо соломкою. Виходить краса.
    Якщо у вас є спеціальна терка, то ви перемогли і всю мою нуднятину можна опустити і натерти такими брусками на терці (але не на звичайному! буде не те).
    Болгарський перець ріжемо навпіл уздовж і поперек навпіл і на тонкі смужки.
    З огірком поступаємо також, як з морквою.
    У помідори відрізаємо плодоніжку й ріжемо кубиками.
    сильно відварений соус кидаємо всі овочі + ананаси. Додамо півсклянки гарячої води. Перемішаємо й залишаємо нудиться все на тому ж маленькому вогні.
    Свинину обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії з двох боків. Смажимо порціями, щоб м'ясо саме смажилося, а не тушкувалося.
    Кидаємо його в соус до овочів. Тушкуємо 10 хвилин.
    Подаємо, посипавши кінзою. Можна, як самостійну страву, або, як більш ситний варіант, на рисі (можна зварити яку-небудь китайську локшину - гречану або рисову).
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна