Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смаження на сковороді - самий примітивний спосіб приготування чого-або на домашній кухні. Коли майже всі ми з деяким напругою справляємося з кількома процесами на кухні одночасно, мало хто відступить перед однією єдиною сковородою на плиті.
    Яку частину курячої тушки взяти для смаження - виключно ваш вибір. Можна взяти грудку тим, хто піклується про кількість калорій. Стегно або всю гомілку, з кісткою або без, для любителів темного м'яса. Якщо нагодувати потрібно групу людей, то можна смажити на сковороді цілу курку або курчати. Кабачки доповнюють солодкість курки, а м'ята по-весняного освіжає.
    4 курячі стегна
    2 кабачки або цукіні
    2 солідних зубчики часнику
    невеликий пучок м'яти
    сік ¼ лимона
    25 г вершкового масла
    оливкова олія
    сіль і мелений чорний перець
    Для цього рецепту я вибрав курячі стегна, це моя улюблена частина тушки. Темне м'ясо набагато ніжніше білого, смак більш яскравий. Купіть упаковку стегенець вже без кістки, або видаліть її самостійно.
    Для цього переверніть стегно шкірою вниз і за допомогою надрізів ножем відскребіть м'ясо з кістки. Потім подденьте її ножем паралельно обробній дошці і зніміть остаточно з стегна. Знявши кістка, ми прискорили час приготування вдвічі.
    Накрийте стегенце харчовою плівкою і відбийте плоскою стороною ножа. М'ясо стане ніжніше і рівномірно приготується. Повторіть з іншими бедрышками, потім посоліть і поперчіть їх з обох сторін.
    Розігрійте кілька столових ложок оливкової олії на сковороді на сильному вогні. Помістіть стегенця в сковороду шкірою вниз, відразу ж зменшіть вогонь до середнього.
    У нас з'явилося 5 хвилин, щоб кабачки нарізати в довільному порядку, але краще подрібніше, аби швидше приготувалися. Часник роздушіть плоскою стороною ножа, очистіть і дрібно порубайте.
    Підніміть край курячого стейка, щоб перевірити наявність скоринки. Якщо шкіра підрум ’ янилася, перевертайте стегенця і смажте ще 5 хвилин до готовності.
    Перед самим кінцем киньте всковороду шматочок вершкового масла і за допомогою ложки полийте їм стегенця, вони підрум'яняться ще більше і придбають неймовірний смак. Відкладіть м'ясо на тарілку в бік. М'ясо відпочине і соки, що скупчилися в центрі шматка, розподіляться по всій площі.
    Злийте зайвий жир з сковороди і поверніть її на вогонь. Влийте ложку оливкової олії і всипте кабачки. Смажте 3 хвилини на сильному вогні, до легкого рум'янцю.
    У цей час дрібно порубайте м'яту. Всипте часник, смажте ще пару хвилин. Слідкуйте, щоб часник не подгорал. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік і додайте м ’ яту. Перемішайте.
    Подавайте курячі стегна гордо восседающими на гарніру і хвалящимися своєї рум'яної скоринкою.