Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: яловичина (без кісточки, товстий край); картопля - 5-6 шт.; ріпчаста цибуля - 1 цибулина (велика); чорнослив без кісточок) - 100г; паприка - 1-2 ч.л.; кориця (ціла) - 1 паличка; кумін (насіння) - 1/2 ч.л.; сіль - за смаком; м'ясний бульйон (або вода) - 300-400 мл.
    М'ясо нарізати кубиками 2х2 см. Картопля вимити, очистити і нарізати четвертинками (якщо картоплина велика - нарізати на більш дрібні шматочки). Цибулю обчистити, нарізати тонкими кільцями.
    Чашу тажіна змазати олією, покласти нарізане кубиками м'ясо, чорнослив, потім - шар лука. Приправити паприкою, насіння куміна, покласти паличку кориці. Додати картоплю. Посолити і влити бульйон або воду).
    Накрити тажін кришкою, дати бульйону закипіти, після чого зменшити нагрівання до мінімуму і тушкувати, не піднімаючи кришку 1.5 години. Якщо вода почне вихлюпуватися через край тажіна, ківшиком вычерпните зайве. І стежте, щоб нічого не підгоріло! Не забудьте викинути з готової страви паличку кориці, вона не смачна.
    Автор: Олена Покровська