Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • ЗАЛИШАЮЧИ:
    2 свинячі рульки (у мене приблизно 1.2 кг кожна)
    1 - 2 моркви
    1 цибулина
    5 - 7 горошин чорного перцю горошком
    2 - 3 лаврових листа
    Сіль
    Пучок зелені петрушки
    Часник за смаком
    2 - 3 столові ложки каперсів (можна не брати)
    Чорний мелений перець
    Желатин
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Рульки ретельно помийте, почистіть, видаліть з шкіри залишки щетини (зручно просто збрити одноразовим верстатом).
    Залийте холодною водою, щоб були тільки прикриті і поставте на повільний вогонь.
    Перед початком кипіння зніміть піну, посоліть, додайте моркву, цибулю і варіть при дуже повільному кипінні близько 3.5 годин (в кінці варіння м'ясо повинно легко відділятися від кістки). Через 2.5 години додайте перець горошком, за 10 - 15 хвилин до готовності покладіть лавровий лист.
    Варити під кришкою або без? За правилами, без кришки, але мені зручніше все ж під кришкою. Можна, як компромісний варіант, залишити кришку прочинених.
    Зварені рульки дайте охолонути в бульйоні до теплого.На кожної рульки зробіть поздовжній розріз. Кістки видаліть, а м'ясо розберіть на м'язи.
    Розібране м'ясо злегка подрібніть. Я зазвичай просто розриваю м'язи руками на більш дрібні.
    Додати до м'яса все те, що ви вважаєте необхідними в цій страві. На цей раз я додала нарізаний часник, каперси і дрібно нарізану зелень петрушки. М'ясну суміш поперчіть, посоліть і все перемішайте.
    Зі шкіри акуратно зніміть і видаліть жир. При бажанні знятий жир можна дрібно нарізати і додати до м'яса.
    Для заливки терина вам знадобиться близько склянки (і навіть менше) желатинового розчину. Я готую желатиновий розчин на бульйоні, що залишився від варіння рулетів, з додаванням половини норми желатину.
    Готується желатиновий розчин у відповідності з інструкцією на упаковці желатину, норми вказані там же.
    Форму змочити водою (для кращого прилягання плівки) і вистеліть харчовою плівкою.
    На плівку розкладіть свинячу шкіру.
    До м'ясної суміші додайте трохи желатинового розчину, перемішайте. Викладіть на шкіру всередину форми.
    Злегка ущільніть і залийте желатиновим розчином з таким розрахунком, щоб рідина тільки-тільки здалася на поверхні м'яса.
    Дайте постояти 5 - 10 хвилин, щоб бульйон рівномірно розподілилися по всьому об'єму. При необхідності додайте ще трохи бульйону.
    Звисаючі вільні кінці шкіри покладіть зверху на мясо.Закройте террін звисаючими з форми кінцями плівки і поставте в холодильник на ніч тобто приблизно на 8 годин.br/>Застиглий террін дістаньте з форми, зніміть плівку, наріжте і приємного вам апетиту! Правда смачно?