Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей террін я приготував до святкового столу, концепція якого була витримана в стилі кухні Ельзасу, хоча ельзаського в ньому хіба що форма, зміст ж - фантазія чистої води. На відміну від класичного сільського терина це досить легкий, майже дієтичне блюдо, хоча, звичайно, вам ніхто не завадить “весь” його беконом або копченостями. Подавати ж цей террін найкраще холодним, з соусом на основі майонезу (наприклад, з естрагоном) або просто з горчицей.Террин з курки.
    10 порцій
    5-6 тонких і широких скибочок сиров'ялені шинки, хамона, прошутто та т.д.1 кг. курячого фарша2 зубчики чесноканесколько в'ялених помидоровнебольшой пучок петрушки3 ст.л. бекону, нарізаного дрібним кубиком (при бажанні)гостра паприкамускатный орехсольчерный перець
    chicken terrine Терін з курки.
    Вистеліть дно і бортики прямокутної форми шматочками шинки, виклавши їх злегка внахлест і залишивши те, що не ввійшов у форму, звисати за її краях. Додайте у фарш подрібнену зелень і часник дрібно нарізані помідори (можна замінити болгарським перцем, причому не в'яленими, а цілком себе свіжим), приправте сіллю, перцем, щіпка мускатного горіха і паприки, і як слід перемішайте. Можна додати до фаршу нарізаний дрібним кубиком жирний бекон - це зробить террін більш соковитим.
    Щільно укладіть фарш у форму, розрівняйте зверху і накрийте бовтався шинкою. Укрийте форму фольгою та готуйте 40 хвилин при 180 градусах на водяній бані, потім фольгу зніміть та готуйте ще 20 хвилин. Дайте террину повністю охолонути в духовці, після чого приберіть його в холодильник: на цьому етапі часто рекомендують придавити террін вантажем, але в моєму випадку це не знадобилося. Залиште террін на холоді до ранку або хоча б на три-чотири години, після чого акуратно вийміть його з форми і нарізати скибками. Подавайте холодним.
    Автор: Олексій Онєгін