Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Час приготування: 80 хвилин
    Кількість порцій: 6
    Опис: Уявляю сьогодні Вам чергове страви угорської кухні, по праву вважається однією з кращих у світі.
    Це м'ясне блюдо, але досить легкий, з додаванням відомих нам всім інгредієнтів. При цьому смак у нього виходить зовсім незвичайний. Це м'ясо можна приготувати також на будь-яке свято, і здивувати своїх гостей... ні, не м'ясним рулетом... але незвичайним смаком.
    Інгредієнти
    * м'ясний Фарш - 0,5 кг
    * Яйце куряче - 1 шт
    * Сметана - 200 г
    * Жир (свинячий) - 1 ч. л.
    * Огірок (маринований) - 2 шт
    * Яблуко (велике) - 1 шт
    * Булка (черства) - 1 шт
    * Кріп - 1 ст. л.
    * Петрушка - 1 ст. л.
    * Майоран - 0,5 ч. л.
    * Перець солодкий червоний - 1 ч. л.
    * Перець духмяний
    * Хрін (корінь) - 1 ст. л.
    * Кетчуп - 1 ст. л.
    * Цедра лимона - 0,5 шт
    * Сіль за смаком)
    * Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
    Приготування
    Замочуємо у воді білу булочку.
    дрібно Січемо зелень - петрушку та кріп.
    Потім - цибуля, і змішуємо з вже нарізаною зеленню.
    У фарш (я взяла свинячий) додаємо віджату булку, яйце, паприку.
    В останню чергу, щоб не пустили сік, нарізаємо дрібними кубиками огірки і яблуко.
    м'ясну суміш додаємо зелену суміш, майоран, цедру лимона, сіль і мелений чорний духмяний перець.
    З'єднуємо обидві суміші, без сметани, і ретельно перемішуємо до однорідної маси.
    Викладаємо масу в змазану жиром форму, надаємо руками потрібну форму цеглинки або рулету, закриваємо кришкою і тушкуємо в духовці 40-50 хвилин.
    Тепер готуємо соус. Відкриваємо духовку, дістаємо двома прихватками нашу ємність з м'ясом, ставимо на стіл, кришку не знімаємо, а трохи зсуває і зливаємо що утворився в поцессе гасіння сік.
    Притримуємо кришку, щоб м ’ ясо не "з'їхав" і не поламав. Додаємо сметану, хто любить пожирніше - можна побільше, хто подиетичнее - то розбавляємо сметана+вода, якщо мало соку.
    Розмішуємо гарненько і доводимо до кипіння.
    При подачі акуратно викладаємо м'ясо на блюдо й поливаємо приготованим соусом. В холодному вигляді воно мені теж сподобалося.
    Цю страву можна приготувати і в святкові дні також, вона ситна, але не важкий, і при цьому дуже-дуже смачне.
    Моя угорська родина тільки примовляла: "фином ... фином ... знайден фином!..." - що означає "дуже смачно. А що може бути для господині приємніше?
    Автор: Ljubov Kutits-Larcsenko